In the shadows of thy night, she's dressed in white

P o r t a l

..

Första advent tankar

[ 30 november 2020 ]

vf_secound_linje_sized_framed.gif (99 bytes)

:: För ett tag sedan stod det i tidningen att en liten flicka i Sverige tänkt till och sedan skickat ett brev till stadsminister Göran Persson. I brevet krävde det lilla kjolstyget att datumet 11 september skulle tas bort från almenackan pga. alla otrevliga, massmediehypade, händelser som hänt den dagen. Att Göran Persson inte svarade på flickans brev är ganska självklart, vad skulle han säga? Om man började ta bort dagar ur almenackan bara för att det händer otrevliga saker så skulle vi snart inte ha några dagar kvar och hur blir det då? Någon borde istället lära tösen som skrev brevet att det händer otrevliga saker varje dag, saker som kanske inte fyller tidningarna eller tablåerna men som är minst lika allvarliga. Död är vardag, även om man vill det eller inte, även fast det sker den 11 september någon annan dag, face it flicka lilla and learn about it.

:: Imorgon, måndag den första december, ligger C. på operationsbordet, förvisso en operation som hon själv valt att göra men det gör ju knappast saken bättre. Tummarna hålles naturligtvis och hoppas allt går idel bra. Hon skulle, hör och häpna, ringa mig när hon piggnat till, dvs. några dagar efter operationen, jag väntar otåligt att få höra hennes röst igen, hon betyder väldigt mycket.

:: I veckan händer det två andra stora saker, dock trevligare än ovanstående ingrepp, den efterlängtade dvd-boxen med Arne Mattssons klassiska Hillmanfilmer släpps! Nästan ett år efter att jag fått veta att den skulle komma på dvd så släpps den alltså, med en massa trevligt extramaterial. Detta är utan tvekan min absoulta filmhöjdpunkt som ett stort fan till Arne och hans mästerverk. Såg dessutom att den trevliga komedin "Pappa sökes.." också kommer ut på dvd under nästa år, bra att Arnes filmer får den behandling de förtjärnar! Det andra släppet är den fullmatade Doro dvd:n "Für immer", en av hårdrockens absoluta hårdaste brudar får, även hon, den behandling hon förtjärnar. En lång filmkväll, på sådär lagoma 20 timmar, väntar alltså inom en snar framtid.

:: Nu har de första banden släppts till 2004 års upplaga av Sweden Rock Festival och det var idel trevlig läsning, eller vad sägs om band som Nightwish, UFO, Entombed, Slade och Judas Priest! Ja, säger bara det, redan nu ett givet besök. Har inte varit med om att det släppts så många bra grupper redan nu men har på känn att årets festival, dvs, nästa år, kommer bli en av de bästa. Tarja, here I come - Again!

:: Första advent idag, första ljuset tänt och faktiskt första julklappen beställd..

vf_secound_linje_sized_framed.gif (99 bytes)

:: Dagens play [film]

Farlig vår

- Regi: Arne Mattsson

Studentmiljö mordgåta i vackra Uppsala. Glada studenter spexar och står i medan en mördare smyger omrking. Trevlig film med många roliga scener..

:: Dagens play [musik]

Doro - Hope

Hårdrockens drottning förmedlar lite hopp i denna mörka timme..