Johannes Graaf's vitafrun.se

 

 Nothing and everything

 Hej? :)

15 augusti

[Kommentera]

Idaaag hände det! Idag för ett år sedan skickades det lilla ordet som skulle förändra ALLT! Ordet som skulle sätta allt i rullning och som skulle bringa så mycket lycka och kärlek! Det var alltså den femtonde augusti som jag skickade "Hej? :)" till en för mig då okänd tjej som då bodde i Uppsala. Jag hade råkat se en bild på henne på Facebook (nej, jag är inte medlem) och fastnade totalt. Det hela var rätt konstigt för jag kunde inte klicka mig vidare då det var som något höll mig kvar, som om någon sa åt mig att kontakta henne. Fast jag kunde ju inte kontakta henne där så jag letade istället på henne på Helgon (som jag gissade att hon hade) och skickade meddelandet. Kalla det öde eller vad du vill men för att göra en långt historia kort så svarade hon faktiskt (med ett tveksamt "Hej..") och det visade sig sedan att hon både kom från Smedjebacken och att vi dessutom hade en hel del bekanta gemensamt. Vi hade också lika tycke och smak i typ allt, och till råga på allt så hette hon det namn som jag alltid varit fascinerad av och tyckt är ett av de finaste och coolaste namnen någonsin: Lenore. Sedan flöt det på fint, herrejösses vad det flöt på! Vår kontakt utökades, hon flyttade tillbaka till Smedjebacken och den fjortonde november träffades vi på riktigt och vår vackra saga började på allvar! Men det var alltså idag som stenen började rulla, eller snarare, det var idag som hjärtat började slå..

 Firande i dagarna två

14 augusti

[Kommentera]

Här firas det nio månader med tårta och champagne! Idag är det alltså nio månader sedan jag och Lenore träffades för första gången och det tåls att upprepas både en och två gånger, det har varit helt fantastiskt underbara månader! Hon har verkligen förändrat allt och gjort allt så jäkla bra! Och visst är det nog få förunnat att efter nio månader fortfarande vara spralligt nykära som vi två faktiskt är. Jag älskar dig verkligen Lenore! Och visst är vi bäst på att baka tårta? Hehe, den var i alla fall ruggigt god..

 Christina Schollin autograf

13 augusti

[Kommentera]

Kors i taket, har ni sett, ingen mindre än Christina Schollins autograf! Jag fick denna av henne personligen och hon var väldigt snäll och trevlig! Jag ångrar mig lite nu efteråt att jag inte frågade henne om hur det var att arbeta med Arne Mattsson, hon var ju trotsallt med i "Yngsjömordet" men det kanske blir fler tillfällen får vi hoppas. Detta medan andra säkerligen mest frågar om hur det var att arbeta med Ingmar Bergman. Nåja, "Änglar finns dom?" är i alla fall en riktig klassiker och det var skoj att träffa sin första filmstjärna från the golden age of svensk film..

 Mago

12 augusti

[Kommentera]

Ett tips! Om du har vägarna förbi Stockholm (eller än bättre, om du bor där) så pågår det en utställning om Mago på Judiska museet! Kläddesignen Mago, eller Max Goldstein, skapade kläder till massvis med teaterföreställningar och filmer, däribland både åt Ingmar Bergman och Arne Mattsson! Han avled 2008 vilket jag skrev om här på vitafrun en tid senare. Bland de kreationer som finns att beskåda i utställningen finns bland annat Anna-Lisa Ericsons klänning från Mattsson-klassikern "Mannekäng i rött" och Ulla Jacobssons från Bergmans "Sommarnattens leende". Jag rörde vid båda dessa klänningar fastän man egentligen inte fick ty det är inte varje dag man är så nära filmhistoria! Så den som är intresserad av kläder, film och teater bör helt klart svänga förbi..

 Stockholms visit

11 augusti

[Kommentera]

Jag har spenderat den sista semesterveckan i Stockholm där bla. Skansen, stadshustornet, Karlbergsslott, Fjäderholmarna och mycket annat hanns med. Väldigt trist att semestern snart är slut dock men det var väl bara en tidsfråga. Se bilderna från Stockholm här!

 Dubbelt firande

10 augusti

[Kommentera]

Ihelgen blir det dubbelt firande! Helt underbart!

 Soon

09 augusti

[Kommentera]

Nu är det inte så långt kvar!

 Kräftor

05 augusti

[Kommentera]

Jag och Lenore följde på kvällskvisten med mina föräldrar ut och kollade kräftburar. Det var inte så många just då men det är onekligen härligt att åka båt på kvällen..

 Norge filmteaser

04 augusti

[Kommentera]

Jag har upptäckt att jag inte kommer att kunna redigera Norgefilmen på ett tag. Detta pga. att jag inte kan föra över det filmade materialet utan att förlora för mycket i kvalitet, och det vill jag ju ha! Den glada nyheten är dock att jag faktiskt har en ny dator på ingående så då kommer det att gå betydligt bättre än vad det gör med den här nuvarande slöisen som bara börjat krångla och jävlas på sistone. Men håll i er, för redan nu kan jag nämligen bjuda på en teasertrailer! Se här!

 Startsidebild

03 augusti

[Kommentera]

Startsidebild! Hehe, japp, det stämmer, ännu en gång pryder en av mina bilder (denna gång från Norge) Pixbox startsida! För vilken gång i ordningen håller jag knappt reda på själv. Skoj!

 Metal fan

02 augusti

[Kommentera]

Gruppen Jormundgand som jag berättade lite om förut, de som ville använda ljudet från Saxbergsgruvan, har gett sig till känna att de nu både har fått skivkontrakt och att de snart släpper en ny skiva! Dom har släppt en ny låt där det förekommer regnliknande ljud men jag tror inte att det är därifrån, och om de verkligen kommer att använda mitt inspelade underjordiska ljud som intro eller liknande har jag ingen aning om. Vi får helt enkelt vänta och se..

 Norge 2010

01 augusti

[Kommentera]

Jag, mamma och pappa begav oss som sagt till grannlandet Norge för att få oss lite semester och andra vyer! Bland annat så besöktes Oslo, Preikestolen, Kjerags bolten, Stravanger och en massa annat. Det blev en salig blandning mellan fjällvandring, hav, stränder, snö, gassande sol, stavkyrkor, färska räkor, sten, sten, sten och åter sten! Det var såklart en sjukt vacker och intressant resa men kanske också en av de allra jobbigaste med tanke på all klättring hit och dit. Jag kommer gå in lite närmare på resan allteftersom men under tiden så har jag börjat lägga upp lite bilder på Pixbox som du redan nu kan titta på. Med tanke på antalet så kommer det att ta ett tag dock. Titta på bilderna här!

 Stavanger

29 juli

[Kommentera]

Njae, Stavanger kändes ju inte så mycket metal. Härifrån kommer åtminstone tre av de allra största gothic metal-banden men när man gick längst kajen i strålande solsken kändes det mer Håkan Hellström och glada fiskesånger från västkusten. Jag som hoppades att Vibeke Stene, Liv Kristine, Morten Veland eller Raymond Rohonyi skulle komma spatserande längst gatan! Den gotiska katedralen var dock frän och det var helt klart en mysig stad annars..

 Dr.pepper cherry

28 juli

[Kommentera]

Dr.Pepper cherry finns inte att köpa häromkring, jag har tänkt att köpa den via Internet men så hittade jag den i Norge! Och tja, den smakar ju precis som originalet, kanske liiiiite sötare..

 Slickar på en liten bror

29 juli

[Kommentera]

Say what? Slickar på en liten bror? Den här tavlan satt i ett av alla hotellrummen jag sov i..

 Bye bye sweden

20 juli

[Kommentera]

Nu bär det av till Norge!

 Grilloumi

19 juli

[Kommentera]

Godast på grillen iår! Nom nom nom nom nom..

 Det som en gång var 2

18 juli

[Kommentera]

Äntligen, nu är den här! Stort tack till alla inblandade! De gamla fotografierna är förresten mestadels på min släkt där både en ung mormor, hennes föräldrar och min mamma återfinns otaliga gånger. Se filmen "Det som en gång var 2" här!

 SEMESTER!!

16 juli

[Kommentera]

Yaaaaaaaaaay, idag är det en glädjens dag!

 Fästingar

15 juli

[Kommentera]

Usch och fy, min lilla stig till jobbet har förvandlats till ett ogästvänligt ställe! Häromdagen fick jag en fästing på handen men som tur var så låg den på rygg och borstades bort snabbt och effektivt. När jag imorse tog mig lite tid att titta nogare i gräset så upptäckte jag till min stora fasa att det satt fästingar ÖVERALLT och väntade på att någon skulle gå förbi! Bokstavligt talat. Fyfan vad vidrigt, det var länge sedan jag varit så rädd och äcklad på en och samma gång då det finns få saker som är så otäcka som fästingar enligt mig. Den sista jobbdagen sker därmed till cykel..

 The swarm

14 juli

[Kommentera]

Åtta månader tillsammans med min underbara flickvän! Hon är det absolut bästa som finns och de här månaderna kan bara beskrivas med ett ord: KÄRLEK! När jag för en tid sedan filmade lite saker till "Det som en gång var 2" nere vid sjön så flög det en massa flygfän och var allmänt äckliga alldeles ovanför mig. Detta blev en liten kort videosnutt som du kan spana in här!

 Vira blåtira

13 juli

[Kommentera]

Nom nom nom nom nom!

 God sås

12 juli

[Kommentera]

Johnny's såser och då främst bearnaise såsen här ovan är ju förbannat god! Helt klart en ny favorit! Johnny's sås, slemmigt men mättande, typ, hehe..

 Epica-biljetter arrives

11 juli

[Kommentera]

Epica-biljetterna kom snabbt och effektivt, sweet!

 Peter Carlsson

10 juli

[Kommentera]

Idag var det Grangärdefestivalen som stod på schemat! Vi, det vill säga, jag och Lenore samt syrran och hennes pojkvän Peter fick nämligen biljetter till detta evenemang av mamma och pappa för rätt länge sedan. Det var nämligen ingen mindre än Peter Carlsson som stod på scenen i den gassande kvällssolen! Peter Carlsson är alltid skoj att se live och det hela blev en väldigt trevlig tillställning och kväll!

 Epica till Sverige

08 juli

[Kommentera]

Epica kommer till Sverige i september och vilka ska dit om inte vi såklart! Great!

 Redigering pågår

05 juli

[Kommentera]

Just nu redigeras "Det som en gång var 2" så bloggen kommer att vila några dagar. Om allt går vägen så dyker filmen upp inom en snar framtid!

 Snart snart snaaaaart

01 juli

[Kommentera]

Och så blev det juli, den andra sommarmånaden och ni undrar förstås vad som händer denna månad. Ja säg det, vi får väl se men en sak vet jag i alla fall, nämligen SEMESTER! Nu är det "bara" omkring två veckor kvar och det ska minst sagt bli väldigt härligt och otroligt skönt! Idel slappa dagar nalkas och så bär det av på en resa vilken i år kommer ta oss till ingen mindre än gothic metal-banden Tristania, Sirenia och Theatre of tragedy:s hemstad! Jösses alltså..

 Hultfredsfestivalen

30 juni

[Kommentera]

Idag kom nyheten att Hultsfredsfestivalen läggs ned och tja, det är ju alltid synd när något sådant händer. Jag har själv aldrig besökt festivalen men jag kommer alltid att förknippa den med att det var just där som en av de värsta perioderna i hela mitt liv tog sin början. Så nej, mina minnen av festivalen må inte vara speciellt bra tyvärr. Fast det var ju 2005 vilket är fem år och ett helt liv sedan nu. Vila i frid Hultsfred..

 Underbaraste Lenore

29 juni

[Kommentera]

Jag kom hem efter en jobbig och dryg dag på jobbet och fann den här lappen på kudden. Det visade sig vara helt underbara och vackra ord nedskrivna av min fantastiska flickvän! Du är verkligen det bästa som någonsin hänt mig, tack för att du finns älskade!

 En doft av evigheten

28 juni

[Kommentera]

Mastodontprojektet och filmen om södra Dalarnas finnmark "En doft av evigheten" spelade jag och pappa in mellan 2005-2006. Det blev sedan problem vid redigeringen då min gamla dator bara höll på att jävlas. Den fastnade, blev liggandes på datorn och samlade damm. Men efter många om och men fick jag slutligen ut filmen i en ofärdig version på skiva vilken sedan dess varit det enda sättet att se filmen på. Tills nu. För nu finns nämligen den ofärdiga versionen på Internet! Det är alltså en hel film men jag hade aldrig möjlighet att finjustera, ändra, lägga in text och annat. Detta är också anledningen till att jag kommer att klippa om den snart (som jag sagt i cirka fem år nu) men det kommer bli så mycket nytt material, hela annorlunda klippt, ny musik och så vidare så det kommer ändå inte bli samma film. Dessutom ska den heta något annat, just nu lutar det åt "Den blånande evigheten". Nåja, titta på den beryktade och omtalade filmen här!

 Ute på mission

27 juni

[Kommentera]

Idag var vi ut på ett mission och då blev det en liten båttur på sjön Saxen..

 Jätturn

26 juni

[Kommentera]

Idag besökte vi Jätturn (gillar namnet) och den beryktade grottan dit man bara kan ta sig med båt. Inne i grottan finns det massvis med inristade namn och dylikt där de äldsta är från 1600-talet. Intressant, fint och fränt! Och grottan gjorde sig extra bra i kvällsolens sista strålar!

 Glad midsommar 2010

25 juni

[Kommentera]

Midsommarafton firades i år tillsammans med Lenore i Smedjebacken!

 Nedräkning till semestern

24 juni

[Kommentera]

Nedräkningen kan börja!

 Madcon at ESC

21 juni

[Kommentera]

Jag tittade inte på Eurovision song contest-finalen för någon månad sedan men jag såg åtminstone en grej, den pausunderhållning med gruppen Madcon där det dansas över typ hela Europa, och jag kan inte låta bli att tycka att detta är riktigt fränt! När jag såg det första gången satt jag bara och log, ty detta är väldigt maffigt och tjusigt genomfört! Och så sätter sig låten gärna på hjärnan. Kul idé! Se videon här

 Vuvuzelas

20 juni

[Kommentera]

Att det är fotbolls-VM kan ju inte ha undgått någon. Nej, jag kommer inte skriva något om detta för jag är verkligen inte ett dugg intresserad av det! Vad jag däremot kommer att skriva om är de såkallade vuvuzelorna som det minst sagt blivit mycket skriverier om. Detta blåsinstrument låter nämligen en hel del. Många stör sig på det och det pratas om förbud och liknande. För det första så är det riktigt töntigt att klaga och jag personligen stör mig betydligt mycket mer på fjantiga sportnördar som tittar på fotboll överhuvudtaget! Och för det andra så låter det ju riktigt fränt ju! Jag gillar det där konstanta och maffiga ljudet, det är coolt ju. Gillar du det också? Bra..

 Födelsedag!

19 juni

[Kommentera]

Idag är ingen vanlig dag, för idag är det Johannes födelsedag, hurra hurra hurra! Japp, det stämmer fint det, idag fyller jag faktiskt tjugonio år! Dagen spenderades tillsammans med Lenore och hon hade även bakat en supergod marsipantårta! På eftermiddagen kom föräldrarna ner på fika mitt i flyttståhejet (min mormor håller på att flytta) och det kungliga bröllopet spanades in på teven. Det hela var väldigt trevligt och ett stort tack för alla presenterna!

 Film addiction

17 juni

[Kommentera]

Ni hänger väl fortfarande med bland filmrecensionerna på "Film addiction"? Nu är det ju ett tag sedan jag introducerade den sidan här på vitafrun och såhär långt kan jag konstatera att det kommer dyka upp betydligt färre recensioner än jag först sade. Och inga såkallade "filmtips". Jag tittar, som sagt, på väldigt mycket film och av dessa så är de flesta filmerna egentligen inget att skriva om. Vad detta beror på har jag inget bra svar på men kanske har det varit för att jag sett mestadels mainstream-filmer på sistone? Och så har jag sett om en massa filmer. Hursomhelst så ska det bli ändring på detta tycker jag och jag är ju egentligen ingen hollywoodsnubbe som bara gillar mastodontbudget filmer, långt lååångt ifrån! Nåväl, det dyker på nya recensioner lite då och då i alla fall och du kommer till den aktuella sidan här

 Guldstjärna

16 juni

[Kommentera]

Här får du en guldstjärna!

 Sju sju sjuuuu månader

14 juni

[Kommentera]

Hehe, det var inte meningen att det skulle bli en sådan dyster bild här ovan men det är ju symboliken som är det viktiga. För dystert är det inte, inte alls faktiskt! Idag är det nämligen sju månader sedan jag och Lenore träffades! Sju helt underbara (på riktigt) månader tillsammans! Herrejävlar vad jag älskar dig! Det bästa någonsin..

 Twentyfour hour hell

13 juni

[Kommentera]

Det är iår fem år sedan jag gjorde musikvideon till gruppen Twentyfour hour hell:s låt "I wanna be loved", och vad passar då inte bättre än en trevlig "5 year anniversary edition"? Detta är alltså ingen omklippning, jag har bara ändrat färgerna, gjort den lite mörkare samt lagt på ett "gammal film"-filter. Gruppen i fråga finns inte längre men de hann släppa två stycken skivor i alla fall. Varför jag inte lagt upp videon på Youtube tidigare förblir dock ett mysterium. Se videon här eller varför inte här!

 Tutti frutti med yoghurt

12 juni

[Kommentera]

Mmm, Tutti frutti med yoghurt inuti! Riktigt gott ju!

 Romantiskt värre

11 juni

[Kommentera]

Trerätters middagen ombord Cinderella tillsammans med min underbara Lenore var lätt det mest romantiska någonsin! Vi fick ett litet bord alldeles vid fönstret och framför oss bjöds vi av en helt fantastisk vacker solnedgång över den alltid så tjusiga skärgården! Maten, som var av det lyxigare slaget, var dessutom jättegod och allt var sådär perfekt som man alltid drömt om. Tänk att man tillslut skulle få uppleva det, underbart!

 Cinderella

10 juni

[Kommentera]

Min och Lenores första utlandssemester tillsammans! Vi åkte nämligen på kryssning med Cinderella och det var helt perfekt, riktigt mysigt och verkligen hur trevligt som helst! Vi drack även en massa. Det var inte så mycket folk med på båten vilket var rätt skönt faktiskt, efter att ha sett "Färjan" på tv så vet jag ju hur stökigt och trångt det kan vara där annars men nu var det en mer avslappnad stämning. Kryssning är kul!

 Ont i ryggen

07 juni

[Kommentera]

Ont i ryggen! Så otroligt typiskt..

 Tio år sedan studenten

06 juni

[Kommentera]

Det är egentligen helt sjukt att det redan gått så pass många år men just idag är det faktiskt hela tio år sedan jag tog studenten! Kan ni tänka er, tio jäkla år, fast å andra sidan så har det hänt otroligt mycket sedan dess och tiden i skolan känns väldigt avlägsen. Så här ung, trevlig och charmerande såg jag förresten ut på den aktuella studentdagen..

 Helmysig kväll

05 juni

[Kommentera]

Idag hade jag och Lenore en riktigt jäkla härlig kvällspicknick nere vid sjön! Vi dukade upp med jordgubbar, vindruvor, öl och dödskallefilt. En helt perfekt och underbar sommarkväll tillsammans med min älskade flickvän!

 Den nya videokameran

04 juni

[Kommentera]

Nu har jag haft min nya videokamera i ungefär en vecka så det är kanske dags att prata lite om den. Det var alltså dags att förnya mig lite, min JVC kamera har jag haft i nästan tio år och den hänger inte alltid med i de snabba svängarna (det märktes i ninja-filmen för den uppmärksamme) och den har en tendens att bete sig lite konstigt då och då. Och nu när jag har tänkt att satsa betydligt mer på film så kan jag inte ha en kamera vars kvalitet inte är den bästa samt kan börja krångla i viktiga inspelningssituationer. Jag älskar min gamla trotjänare dock och vi har varit med om mycket tillsammans i världens alla hörn! Men som sagt, det är dags att gå upp i nästa nivå och det blev den alldeles utomordentligt tjusiga och trevliga Canon Legria HV40! Nej, den har inte hårddisk. Nej, den spelar inte in direkt på DVD-skivor. Den spelar in på DV-band vilket jag tycker är absolut det bästa sättet! Helt jäkla klart. Den spelar in i full HD-kvalitet och grejer. Den nya tiden är här, här i mina händer, nu, låt oss skapa filmhistoria! It's not real until you shoot it..

 Evig natt

03 juni

[Kommentera]

Det senaste alstret av norska gothic metal-gruppen Evig natt med titeln "Darkland" må ha några månader på nacken men det tåls att uppmärksammas lite extra. Bra skiva, bra grupp. Lyssna på låten "Evig natt" här

 Pedobear on the wall

02 juni

[Kommentera]

Pedobear-klotter, hehe..

 Juni

01 juni

[Kommentera]

Och så var vi redan inne i den första riktiga sommarmånaden och jag antar att ni sitter som på nålar undrandes över vad som kan tänkas hända denna månaden då. Jo, det ska jag berätta. Utöver att jag fyller år den 19:e (gratulera vetja!) så startar väl högsäsongen på jobbet, detta innebär att jag kommer jobba och sova mestadels av tiden men visst ska vi försöka klämma in lite trevligheter däremellan tycker jag! Exakt vad detta kan tänkas bli får vi helt enkelt se. Semester däremot får jag inte förrän nästa månad..

 

 Föregående

 Arkiverat

 Nästa

2010

Januari - Februari - Mars - April - Maj

2009

Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni - Juli - Augusti - September - Oktober - November - December

2008

Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni - Juli - Augusti - September - Oktober - November - December

2007

Januari - Februari - Mars - April - Maj - Juni - Juli - Augusti - September - Oktober - November - December

2006

December

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s