Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything

 Nästa

 Nattvardsgästerna

30 juli

[Kommentera]

När Ingmar Bergman spelade in sin sista film "Saraband" så var det en hel del skriverier i lokaltidningarna om att den var inspelad i Dalarna. Det är den förvisso, vissa scener åtminstone, för låt oss vara ärliga så var det mesta inspelat i studio ändå. Men Bergman har spelat in film här förr, mästerverket och min personliga favorit "Jungfrukällan" (till vilken jag återkommer om någon dag) och "Nattvardsgästerna". I den sistnämnda användes både Skattungbyns kyrka samt Torsångs tjusiga stenkyrka! Tänka sig att Bergman har spelat in så pass nära ändå. Jag har förresten sett hans skor, bara en sådan sak! Det där med Skattungbyns kyrka förresten, de scener som de spelade in inne i kyrkan bestämde de sig för att filma om, det såg helt enkelt för bra ut, eller som Bergman sa till den legendariska fotografen Sven Nykvist när de klippte filmen i ett hotellrum i Rättvik: "Hela denna briljans! Detta charmanta över ljuset, tycker inte du att det är fel, Sven?". Så de byggde upp interiören i Råsunda istället. Nåja, det har ju faktiskt spelats in en hel del film här i krokarna och jag skulle gärna vilja se bl.a. "En drömmares vandring" med Jarl Kulle som Dan Andersson inspelad in i Skattlösberg. Den hade urpremiär i Nyhammar. Såg nu att den visades på tv för två år sedan, jäkla skit! Nåväl, mer Bergman blir det om ett tag!

 Kyckling eller alien?

29 juli

[Kommentera]

När ni tittar på "Inside Saxbergsgruvan" så håll förresten utkik efter det som mest ser ut som en fryst kyckling, eller kan det vara så jävligt att det är en frusen utomjording?

 Inside Saxbergsgruvan

28 juli

[Kommentera]

Äntligen, nu blir det något alldeles extra! Det här filmade jag och pappa redan i maj men det har dröjt att klippa ihop det tills nu. Och det jävlades en massa så det blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, dessutom kunde jag inte dubbelkolla textskyltarna men det får duga gott och väl ändå. Saxbergsgruvan är sedan länge vattenfylld och alla byggnaderna rivna. Som jag berättat tidigare så finns det dock en platta kvar över ett av schakten där det också, av någon anledning, finns ett hål. Hålet är ca. 15 cm i diameter och man kan antingen bara sitta där och lyssna på de fräna underjordiska ljuden (se filmen "Sounds of Saxbergsgruvan") eller så kan man göra som jag gjorde här, binda fast en kamera (kallad Keoma the explorer) med en drös ledlampor och släppa ned den hela vägen till 70 meters djup där vattnet finns. Problematiken är dock att linorna trasslar ihop sig hur man än gör när man kommer nedåt djupet, man har liksom ingen större yta att hålla isär dem på och kameran börjar snurra omkring. Detta trots pappas fyndiga anti-spinnkonstruktion men det ska väl mycket till att nästan 100 meter långa linor inte ska trassla ihop sig tänker jag. Hursomhelst så syns det ju i alla fall lite av färden ned, något inte många människor sett tidigare och för att inte tala om nere vid vattennivån, det har väl INGEN alls någonsin sett tidigare! Det kommer en längre version med bara nedfärden om ett tag. Detta är exklusivt värre mina vänner ty detta får ni väl aldrig se igen. Kanske. Se filmen här!

 Diablo swing orchestra

27 juli

[Kommentera]

Sweet! Den 21 september släpps Diablo swing orchestras nya skiva! Ett sannerligen mycket efterlängtat album! De har släppt en ny låt vid namn "A tap dancer's dilemma" och den är inte helt oväntat väldigt bra! Besök myspace här

 Handled

21 juli

[Kommentera]

Suck, i vanlig ordning så blir det nåt task när man kommer tillbaka till jobbet efter semestern. I år var det tydligen handledernas tur. Min vänstra handled gör riktigt ont och har svällt upp. Det ska ju onekligen bli intressant att se hur det kommer att gå att jobba med bara en arm framöver. Alltid ska det vara något, ganska typiskt..

 Back to work

20 juli

[Kommentera]

Och så var semestern slut och det är dags att återvända till jobbet igen..

 Startbilden

19 juli

[Kommentera]

Nu är min bild från Norge på Pixbox startsida ett minne blott. Fast det var trevligt så länge det varade! Aldrig tidigare har jag haft så många besökare, så mycket kommentarer och folk som lagt till mig som kontakt för att hädanefter följa mig med de bilder jag i fortsättningen lägger upp. Kul!

 Treevenge

18 juli

[Kommentera]

Kortfilmer är för det mesta ett trevligt nöje och det finns många som är riktigt bra. Dock var det ett tag sedan jag såg någon som är värd att uppmärksammas - tills nu vill säga! Den alldeles fantastiska "Treevenge" handlar om julgranarnas hämnd (ja, den är bättre än det kanske låter) och du kan nu se filmen på nätet. Ledmotivet till "Cannibal holocaust" är alltid ett plus i kanten och passar alltid! Se filmen här

 Session med Matilda

17 juli

[Kommentera]

Igår begav jag och Matilda (en tjej från Ludvika som jag kontaktade för över ett halvår sedan om vi skulle fota någongång men som sedan dragit ut på tiden) oss ut bland ruinerna! Det gick idel bra men aldrig tidigare har jag varit med om att jag tagit så värdelösa bilder och kameran var helt kass med sin jävla fokus som inte stämde alls och sin slöhet! Det är ju en sak att fota natur och hus, en helt annan att fota modeller och jag kände mig som värsta nybörjaren och som en riktig amatör. Dessutom så är Matilda själv en väldigt duktig fotograf vilket förvärrade min tafflighet ytterligare. Men nåja, några bilder blev bra i alla fall. Otroligt snäll, trevlig, rolig och snygg tjej måste jag säga! Se bilderna här!

 Oredigerat

16 juli

[Kommentera]

Oredigerad bild från den första modellbildssessionen på över ett år! Bilder kommer imorgon, var beredda!

 From fjords and myths - the movie

13 juli

[Kommentera]

Nu ni! Det blev inte mycket filmande av alls i Norge denna gång då fokuset istället låg på att fotografera. Men lite blev det i alla fall och det blev tillslut en liten kortfilm vid namn "From fjords and myths" (eller "Fjords and myths" som jag lärde döpa om den till pga. att det annars finns en risk att den blir bannad) som du antigen kan se på Vimeo eller på Youtube

 Dagens lokaltidningsbesvikelse

12 juli

[Kommentera]

Man brukar se dem direkt man läser i en nyhetstidning. De besvikna människorna med mungiporna ned i marken som surt tittar in i kameran. Samtliga med ett oftast ganska trivialt problem men som de självklart tar på högsta allvar som om det vore liv eller död, och som de dessutom känner behov av att dela med sig till andra genom media. Det är detta som den alldeles lysande bloggen "Dagens lokaltidningsbesvikelse" handlar om och aldrig har du sett så många besvikna miner på ett och samma ställe! Ännu är bloggen relativt nystartad men tron't ni på fan att både Tord Tillman med sina jordgubbslitrar och Saxdalen med sin saboterade skolskog redan är med. Det ska bli kul att följa i fortsättningen, läs bloggen här!

 Soptunna by night

11 juli

[Kommentera]

Uäääh! Denna otäcka syn mötte mig när jag skulle ut och slänga sopor mitt i den regniga natten. Och detta var ändå på utsidan, hur det såg ut inne i soptunnan vågar man ju nästan inte tänka på. Riktigt jävla äckligt, fyfan, tur att man såg det innan!

 Kytice

10 juli

[Kommentera]

Jag har haft den här filmen ett bra tag men inte sett den förrän nu och herregud, varför väntade jag så länge?! Den tjeckiska fantasy/sagofilmen "Kytice" från 2000, baserat på Karel Jaromir Erbens berättelser från 1853, är ett verkligt mästerverk! Så otroligt snygg och bra! Tragiskt nog så verkar den vara hur svår som helst att få tag på men lyckas du ändå hitta den, gratulerar, se den och njut!

 Coraline

09 juli

[Kommentera]

Regissören av "The nightmare before christmas", Henry Selick, är aktuell med sin nya film "Coraline" och den är riktigt jäkla bra! Snyggt gjord med samma stopmotion-teknik som Henrys andra filmer och är ett alldeles ypperligt filmhantverk. Me like!

 Joshuas by

08 juli

[Kommentera]

Idag styrde jag och Tomas våra antikristliga steg till Guds förlovade land! Typ. Ett mycket intressant ställe är det i alla fall men det höll ju tyvärr också på att kosta oss livet. Just när vi var där så drog ett kraftigt åskoväder över oss och vi blev strandsatta mitt ute i skogen (vi var inte nära något hus då) med blixtar som slog ned runt omkring oss med öronbedövande smällar direkt efteråt. Det såg rätt illa ut ett tag och när vi sedan sprang över ett fall (ja, jag vet) med blixtrar och smällar runt oss så trodde jag faktiskt att min sista stund här i livet skulle bli i Joshuas bibliska stad. Nåja, ett återbesök kommer det att bli, vi hann inte med allt men då får det bannemig vara bättre väder!

 Norge

07 juli

[Kommentera]

Nu finns bilderna från Norge att avnjutas här!

 Pixbox framsida

06 juli

[Kommentera]

Jag har börjat lägga upp bilderna från semestertrippen till Norge förra veckan och nästan direkt så hamnade en av dessa bilder som startbild på Pixbox framsida! Jag trodde jag aldrig skulle få äran att få någon av mina bilder där faktiskt men se på fan, det fick jag! Allt går tydligen till slut, det är inte helt fel!

 Tittar ut över nejderna

05 juli

[Kommentera]

Ajdå, tydligen hamnade jag på bild från vistelsen i HSB-huset för någon vecka sedan. Det är bara jag som får smygfota folk ju! Hehe..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Blogg där diverse ointressanta saker samlas. Här kan du följa vardagen samt avnjuta lite tjusiga bilder samtidigt..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Forumet

 Fotografier

 Changing life

Creeper