Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything

 Nästa

 Valborg 2009

31 april

[Kommentera]

Valborgsmässoafton i byn..

 My dying dream

30 april

[Kommentera]

Take my hand, I'm sinking, I'm reaching out to you, in my dying dream..

 Väsman

29 april

[Kommentera]

Det blev en riktig cykelvända idag då det blev en tur runt sjön Väsman. Det är ungefär 4,5 mil och med alla avstickare hit och dit så blev det väl åtminstone 5 mil sammanlagt. Självklart inte för att träna utan för att hitta något kul att fotografera. Runt sjön har jag inte cyklat sedan jag gick i skolan och vad gör man inte för fotograferingens skull? Det blir fler vändor. Bilder finnes här

 Intressant indeed

28 april

[Kommentera]

Ett ställe som verkligen är guld värt om man som jag både är hembygdeintresserad, vill hitta stället och se kvarlämningar av intressanta saker är Riksantikvarieämbetet. På deras hemsida kan man få reda på den mesta informationen om diverse platser och väldigt utförlig sådan också! Jag gillade bl.a. den historia som dök upp när man tryckte på "R:et" ungefär vid Slogåsen i Blötberget. Här ute i skogen finns förresten ytterligare en gränssten med samma inskription som den som står i Sörbyn i Saxdalen. Hursomhelst, here we go: "Två män, far och son, skulle få reda på var kopparådran gick mellan Kopparberg (Falun) och Saxberget. De ska ha gått upp på berget och vistats där i tre dygn utan mat och utan att säga någonting. På den tredje dagen tappade en av männen tålamodet och utbrast: "Nej, nu går jag hem!"

 Filmtävling rösta nu!

27 april

[Kommentera]

Yaay! Min film hamnade bland de 10 finalisterna (av över 40 inskickade bidrag) så nu är det bara att börja rösta! Man får titta på varje film och rösta på var och en och ska jag vara ärlig så var det mesta bara skit. Eller de var väl bra på sitt sätt men de flesta var alldeles för långa! Jag gillade den med tröjan förvisso men den kändes kopierad från någon annan reklamfilm. Nä, jag tror jag har en chans åtminstone så nu är det upp till er, det står Johannes Graaf i början på min film (om ni är osäkra, se filmen nedan före) och om ni röstar full pott på denna så kommer evig lycka att följa eder i all evig tid!

 Louis C.K.

26 april

[Kommentera]

Efter många om och men så fick jag äntligen fram namnet på den roliga stand up-snubben som jag spelade in från Comedy central för en drös veckor sedan men där inspelningen började jävlas. Hursomhelst så heter han Louis C.K. och är hur jäkla rolig som helst!

 Smygpremiär

25 april

[Kommentera]

Röstningen i filmtävlingen har inte börjat ännu men redan nu kan ni spana in mitt bidrag! Observera att dansen såklart är ironisk menad och en liten hyllning till Bollywoodfilmen "Discodancer" som också skymtar förbi mellan klippen. Om jag av någon anledning skulle dansa på riktigt så skulle det inte se ut sådär. Tror jag. Och det var ju livsfarligt att stå uppe på de där stenblocken! Nåja, jag säger till när ni kan rösta, för det kan ni väl göra och under tiden så kan ni titta och låta filmen "växa till sig" här!

 Skärningen

24 april

[Kommentera]

Den här tjusiga skylten fick ännu en gång se dagens ljus efter många årtionden i jordens mörker när jag mer eller mindre snubblade över den..

 Minnen

23 april

[Kommentera]

På tal om hyreshuset så har jag ett riktigt trevligt minne därnerifrån trappen! Inget jag kan dela med mig av dock. Det var tider det..

 Tomt och öde

22 april

[Kommentera]

Nu står hyreshuset i Saxdalen helt tomt igen. Verksamheten med rehabiliteringen av missbrukare upphörde i slutet av förra året och nu har den siste personen flyttat ut. Vad som nu kommer att hända med huset är ännu en gång ovisst. Varför inte bli pensionärshem igen? Eller som någon kom med förslag på, slå ut alla väggar och gör ett riktigt trevligt museum över Saxdalen, gruvan, skolan, SIF och allt annat som tillhör byn! Saxdalen har länge nog förkastat sin långa intressanta historia, det är dags för lite upprättelse! Och varför inte som en utställningslokal för tavlor, fotografier och så? Byn behöver en riktig samlingsplats som inte utgår från konsumtion al'a pizzeria eller livs..

 The abyss

21 april

[Kommentera]

Denna riktigt otäcka avgrund och förkastningsspricka modell större var väl lite rolig att titta på tills dess jag insåg att den betongplatta jag stod på hängde fritt över hålet. Jag blev lite skraj efter det, jag har ju trotsallt inte tid att dö nu! Då skulle jag minst sagt bli väldigt arg!

 Filmtävling på gång

20 april

[Kommentera]

It's on! Nu är filmen färdigredigerad och inskickad till tävlingen! Jag blev rätt nöjd med resultatet men jag vet inte om det blev någon vinnarfilm direkt. Fast å andra sidan så om jag hamnar bland de tio första så får jag ju åtminstone pris och det ska man väl ändå vara nöjd med i sin första filmtävling? Jag berättar lite mer sen och säger såklart till när det är dags för er att rösta! Det sker dock snart så ni kan ju göra er beredda vid era röstningsknappar redan nu!

 Epilogue

17 april

[Kommentera]

Det första besöket och de första bilderna från de fyra övergivna hyreshusen på Öraberget i Grängesberg finns att spana in här!

 Snart!!

16 april

[Kommentera]

Snart är det dags! Jävlaranamma gubbar och kärringar, gammal såsom ung, snart är det faktiskt dags! Och jag och hon är minst lika nervösa..

 Svart

15 april

[Kommentera]

Något som faktiskt är ett MÅSTE i varenda hem är självklart svart toalettpapper!

 Tomten

14 april

[Kommentera]

I den där lilla stugan bor tydligen tomten! För vid dörren satt den här önskelistan instucken i en glipa. Intressant nog så önskar sig ungen(?) ett par snickarbyxor!

 Vadan detta?

13 april

[Kommentera]

Tja, om jag visste vart man skulle kunna skicka in bilder på djurskelett för att få veta vad det är för något så skulle jag gjort det nu. Men jag hittar inget bra ställe och eftersom det var lite mysko med det här då det hade varit nedgrävt men sedan till hälften uppgrävt av något annat djur så väcks ju misstankarna. Så med risk att få eventuella tjuvjägare efter mig så kan ni ju gärna bringa lite ljus i frågan om ni kan!

 De första jordgubbarna

12 april

[Kommentera]

Årets första jordgubbar!

 Glad påsk

11 april

[Kommentera]

Glad påsk!

 The new film

10 april

[Kommentera]

Nej, det är ingen orm som på bilden nedan utan en ganska ofarlig rostig grej. Hursomhelst så går filmandet till den där tävlingsfilmen bra och nu gäller det bara att hinna klart innan den 22 april! Men det ska nog gå bra om allt går enligt planerna. Håll tummarna! Mer information kommer senare.. 

 Äckliga orm

09 april

[Kommentera]

Uääh! Ormar ser man väldigt sällan som tur är men förra året höll jag på att trampa på en huggorm (liten förvisso) när jag var ute och fotade och tron't på fan att vi stötte på en stor snok ihelgen! Det hela blev en otrevlig påminnelse om vad sommaren medför..

 Särskrivningar suger

08 april

[Kommentera]

Usch då, "hår avfall", det lät otäckt. Jag har börjat tröttna mer och mer på alla dessa särskrivningar och skrivfel utav alla dess slag..

 Tussilagos

07 april

[Kommentera]

Tussilagorna invid husknuten på jobbet har nu även de tittat fram i vårsolen och då är alltså våren officiellt kommen i Saxdalen också. Ännu finns det ju en hel del snö och is kvar dock..

 Doft

06 april

[Kommentera]

Satan i gatan vad gott de luktade!

 Future

05 april

[Kommentera]

Jodå, det kanske blir bra med allt till slut trotsallt. Jag tror och hoppas på det i alla fall och jag kan inte göra så mycket mer än att vänta tålmodigt den sista tiden som är kvar. Är det menat så är det, det kommer man faktiskt inte ifrån hur man än vrider och vänder på det. Ödet you know. Och ni kan ju vara säkra på att ni inte kommer att kunna undgå att få veta hur det går med det hela varesig ni vill det eller inte. Under tiden så kan ni ju hålla tummarna tack, jag har väntat länge nog på att allt ska ordna sig! Så låt nu historien upprepa sig, fast på det där bra sättet för en gång skull!

 Drakar och figurer i massor

04 april

[Kommentera]

För att vara en snubbe som gillar figurer, drakar och annat så var det faktiskt riktigt hemskt att besöka antikmarknaden i Peking. Långt ifrån allt var ju dock äkta antikviteter. Intressant och skoj såklart men vafan, jag ville ju ha ALLT! Nu och på en gång dessutom! Herregud, där fanns det bokstavligt talat miljontals riktigt snygga saker och likt en deprimerande protest så blev det att jag köpte.. ingenting..

 Vår i bygden

03 april

[Kommentera]

När våren kom till byn. Årets första tussilago på dessa breddgrader sågs i Grangärde. Nu är det vår på riktigt mina damer och herrar!

 Det som en gång var 2

02 april

[Kommentera]

Inspelningen av den andra delen i "Det som en gång var"-serien har förresten börjat på allvar nu! Men ännu dröjer det ett tag innan den är klar, fast å andra sidan, den som väntar på något gott väntar oftast för länge. Här ovan skymtar Grangärde ångsåg..

 Viy

01 april

[Kommentera]

En av mina främsta favoriter när det gäller rysk film är "Viy" från 1967, fast visst, det är en av mina absoluta favoriter inom film överhuvudtaget dessutom! Nästa år kommer det en remake av klassikern. Teasertrailern är riktigt tjusig som bådar väldigt gott och jag ser riktigt fram emot att se den! Det hade ju dock varit en helt annan sak om det var en töntig amerikansk remake men det är faktiskt en rysk sådan som tur är. Men originalet förblir nog bäst ändå som det nästan alltid brukar vara..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Blogg där diverse ointressanta saker samlas. Här kan du följa vardagen samt avnjuta lite tjusiga bilder samtidigt..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Forumet

 Fotografier

 Changing life

Creeper