Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything

 Nästa

 Återuppladdning

27 februari

[Kommentera]

Jag har laddat upp några egna filmer på nytt! "Oops, I did it again" nämnde jag häromdagen men då ljög jag tydligen. Jag sa då att det var första gången den fanns på nätet men jag fick se att den faktiskt funnits uppladdad förut på en sida som jag numera inte använder. Men för att se hela filmen på den sidan så måste tittaren först ladda ner ett program, så det räknas ju ändå inte. Filmen finns nu i en synkad version här istället. En bit ner på denna sida hittar du "One for the rope", även det en body suspension-film från 2005 som jag enbart har redigerat. Du kan även helt enkelt klicka här. Känsliga personer för blod och krokar genom skinn varnas. Och så finns filmen från resan till Kroatien 2006 i en fin version här. Ignorera "the new era"-grejen i början bara. Mycket nöje önskas!

 Ninja assassin

26 februari

[Kommentera]

Årets andra ninjafilm är här, nämligen "Ninja assassin"! Jag nämnde den lite snabbt förra månaden när jag skrev om det underhållande rafflet "Ninja". I "Ninja assassin" är det betydligt större budget och mer specialeffekter, och det är onekligen skitsnyggt och coolt visuellt! Här sprutar blodet hejvilt och lemmar yr, dock kan jag inte låta bli att tycka att "Ninja" är mer underhållande. Men att "Ninja assassin" är en av årets coolaste och festligaste filmer råder det ingen tvekan om! Jag blir osökt att tänka på när jag var liten och vi sprang runt i svarta skidmasker och lekte ninjor, ty det var tider det! Det finns alldeles för lite ninjor i Saxdalen idag..

Veckans video är Mortemia - The one I once was. En väldigt tjusig musikvideo! Se den här

 Voddler

25 februari

[Kommentera]

Sweet, i början av mars så kommer Voddler i en ny version! Denna gång är det bl.a. flash-spelare och musfunktion som gäller, något som verkligen borde ha funnits med från början men bättre sent än aldrig antar jag. Så ja, det blir väl till att kolla upp det igen när det släpps så kanske man kan börja använda det igen. Det vore ju lite charmigt..

Bröllopsfotografen

Och så dök Ulf Malmros nya film äntligen upp. Jag gillar "Smala Sussie" otroligt mycket och jag tycker helt klart att Ulf Malmros är en av Sveriges mest intressantaste regissörer. Jag har sett fram emot "Bröllopsfotografen" länge så undrar man ju, hur var den då egentligen? Tja, första halvan av filmen är riktigt bra, huvudrollsinnehavaren är en riktigt cool snubbe och han ser skittuff ut! Och jag får sådan jäkla lust att börja fota igen, ge mig vår nu! Filmen sänks dock när han träffar den där tjejen, klipper sig, skaffar en ny stil och blir någon slags pretto-stockholmare. Visst ska det vara så och det är ju en viktig del av handlingen men jag gillar det väl inte så värst mycket, han blir ju bara tråkig, mitt intresse falnar och filmen saggar. Det var synd, för som det är nu så vet jag inte riktigt vad jag tycker. Det är såklart en riktigt bra film, helt klart en av de två bästa svenska filmerna från förra året men ändå, hade han åtminstone haft sin coola stil filmen igenom så hade den fått toppbetyg, detta även om handlingen säckar, men tyvärr är det ju inte så. Och nej, jag gillar inte pretto-stockholmare. Jag ser dock fram emot nya filmer av Ulf..

 Nice

24 februari

[Kommentera]

Niiiiiice!

Free Jimmy

Det har blivit en hel del datoranimerad film på sistone, dels har jag sett om några gamla godingar såsom "Hitta Nemo" men har även såklart spanat in några nya. "Free Jimmy", eller "Slipp Jimmy fri" som den heter i original, är inte speciellt ny men jag inte sett den tidigare i alla fall. När den kom 2006 så var Jimmy det värsta namnet jag visste pga. av en sak så jag har väl hållit mig undan den kan tänkas. Hursomhelst så är detta Norges första datoranimerade film och det är långt ifrån Pixar och Disney. Först och främst så är det inte lika puttenuttigt, det ser skitigt ut och karaktärerna är riktigt fula istället för söta och gulliga. Men det här är å andra sidan ingen barnfilm. Här är det istället knarkande elefanter, sex, blod, svordomar, ännu mer droger, satanistiska lappsnubbar och grejer som gäller! Och jag gillar det. Filmen är snygg och bra gjord, inte lika välgjord animering som Pixar naturligtvis men jag köper det, helt klart..

 Veckans site

23 februari

[Kommentera]

Köp kryddor och andra indiska godsaker på Indisk kryddor! Spana in sidan här

 One for the rope

22 februari

[Kommentera]

Filmen "One for the rope" spelades in i oktober 2005. Det handlar om body suspension och det är en grabb som heter Jerry som hängde upp sig i krokarna. Micke Persson filmade och jag redigerade. Jag gillar den här filmen! Känsliga tittare varnas dock. Se filmen här!

 Vattenhästen

19 februari

[Kommentera]

Nämen, har ni sett? En film som handlar om Loch ness-odjuret som faktiskt är bra! "The water horse" ("Vattenhästen") från 2007 osar förvisso likheter med "Rädda willy" och är väl inte världens mest realistiska film, men vad gör det, det är ändå Skottland och sjöodjuret vi pratar om. Och sånt gillar vi såklart! Trevlig underhållning helt enkelt..

 Borta med vinden

18 februari

[Kommentera]

För omkring en månad sedan så sattes en originalaffisch med "Borta med vinden" från 1940 upp på väggen i Saxdalens folkets hus. Den hade hittats hopknölad i nåt hörn men hade nu restaurerats snyggt, komplett med visningsstämpel och allt såklart! Den var dock inte så avancerad som på bilden ovan, bild finns här. Det är alltså exakt 70 år sedan "Borta med vinden" hade premiär och det är en av de mest älskade filmerna någonsin. Den fick tio Oscars och ses som en av de viktigaste milstolparna i filmhistorien. Jag har sett den en gång tidigare och det var i samband med att vi skulle skriva en recension eller nåt i skolan. Idag såg jag den igen och den första frågan som dyker upp är vad det egentligen är som är så himla bra. Varför gillar folk den så mycket? Jag blir mest irriterad. Irriterad på nästan allt! Jag älskar film och jag kanske syndar när jag säger att "Borta med vinden" inte är en bra film? Men må så vara, det finns bra filmer från Hollywoods storhetstid, "Borta med vinden" är helt enkelt inte en av dem. Och romantisk är ju det sista den är i alla fall. Nä, något mästerverk är det knappast och inte nå bra heller. Skickligt och tjusigt gjord är den såklart men det hjälper ju föga i slutänden. Ett grattis på 70-års firandet får den i alla fall. Jag samlade förresten bioaffischer från Saxdalens folkets hus när jag var liten så jag har en hel fina titlar från 80-talet liggandes i någon låda nånstans..

Senast sedda filmer

 

The wrestler

Carriers

White noice

Myrmobbaren

Flickan

 Filmtittande

17 februari

[Kommentera]

Jag har inte tittat på alltför många nya filmer på sistone då jag istället fokuserat på att titta om en drös "gamla" som jag nästan helt glömt bort eller som jag tidigare inte kunnat njuta av såsom de egentligen förtjänar. Ironiskt nog så är alla dessa filmer antingen från 2005 eller 2006..

Dragon hunters

Datoranimerad film med drakar och grejor, vad kan gå fel?! Tja, något tydligen. Men "Dragon hunters" är ändå en riktigt snygg och bra film, fylld med humor och trevliga karaktärer. Det bästa med filmen är framförallt själva världen de lever i, miljön liksom, vilket är en riktigt höjdare. Ett enormt vackert och coolt ställe! Och musiken är bra. Fast vad var det då som gick snett? Jo, drakarna. Vad är det här för drakar? Såhär ser ju inte drakar ut! Visst ska man ta en film såsom den är men att hitta på helt nya drakdesigns känns trist. Och när det väl börjar likna en drake mot slutet så är det bara ett skelett. Synd. Nåja, jag får nog se om filmen om ett tag och då fokusera på hur filmen är istället för att bara tänka på varför de i hela friden valde att göra drakarna på det där viset. En trevlig och tjusig film är det dock..

 Finland

16 februari

[Kommentera]

Det var förresten Finland som vann i guldvaskningen. Det hade naturligtvis varit roligare om Sverige vann men ett litet grattis får Finland såklart ändå..

Dante's inferno

Traditionellt tecknad film från tv-spelsbolaget EA, något som känns lite udda, men i dessa datoranimerade tider ska de såklart ha en eloge att man fortfarande vill lägga ner tid och pengar på att göra tecknade långfilmer. Här har vi den välbekanta historien om helvetet efter Dantes epos från 1300-talet. Och det är en riktigt blodigt, enormt brutal och mörk berättelse! Dessutom är den snyggt animerad. Fast det hjälper ju föga när filmen är skit! SKIT! Det här är nämligen enbart religiös propaganda! Herrejävlar, är det verkligen det här vi behöver matas med ett år som 2010? Är detta ett beställningsjobb från den kristna högern? Uurk, det här är enbart sunkigt och förlegat, precis som den religion den förespråkar. Undvik och titta på den klassiska stumfilmen "L'inferno" från 1911 istället, den är bra!

 Släpp filmerna snabbare

15 februari

[Kommentera]

Ett filmsläpp som jag ser fram emot är "Avatar". Jag har inte sett filmen på bio eller liknande men ska naturligtvis köpa den på BluRay! Och nu har det eventuella datumet tillkännagetts. Den 22 april släpps "Avatar" på DVD och BluRay. Grejen är dock den att det är en utgåva med typ bara filmen på som släpps då medan en mer innehållsrik utgåva kommer först i november. I november?! Varför i hela jävla friden ska det dröja så otroligt länge att släppa filmer på DVD? De flesta filmer släpps omkring ett halvår efter biopremiären. Ett halvår! Det är riktigt jäkla illa, varför ska det ta sådan lång tid för? Varför skulle det ta längre tid att föra över och greja till skivor än till biofilmrullarna? Är det för att invänta alla fula recensioner som sedan ska förstöra omslagen? Nä fyfan, att filmbolagen inte kan lära sig att vi konsumenter vill ha filmerna snabbt och effektivt! Åtminstone två-tre månader efter biopremiären vore väl rimligt? Om nu biografvisning är så himla viktigt överhuvudtaget, varför inte släppa filmerna på alternativa sätt på en gång? Och sedan sitter filmbolag, töntar och andra klåpare på allvar och undrar varför folk laddar ner filmer. Tragiskt!

 Tre månader!

14 februari

[Kommentera]

Alla hjärtans dag i all ära, idag är det tre månader sedan jag och Lenore träffades för första gången och den underbaraste sagan ever tog sin början! Tänk att det kunde bli och kännas såhär bra!

Cirque du freak

En av de filmer jag har sett fram emot en längre tid. Vampyrer och freaks i en salig blandning! Resultatet blev tyvärr lite sisådär. Visst är det ganska bra, underhållande och framförallt snyggt, fast jag hade ändå hoppats på en bättre film. Slutet öppnar onekligen upp inför en uppföljare, frågan är om den kommer att mottagas så att det blir lönsamt att göra någon. Tveksamt. Njae, jag vet inte, jag är kluven. Den får i alla fall en extra halv stjärna i betyg för de snygga förtexterna..

 Mästerskap

13 februari

[Kommentera]

Idag besöktes öppna nordiska inomhusmästerskapen i Smedjebacken och vad var det då de tävlade i undrar ni säkert såhär i OS-tider. Jo, i guldvaskning! Det var dock bara Sverige och Finland som duellerade mot varandra, typ, och det var faktiskt ganska imponerande och skoj att se! Det är ju lite annorlunda om vi säger så. Och så var världens finaste Lenore med som funktionär också. Vem som vann återkommer jag med..

 Muffins

10 februari

[Kommentera]

Det var lite kladdigare att göra muffins med "Ready to bake" men de blev bra tillslut. Denna gång blev det Lemon twist. Oj oj oj, ni skulle ha sett dem! Då hade det börjat vattnas i munnen på er nu. Jag skulle nästan kunna köpa en sådandär påse bara för att sedan äta smeten, hur gott som helst ju!

Universal soldiers - Regeneration

Dolph Lundgren är ju just nu involverad i Melodifestivalen där han gör succé. Inget jag har sett. Han och den gamla räven Jean-Claude van Damme var med i den första "Universal soldiers"-filmen från 1992 och de gör nu comeback tillsammans i den femte delen i serien. Dessa två herrar gör nuförtiden mest actionfilmer inspelade i gråtrista öststatsländer och filmerna släpps oftast ouppmärksammade direkt på dvd. Men de håller igång fortfarande och det ska de ha all cred för! Jag har dock lite svårt för Jean-Claude och jag blir hela tiden att irritera mig på bulan i hans panna. Förlåt. Han gjorde förresten för något åt sedan bejublad succé i "JCVD" men jag tyckte den filmen var trist. I "Universal soldiers" är det istället massa action och håll igång mest hela tiden vilket ju är mycket roligare. Inspelad i ett övergivet kärnkraftverk (eller nåt kraftverk av något slag i alla fall) vilket ska föreställa Chernobyl och det är ett riktigt coolt ställe och en häftig miljö. Fan, jag skulle, på tal om ingenting, vilja åka till det riktiga Chernobyl! Hursomhelst så är den femte (och troligtvis inte den sista) filmen i "Universal soldiers"-serien underhållande, helt klart..

 Min nya skönhet

09 februari

[Kommentera]

Har ni sett en sådan skönhet! På lördag blir det till att testa den i praktiken vilket ska bli intressant, likaså det evenemang som då skall besökas!

Senast sedda filmer

 

Sherlock Holmes

Kautokeino

Sex is zero

Horton

Prinsessa

Antichrist

The storm warriors 2

Terminator 4 - Salvation

 Chcocolate

08 februari

[Kommentera]

En av mina absoluta favoritfilmer förra året var thailändska "Chocolate" (inte att blandas ihop med "Chocolat") och jag har kollat lite smått efter en trevlig utgåva sedan dess. Att köpa alltså. Och så fick jag se häromdagen att den ju faktiskt finns utgiven i Sverige fast då under namnet "Zen - the warrior within"! Något jag hade missat helt. "Zen" är dock en bättre titel då "Chocolate" inte har någonting med något att göra. Hursomhelst så är det en übercool film som nu får se sitt ljus på BluRay! Men jag kommer att fortsätta kalla den "Chocolate"..

 Oh noooooooo

07 februari

[Kommentera]

Jag börjar få lite smått panik då min granne kommer hem från sin visit i Peru om några dagar. Det är slut på friden med andra ord men å andra sidan så måste jag ta tag i det här på riktigt nu då det måste till en förändring. Big time..

Death race

Det är få personer av den yngre generationen som förstår vilken stor betydelse Roger Corman haft inom filmens underbara värld. Och det gör nog tyvärr inte så värst många av de äldre heller vilket är väldigt synd. Roger Corman är en legend! "Death race" är en nyinspelning av den sjukt fräna "Death race 2000" (1975) som Corman producerade men det är inte så värst mycket som är detsamma. Det är således en såkallad reboot istället och ingen remake. Men biltävlingar som typ bara går ut på att mörda varandra är det fortfarande, fast nu kör de på en avlägsen fängelseö och inte på vanliga vägar där civila offer ger bonuspoäng. Synd! Jason Statham, som jag ironiskt nog nämnde för några dagar sedan, spelar huvudrollen och han spelar som vanligt en cool och riktigt hård snubbe. "Death race" brukar nämnas som en "grabbfilm" vad det nu kan betyda men i detta fall är det ond bråd död, explosioner, fräsiga bilar, hårda tjejer med vapen och fullt ös mest hela tiden. Om det är grabbigt eller inte låter jag vara osagt för underhållande är det i alla fall! Det kultiga originalet från '75 är roligare men nyinspelningen är faktiskt inte fyskam den heller! Roger Corman var executive producer och nämns tre gånger i förtexten..

 Nya kameran har kommit

06 februari

[Kommentera]

Nu har den nya kameran äntligen kommit! Riktigt nice men det kommer nog ta ett tag att lära sig den känner jag, men övning och pillande ger som bekant färdighet! Jag återkommer med en utförligare text om den om någon dag..

Krabat

Får jag gissa på att den här tyska filmen inte kommer heta "Krabat" om den någongång släpps i Sverige? Krabat skulle jag, på tal om inget, inte vilja heta. Nåja, jag har hållit utikik efter den här filmen sedan dess jag hörde dess soundtrack för en tid sedan, för det är riktigt bra. Här bjuds vi på en fantasyfilm med svart magi, förbjuden kärlek och grejor. Och det är bra och framförallt snyggt genomfört!

 HD test

05 februari

[Kommentera]

Testar att filma i HD och jodå, det ser ju helt klart bra ut. Se klippet här

Aa dekhen zara

Det blir inte att man tittar på så många Bollywoodfilmer nuförtiden, eller åtminstone har det varit så ett tag då man istället siktat in sig på att se något med lite kortare speltid. Fast i och för sig så börjar Bollywoodfilmerna nu bli allt kortare medan exempelvis Hollywoodfilmer blir allt längre. Hursomhelst så har vi här en film om en snubbe som får en kamera som kan se in i framtiden, eller i alla fall ett dygn i förväg. Han kan alltså ta en bild på en person och se vad som kommer hända med denne ett dygn senare. Och ja, det är en bra film med en hel del action och grejor! Komplett med ologiska luckor stora som Östersjön..

 Tidal wave

04 februari

[Kommentera]

Den dyraste filmen i Koreansk historia, "Haeundae", eller "Tidal wave" som den fick heta här i väst, är allt vad amerikanska katastroffilmer VILL vara men konstant misslyckas med! Måste jag nämna den fruktansvärda "2012" igen? Tsunamin på juldagen tjugohundrafyra var såklart hemsk men det blev också startskottet på en hel insjö av coola tsunami-filmer, exempelvis "2022 tsunami" för att bara nämna en. Och "Haeundae" är riktigt jäkla bra, snygg och sorglig! Precis som det ska vara med andra ord. En favorit..

 Saltlakrits bilar

03 februari

[Kommentera]

Mmmm, saltlakrits bilar! En given succé tillsammans med det goda amerikanska godiset Jelly beans..

De ofrivilliga

Och priset till förra årets bästa svenska film går till: "De ofrivilliga". Okej, nu har jag inte sett "Bröllopsfotografen" ännu men de är nog väldigt olika rent berättarmässigt ändå så. För "De ofrivilliga" är den bästa svenska filmen jag har sett på länge och dialogen, i motsats mot de flesta andra svenska filmer, är sjukt naturlig. Filmen är uppbyggd i olika scener med statisk kamera och bildkompositionerna är riktigt snygga! Ungefär som en Roy Andersson light..

 Kamera på ingång

02 februari

[Kommentera]

Nämen har ni sett på fan, min nya kamera är äntligen på ingång! Det tog ungefär två månader men så går det när man beställer ett objektiv som inte fanns i lager och där leveranstiden var "okänd". Det har såklart inte varit någon brådska eftersom man ändå inte kan vara ute och ta några bilder men det ska bli skoj att få fingra på den snart! Jag återkommer när jag har den i mina klåfingriga händer..

In the name of the king

Den tyska regissören med det lustiga namnet Uwe Boll är hatad av många. Så hatad att det anordnas kampanjer för att få honom att sluta göra film och vissa vill att han t.o.m ska dö så han inte kan göra fler filmer. Herrejösses alltså, snacka om att vissa borde lägga sin tid och energi på något annat. För jag gillar honom och eftersom han oftast gör filmer baserade på tv-spel som jag aldrig ens hört talas om så har jag heller inget att haka upp mig på. Visst har han gjort många tveksamma filmer men jag gillar i alla fall "Postal", "Seed" och "In the name of the king". Och Jason Stathamn är ju en riktig cool skådis, speciellt i "Crank" och "Transporter"-filmerna! Uwe Boll må ha gjort dåliga filmer men han är ändå en snubbe att hålla ett vakande och intresserat öga på..

 Snööö

01 februari

[Kommentera]

Jäklar vad mycket snö det ska komma då! Länge sedan det var såhär mycket snö ju. Dessutom ska det typiskt nog komma ännu mer just denna vecka då jag måste hjälpa till att skotta lite hemma hos föräldrarna. Det räcker nu tack..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Blogg där diverse ointressanta saker samlas. Här kan du följa vardagen samt avnjuta lite tjusiga bilder samtidigt..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Forumet

Kommentera de olika inläggen snabbt och smidigt! Skapa en diskussion eller ge ris och ros

 Fotografier

Ta en titt bland mina fotografier! Bildsidorna kommer att ändras inom kort så passa på

 Changing life

Changing life. Läs om mina fadderbarn och bli fadder själv

Creeper