Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything

 Nästa

 Dane Cook

28 februari

[Kommentera]

Sjukt roliga Dane Cook är tillsammans med Eddie Izzard lätt mina två favoriter inom stand up!

 Remakes sucks

27 februari

[Kommentera]

Fick se att en av mina gamla favvofilmer "Night of the demons" håller på att spelas in på nytt. Det kommer nog inte som någon överraskning att jag verkligen hatar nyinspelningar och att jag är sjukt trött på dem! Jag var trött redan för tio år sedan och jag är desto tröttare nu. Det var mycket då, det är mer nu. Visst, om de hade gjorts rätt och bra så hade jag kanske köpt konceptet med remakes av gamla klassiker men vafan, alla är ju helt värdelösa ju! Och det är svårt att försvara en riktigt usel film när det redan finns en som är bättre och kan man inte göra en bra remake, låt bli! Nu är ju dock "Night of the demons" en trilogi där den enda riktigt bra delen är tvåan så att göra en remake på ettan är ju lika med noll ändå så. Onödigt indeed!

 Skådespelare

26 februari

[Kommentera]

En sak jag hört väldigt många gånger i intervjuer och dylikt är att skådespelare säger att de inte sett de filmer de är med i och jag tycker det hela är ganska jävla konstigt! Är man inte ett dugg intresserad av hur det hela blev? Hur filmen klipptes ihop, vilken musik man använde, vad som hände i de scener de inte var med i och hur filmen helt enkelt ser ut? För det är ju faktiskt så att det är stor skillnad på film och verklighet och så även mellan inspelning och färdig produkt! Visst, de har "levt" sina karaktärer under en lång tid och när det är färdigfilmat så lämnar de dem men de måste väl ändå vara lite nyfikna på hur det blev? "Jag såg filmen för första gången idag" utbrister Christina Lindberg nästan 40 år efter premiären av en film och man tappar nästan hakan. Besynnerligt, sannerligen besynnerligt..

 Förkyld

25 februari

[Kommentera]

Det blev till att vara hemma från jobbet nästan hela veckan pga. sjukdom utav varierande karaktär men med den sammanfattande titeln förkylning. Trist..

 Sjukling

24 februari

[Kommentera]

Jomenvisst gick jag och blev sjuk. Jag hade känt av det några dagar och det är ju så jäkla typiskt. Jag vill ju vara som Damien och aldrig bli sjuk! Det vore ju det bästa även om det tyvärr också skulle medföra att man var självaste antikrist, men det är kanske a small price to pay? Suck..

 UE-träff

23 februari

[Kommentera]

Visst blev det "Slumdog millionaire" som dominerade på Oscars och vann hela åtta av tio statyetter! Inte illa. I maj blir det förresten träff i Grängesberg från forumet 28dagarsenare. Det handlar alltså om såkallade ruinturister (eller ruinromantiker vilket jag hellre kallar mig) som gillar och besöker övergivna platser! Typ träffas, gå omkring på bla. Skärningen och allmänt umgås med likasinnade en stund. Det blir väl ett sjujäkla fotograferande kan jag tänka mig, som en skock turister i ett främmande exotiskt land. Men det låter faktiskt skoj och är det så jäkla nära som i Grängesberg av alla tänkbara platser i detta avlånga land så borde det väl vara rätt skamligt om man inte gick dit. Men vi får se, ännu är det långt till maj..

 No more monopol

22 februari

[Kommentera]

Alvedon och andra receptfria läkemedel ska få börja säljas i vanliga matbutiker och det tycker jag är hur bra som helst! För när det handlar om receptfritt (och som dessutom kommer att få 18-årsgräns) så finns det egentligen ingen som helst anledning till att dessa bara ska finnas på Apoteket längre..

 J***ie

21 februari

[Kommentera]

J***ie..

 Slumdog millionaire

20 februari

[Kommentera]

Om några dagar är det dags för Oscarsgalan där "Slumdog millionaire", som redan vunnit massvis med fina priser, kan kamma hem en hel drös med glimrande statyetter. Tio stycken närmare bestämt och sanna mina ord, det är den väl värd! Den indiska filmen (nä men den utspelar sig där i alla fall) regisserad av Danny Boyle ("28 days later", "Trainspotting" mfl.) är ett så otroligt bra och skickligt filmhantverk att det faktiskt inte finns några andra värdiga vinnare! Inte enligt mig åtminstone. Och även om det är långt ifrån Bollywoods oftast glassiga yta så är det kul att kända skådespelare som bl.a. Anil Kapoor och Irrfan Khan nu kommer få sina stora internationella genombrott. Vad jag dock stör mig på är att filmen kommer få undertiteln "Vem vill bli miljardär?" i Sverige. Eeeh, va? Har man verkligen tänkt till här? Skulle inte kunna tro det va! Hursomhelst så är detta en sjukt bra film som förhoppningsvis och med all rätt kommer att dominera galan!

19 februari

[Kommentera]

Får nästan kalla kårar av bilden ovan, se bilden i större format här. Den är inte exakt inpassad dock, en bättre version kommer vid ett senare tillfälle i ett annat sammanhang. Nu finns det i alla fall en egen sida för missionshuset i Saxdalsbildgalleriet där några av mina nytagna bilder är med samt några stycken från äldre dagar. Spana in sidan här

 Pilsner

18 februari

[Kommentera]

"Livet är alldeles för kort för att dricka sparsamt"

 Tryckfel anno 1927

15 februari

[Kommentera]

En såkallad bra dag på tryckeriet..

 Alla hjärtans dag 2009

14 februari

[Kommentera]

My bloody valentine spenderades ensam såklart förutom att en kompis var här och tittade på film. När klockan blev tolv och dagen övergick till nästa så sa jag "Yes, nu är det inte längre alla hjärtans dag, fan vad skönt", kompisen svarade bittert "Vafan spelar det för roll?" och jag tittade först lite förbryllat på honom men insåg på en gång att han självklart hade rätt, inte fan spelade det någon som helst roll! Jag hoppas dock att det spelar större roll nästa år..

 Runnbergsgården

13 februari

[Kommentera]

Jag besökte Runnbergsgården under några kyliga timmar idag för att dokumentera lite. Huset är kallt även när det är högsommar ute och nu på vintern var det ruggigt jäkla kallt! Jag var dessutom ensam för första gången, något som jag först var lite skeptisk till med tanke på barnkistan och dylikt men det gick idel fint. Det blev mest detaljbilder..

 The face in the wall

12 februari

[Kommentera]

The face in the wall..

 Ansiktsigenkänning

11 februari

[Kommentera]

Det här med ansiktsigenkänning i kameran är ju en sjujäkla bra grej fast jag måste erkänna att det är tämligen ganska olustigt när man är ensam inne i ett övergivet spöklikt hus och kameran börjar känna igen ansikten lite här och var. Det är väl sådär..

 Salt vs. pepper

10 februari

[Kommentera]

Salt vs. pepper..

 Polisanmäld

09 februari

[Kommentera]

Haha, dagens bästa nyhet var i alla fall att ungjäveln som stör och irriterar med sin fula fyrhjuling här på gatan har blivit polisanmäld! Främst för att han är en trafikfara. Fram och tillbaka, ner och upp hela jäkla tiden. Tänk den tiden då engagerande föräldrar tog sina barn till exempelvis grustaget för att leka av sig ibland och inte släppte ut dem på vägarna! Eller att man åtminstone åkte till något mer avsides ställe och inte inne i ett bostadsområde! Idiotiskt men nu är det förhoppningsvis slut på körandet och det tackar vi ju för..

 Macro

08 februari

[Kommentera]

Det nya macro-objektivet är idel trevligt! Dock gäller det ju att se till innan så att det inte blir som i exemplet ovan, dammigt värre som sedan syns väldigt bra när man tittar på bilden. Synd för det blev en rätt bra bild annars tycker jag..

 Övergivet missionshus

07 februari

[Kommentera]

Idag var jag in i ett hus som under hela min uppväxt både fascinerat och skrämt mig. Det gamla missionshuset i Saxdalen, eller söndagsskolan som jag känner till det som och jag har i hela mitt liv velat komma in här. Tyvärr kommer vi dock försent. Jag minns en gång när jag, min syster och grannflickan var utanför huset och tittade in genom fönsterna. Då fanns kyrkbänkarna och allt fortfarande kvar. Plötsligt kommer grannflickan gåendes likblek i ansiktet, stirrandes rakt fram och med en tår rinnandes på ena kinden. Hon började gå på vägen hemåt som i trans och jag och syrran försökte få kontakt med henne. Jag vet inte vad som hände sen men jag vet att jag aldrig fick något ordentligt svar om hon bara skämtade eller om hon blev temporärt besatt av någonting. Och jag vet fortfarande inte! Hursomhelst, det som sedan hände med missionshuset är både tragiskt, riktigt jävligt, otroligt synd och rent utsagt olagligt! Idag är huset i svårt förfall och det sjunger nu på sin sista psalm, ty det är inte långt kvar. Det kunde ha blivit så väldigt mycket annorlunda. Det skulle ha blivit annorlunda! Men det är försent och detta viktiga hus i byns historia försvinner snart för gott. Synd! Se bilderna på Pixbox eller en drös oredigerade här!

 Avbefokning sker

06 februari

[Kommentera]

På 50% av Sveriges yta bor bara 2% av befolkningen. Oroväckande tänkvärt..

 Enter the machine

05 februari

[Kommentera]

Enter the machine..

 Mobed?

04 februari

[Kommentera]

När stavningen kom till byn..

 Sound of näverlur

03 februari

[Kommentera]

På tal om filmer som spelats in i Dalarna så har vi här komedin "Sound of näverlur" (stor eloge för den titeln) från 1971 med bl.a. Eva Rydberg, inspelad i Rättvik med omnejd. Och ja, jag saknar ord egentligen, det är sällan man ser en film som bokstavligt verkar vara påverkad av narkotika men det är tammefan den här besynnerliga jäkeln! För konstig och bisarrt är bara förnamnet. Rydbergs fejkade dalmål är dock roligt och mycket av dialog och scener är helt sjuka. Mycket dålig film men samtidigt väldigt underhållande som bör ses för att man ska förstå att den överhuvudtaget existerar - eller fick existera..

 Baskery + Grängesberg

02 februari

[Kommentera]

Inte nog med att gruppen Baskerys låt "One horse down" både är medryckande och bra, den är dessutom inspelad i Grängesberg! Bland annat så skymtas Källfallet, lokmuseét och såklart mitt favvoställe Skärningen. Den är inspelad på fler ställen men samtliga i det nära området i alla fall. Trevligt och kul! Se videon här

 Pralin

01 februari

[Kommentera]

Sådär, nu har jag läst och sett reportaget från Kina! Om ni har tidningen Pralin så kan ni ju tänka någon sekund när ni tittar på bilderna att jag, mamma och pappa oftast står bara någon meter bakom kameran. Det är ju en rätt rolig tanke kanske. Och nu var ju dock det här inget reportage om just våran resa som min kommande dagbok kommer att bli utan mer allmänt om Peking fast visst kunde han slängt med nån bild på oss ändå? Bara för att jävlas liksom..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Blogg där diverse ointressanta saker samlas. Här kan du följa vardagen samt avnjuta lite tjusiga bilder samtidigt..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Forumet

 Fotografier

 Changing life

Creeper