In the shadows of thy night, she's dressed in white

P o r t a l

Hem  |  Recensioner  |  Krönikor  |  Teckningar  |  Bilder  |  Nyheter  |  Information  |  Länkar  |  Kontakta

..

N y h e t e r

:: Grupper på gång med nya skivor

- 2004

Therion, Nightwish, Sirenia, Doro, Cradle of Filth, Saxon och After Forever har nyligen gjort det och snart kommer även Within Temptation, Tristania, Paradise Lost samt Dark Sanctuary med nytt material!

:: Ny sångerska i Theatre of Tragedy

- 2004

Efter Liv Kristines sparkning från Theatre of Tragedy i augusti förra året har bandet, som höll på med en ny skiva, legat lågt och letat i det fördolda efter en efterträdare i det numera betydligt ljusare bandet. Nu har de iallafall funnit henne och hon kommer från Norge. Namnet minns jag tyvärr inte men hon är, enligt bandet, en värdig efterträdare och passar bra in i bandets nya stil som är lite mer rockigare än senaste ToT-skivor. De nya låtarna låter väl inte alltför pjåkiga men nåt "klassiskt ToT" är det ju inte knappast länge. Nåja. Bra går det förresten för Liv och hennes soloprojekt, Leaves eyes, som föreslås att du kollar upp omgående!

:: Efterlängtad DVD

- 2004

Den svenska kultklassikern "Thriller - en grym film", med bl.a. Heinz Hopf men, framförallt, Christina Lindberg, i rollerna, har i nyligen släppts på en fullmatad DVD, fast då under den amerikanska titeln "Thriller - a cruel picture" (oväntad översättning) förstås. Den släpps oklippt och med alla grova (sex-)scener intakta. Presenterat i både dubbad amerikansk version och i svenskt original. Stenhård hämndrulle som, uttjatat men ändå, Tarantino diggar och som han i Kill Bill använde som inspiration. Detta är ett av årets absoluta milstolpar i dvd-släpp, och ett ganska oväntat sådant, så spring iväg och köp - Nu!

:: Dario Argentos nya film

- 2004

Dario Argentos nya giallo "Il Cartaio", som placerar sig som nummer två i den nya trilogin som påbörjades med "Nonhosonno", har förvisso mottagits med blandade ovationer, inte minst för den blodfattiga storyn men även för den tarftliga dubbningen. Den är nu iallafall på gång på dvd, efter lång väntan. Dario planerar nu sin nästa film som faktiskt blir den tredje uppföljaren i moders-trilogin (över 20 år sedan tvåan Inferno!). Fast först håller Dario på med sin teveserie "Gillar du Hitchcock?" (som den skulle hetat i Sverige, gissa vad den heter på engelska) där han gör som han tidigare gjort i "Door into Darkness" och som Hitchcock gjorde i sin teveserie, episoder regisserade både av andra och honom själv, allt presenterat av Dario själv såklart..

:: Tunnsått på vitafrun.se

- 2004

Som du kanske märkt så händer det inte så mkt på vitafrun förtillfället, det blir dock snart ändring på det igen, under tiden kan du alltid skicka in lite nyheter eller material så damen i vitt får nåt att läsa eller titta på. Tack..