In the shadows of thy night, she's dressed in white

P o r t a l

..

Twentyfour Hour Hell

:: Punkrock Lovesongs

:: Inspelningsår: 2003 | Hemsida

Fagerstabandet Twentyfour Hour Hell:s första fullängdare (utgiven av Bug Records) innehåller en salig blandning av rocklåtar som börjar med något osammanhängande, men ack så ösiga, Big City. Bandet innehåller bl.a. medlemmar från det nu splittrade hardcorebandet 59 times the Pain och har redan hunnit med många spelningar, dels i Fagersta men också några i t.ex. Ludvika. Här bjuds vi iallafall på många bra och sättande låtar, såsom t.ex. Bitter taste of losing, Addicted, Read all about it, All over you, Jackass on perole samt den "gömda", lungna och suveränt bra namnlösa låten på slutet. En mer depprimerande text är dock svårt att hitta någon annanstans och sällan något som sägs i klartext i andra låtar. 24hHell spelar vad många skulle klassa som "skrammelrock" men i grunden handlar det om vanlig punkinfluerad rock, så nu när första skivan är släppt är också första hållplatsen passerad, now, let's go!

Nasty Kixx

:: Demo | 2003 | Hemsida

Ludvikabandet (nåja, nästan iallafall) Nasty Kixx har gett ut några demoskivor, en blev dessutom för en tid sedan recenserad i Sweden Rock Magazine. Denna skiva innehåller sju låtar och det är rock som gäller även här, fast i motsats mot ovanstående Twentyfour Hour Hell så är det mer slätstruket och inte lika "skrammligt". Här återfinns också en video för låten Bastard song som dels kan kollas in via datorn men även i nyare dvd-spelare. Också Nasty Kixx har hunnit med en massa spelningar där kanske sommaren 2003 års spelning på Festival Mission Impossible i Smedjebacken var en av de allra trevligaste. En cover på deras idoler New York Dolls finns med tillsammans med en drös andra bra och sättande låtar, kanske är dock Shame en av de bästa på denna demo. En bakgrundskör bestående av "The nasty dolls" utgör också helhetsintrycket, mer av dessa nästa gång tack, annars, fortsätt i samma takt!

Janis

:: Sunday City Chick

:: Demo | 2001

Nope, Stockholmsbandet Janis spelar inte rock. Här är det finstämt värre och längst fram i täten finns Annelie Beronius som har en fruktansvärt vacker sångröst (nästan iklass med Anneke från The Gathering). Hurvida bandet finns kvar idag är osäkert, deras trummis dog i en olycka för nåt år sedan och deras hemsida är stängd, det vore dock synd om de lade ner helt för här finns de fina låtarna Sunday City Chick, Spring song, We are here och superba Stay tuned samlade i en trevlig kavalkad. Att det var Johannes Graaf som tog omslagsbilden till denna demo skall naturligtvis också nämnas, helt appropå..