Johannes Graaf's vitafrun.se

 In the spotlight

 Dark funeral

Dark funeral utan sångare

Sångaren i svenska Dark funeral, Magnus Broberg, även känd som Emperor Magus Caligula, har tyvärr lämnat bandet pga. att han fått andra prioriteringar här i livet. Väldigt synd tycker jag men önskar han lycka till med det. Vad som händer med bandet nu får vi se..

 Tristania

Nya låtar med Tristania

Norska Tristania har ju som bekant en ny sångerska vid namn Mariangela som kom in i bandet efter det att Vibeke Stene lämnade bandet. Den nya skivan "Rubicon" släpps den 27 augusti och på deras Myspace-sida finns det nu tre stycken hela nya låtar att lyssna på. Detta är "Year of the rat", "Exile" samt "Sirens" och jag måste medge att det låter bättre än vad jag hade befarat att det skulle göra. Även om det såklart är långt ifrån det Tristania en gång var. Lyssna här

 Leaves' eyes

Leaves' eyes går in i studion

Även om jag tycker att det inte alls var länge sedan deras senaste skiva "Njord" kom så är Leaves' eyes redan på gång med ett nytt album. Skivan beräknas komma sent i år eller tidigt nästa år..

 Dimmu borgir

Titel och omslag till Dimmu borgirs nya

Norska Dimmu borgir har avslöjat vad deras nya album skall heta och det blev "Abrahadabra". Detta blir gruppens nionde album och släpps den 28 september. Ovan ses en del av omslaget..

 Beatles-zombies

The Beatles som zombies

En helfestlig nyhet! En film baserad på boken "Paul is undead" ska bli verklighet. Det hela börjar med att en zombieversion av John Lennon dödar och sedan återupplivar resten av Beatles-medlemmarna. Deras enda hot är världens största zombiejägare - Mick Jagger! Dessutom ska det komma en Frankenstein-film med Elvis!

 Ronnie James Dio

Ronnie James Dio död

En av de allra största legenderna någonsin inom hårdrocken är död. Ronnie James Dio dog 67 år gammal i den hemska sjukdomen cancer. Ronnie var med i bla. Elf, Black Sabbath, Rainbow, Heaven & hell och såklart Dio. Denna musik har utgjort en stor del av mitt liv. En liten man med stor röst vars namn man sent kommer att glömma. Jag vet inte hur många gånger jag sett honom live men det är många i alla fall och han har dessutom gjort djävulstecknet speciellt för mig, stort!

 Dario Argento

Dario Argento gör film om Dracula

Och så var det dags för även Dario Argento att göra sin första film i 3D och det blir med en film med självaste Dracula! Manuset ska ligga originalförlagan nära och det kan helt klart bli intressant! Dario har dock blivit väldigt ojämn i sitt filmskapande så vi får se hur det blir..

 Ennio Morricone

Ennio Morricone får Polarpris

I år tilldelas Polarpriset i musik till den minst sagt legendariska och mästerliga kompositören Ennio Morricone! Ett mycket bra och vist val, grattis..

 Turtles

Ny film om Turtles på gång

I början på 90-talet kom spelfilmerna med "Teenage mutant ninja turtles" och de blev stor succé men efter den vissna trean tog det slut och Turtles-hypen la sig. De har dykt upp lite då och då under åren och för något år sedan kom den, faktiskt riktigt bra, datoranimerade filmen "T.M.N.T". En mörkare historia i stil med de allra första tecknade serierna. Och 2012 är det dags för en ny spelfilm! Även denna kommer bli betydligt mörkare än 90-tals filmerna (för att inte tala om den tecknade tv-serien och serietidningen) och jag är peppad som fan! Som gammalt Turtles-fan vill jag naturligtvis se mer av de fyra pizzaätande ninja-sköldpaddorna och deras äventyr - och då helst så mörkt som möjligt..

 Therion

Therion klara med ny skiva

Gruppen Therion är nu klara med sin nya skiva "Sitra ahra" och en release är att vänta under sena 2010..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s