In the shadows of thy night, she's dressed in white

P o r t a l

..

Nightwish

End of Innocence | DVD | Utgivningsår: 2003 | Hemsida

Nightwish:s första dvd, From wishes to eternity, var en hel konsert inspelad från början till slut, som bonus fanns det lite bakommaterial om hur medlemmarna larvade sig med en massa saker. Bonusmaterialet blev en succé och när Nightwish skulle göra End of Innocence så lyssnade de på fansen och gjorde en film på idel bakommaterial! Här berättar Toumas om hur Nightwish kom till, han åker ut till den lilla ön där grunden lades och sedan får vi följa medlemmarna medan de spelar in senaste skivan Century Child och en massa, massa mer. Som bonus ligger konseterna, eller konsertklippen, omvänt javisst men hur trevligt som helst! Den nyinspelade låten till dvd:n är rikigt bra och mäktig. Historien och produktionen är i världsklass, trevlig rakt igenom och med många roliga inslag. Det är så här en musik-dvd ska vara, konseter kan man likagärna se live..

vf_secound_linje_sized_framed.gif (99 bytes)

Within Temptation

Mother Earth Tour | DVD | Utgivningsår: 2002 | Hemsida

Den enda invändningen till denna fullmatade dvd är att det står "full live concert" då det egentligen är klipp från tre olika konserter, två inomhus och en utomhus, som vävs samman till en helhet. Visst, det går an men man kunde faktiskt tagit samtliga tre och lagt var för sig på olika spår. Husomhelst så är detta en fullmatad dvd med många klassiska Within Temptation-låtar från deras tidigare album och som bonus får man både videos till "The dance", tidig dataanimation, "Ice Queen", om hur en snygg brud ligger och chattar, blir goth och drar på WT-konsert samt "Mother Earth", en ursnygg video inspelad i Sverige! Mer bonus är en massa bakomklipp från deras turnéer, besök i Sverige där de bla. besöker affären Shock, akustiska låtar, intervjuer (dock inte textade från hollänska), bilder från när de får pris och mycket mer. I den limiterade upplagan ingår dessutom en live-cd. En av de trevligaste sakerna är dock "påskägget" som man hittar i bildgalleriet där Within Temptation gör sin egen jullåt, "Gothic christmas", bara den ett givet köp!

Doro

Für Immer | DVD | Utgivningsår: 2003 | Hemsida

Man hoppades att Doro, hårdrockens krönta drottning, skulle få den dvd som hon förtjänar, denna tyska brud som under många år skapat otrolig hårdrock med sin karismatiska röst, och se på fan, det fick hon också! Denna fullmatade dubbel-dvd fullföljer och sammanfattar hennes karriär hittils, dels solo samt i gruppen Warlock. En hel konsert bjuds vi på, inspelad i nån grotta, där en massa klassiska låtar genomförs inför en hängiven piublik. Vi bjuds också på en massa videos, bl.a suveräna "All we are", "Love me in black", "Für Immer" samt "Fight" och "Always live to win" som visar klipp från den suveräna konserten på Sweden Rock Festival, nice! Mer bonus finns det men, som sagt, det är så mycket, låtar hon sjunger med en hel orkester, låtar hon sjunger med andra artister och av andra grupper, bla. Dio och Rainbow. Ett hemma-hos-repotage vid ett fan med bl.a. ett Doro-altare, jodå, ett sådant har han, run Doro, run! Skitbra dvd helt enkelt!