Jag har alltid varit intresserad av lokalhistoria och jag har under en längre tid känt att mitt "kall" inom film är att föra lokalhistorien vidare. Detta kan antingen vara i dokumentär- eller dramaturgisk form. Gränge-Mord blir mitt svar på tv-serien "Skånska mord" (den mästerliga tv-serien med Ernst-Hugo) men med gamla mord i Grangärdebygden istället! I serien ingår även filmer och dokumentärer om andra händelser i bygden. Äldre sådant såklart. Sådant som har omkring 100 år på nacken. Detta kan vara speciella händelser (som exempelvis den ödesdigra julottan 1865), skrönor/historier/sägner, fantasifulla kolarhistorier, rent hittepå och såklart även diverse personligheter. Och detta är som sagt bara början. Grangärdebygdens intressanta historia kommer härmed bli levande på ett nytt spännande sätt!

Halvarsligan & Fredmundbergsmordet. Den första delen i Gränge-Mord handlar om mordet vid Fredmundberget i skogen mellan Gonäs och Blötberget 1916. Ett mord som skapade tidningsrubriker runt om i landet och där mördaren var den beryktade stråtrövaren Gardist-Kalle, uppbackad av den mystiska oich våldsamma Halvarsligan.

Uvbergsmordet. Det såkallade Uvbergsmordet inträffade strax utanför Sunnansjö 1913 och det kommer tidsnog bli en "riktig" film/doikumentär. Tills dess så finns detta intressanta inslag!

Stenbergsmordet som inträffade strax utanför Nyhammar 1915 är en kommande del i Gränge-Mord

Den sista julottefärden. Den tragiska händelsen på juldagen 1865 är förstås inget annat än en dyster händelse