In the shadows of thy night, she's dressed in white

P o r t a l

..

I brist på en ljusnande framtid

[ 15 mars 2004 ]

:: Nu är det så här, jag nämnde i en tidig krönika, tror det var nummer 05, där jag sa att jag valt att blicka framåt i tiden för jag trodde den skulle bli ljus. Yeah right. Jag är vanligtvis en ganska retro-person som hellre ser bakåt och minns den gamla goda tiden, sure. Nu när det gick åt helvete med det som jag trodde skulle bli "ljuspunkten" så kan jag likagärna gå tillbaka, långt tillbaka. Minnena om Trance Dance i förra krönikan och den perioden då man spenderade dagarna åt att leta porr i skogen (som faktiskt fanns på den tiden också, hur mysko som helst), bygga kojor/spökhus, greja med cyklar och kalla varandra Pelle Pop, är rätt roliga att minnas. Vi är alltså i den andra halvan av åttiotalet när detta utspelar sig. På väggen hänger en barbröstad (föga överraskande) blond Samantha Fox, vid sidan om den en affisch på He-Man och i mitt knä ligger ett blå stereokasettdäck. På denna skall sedan Europe, Trance Dance, Samantha Fox (hon gav ju också ut några album/kasetter och hon är faktiskt bra på att sjunga dessutom!), Alice Cooper, schlagers och ofantligt mycket annat spelas genom åren (jag har faktiskt kvar den spelaren ännu, nu står den på arbetet och spelar metal mest hela dagarna). Jag nämnde porrtidningar i skogen, japp, en dag fann vi faktiskt en riktigt stor gömma av sådana under en stor sten, i typ en grottliknande öppning. Tidningarna var från sjuttiotalet och var fuktiga och luktade unket. Vi bärde iallafall hem stora högar av dessa under en hel dag (varför skulle vi hem med dem?). När vi var klara och nöjda så upptäckte farsan dom, de låg ju trotsallt i ett litet "skjul" på gården, han körde samma dag alla tidningar till sopstationen på lastbilen. Jaha, det var det, vad gjorde man då? Jo, man letade vidare för på den tiden låg det tidningar i skogen. Det gör det väl ändå inte numera? Man hittade faktiskt mycket saker på den tiden, skrotletare förvisso men en sak som kommer till minnes är ett antal videofilmer i en blå plåttunna, varför låg dom där? Det verkade som om det låg nånting under varje sten på den tiden, konstigt på nåt vis men det kanske det gör nu också iochförsig..

:: Appropå schlagers så är vi ju inne i schlager-omgången just nu. Det är ju numera en veckolång följetong där ett stort antal låtar presenteras och som sedan skall röstas vidare. Säga vad man vill men jag tycker det är mycket bättre än tidigare då man bara under en kväll, och med typ tolv bidrag, skulle utse en vinnande låt. Nu har publiken en chans att utse en riktigt värdig vinnare, inte för att det svenska folket gör det men tanken är iallafall god. Det är ändå nåt visst med schlagerlåtar, uppbyggnaden känns igen år efter år och visst kommer en del minnen tillbaka även där.. I brist på en ljusnande framtid..

:: By the way, Scotland, here we come!

Dagens Skottland

Vid Scotland movie guide kan man se vart olika filmer är inspelade, bilder och lite annat gott.. Nice!

:: Besök här

Dagens tre punkter

Lönebesked, ännu mer ovisshet än vanligt (går det?) samt en väldigt söt C. som pratade om nåt jag inte riktigt hängde med i. Menar hon allvar?