Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything

 Nästa

 Peace and love - dag tre

27 juni

[Kommentera]

Och så var det redan sista dagen. Det har varit en mycket bra festival dock, inte så många personliga favoritband som förra året men det gick fint ändå. Vädret har dessutom varit sjukt bra! Dagens akt: Tiamat!

 Peace and love - dag två

26 juni

[Kommentera]

Andra festivaldagen. Riktigt fint, soligt och varmt väder. Dagens akt: Satyricon!

 Peace and love - dag ett

25 juni

[Kommentera]

Första festivaldagen på Peace and love. Numera är festivalen förlagd på ett annat ställe och visst, det är ju ett betydligt bättre område men samtidigt så förlorade det väl lite av charmen när det inte är en riktig stadsfest längre? Dagens akt: The coffinshakers!

 Grängesvända

24 juni

[Kommentera]

Varför ändra på ett vinnande koncept? Mer rost! Idag blev det en liten tur till Grängesberg med Nanna, en såkallad internetbekant som jag lärt känna via Pixbox samt 28dagarsenare-forumet och som är väldigt förtjust i övergivna hus och platser. Trevlig och snäll. Ovanligt namn förresten, aldrig stött på det tidigare. Hursomhelst så tänkte jag visa två av Saxdalens stoltheter när vi ändå var här, nämligen Uppegårds och Runnbergsgården. So far so good, ända tills en snubbe tydligen tyckte att han hade auktoritet nog att leka lite hobbypolis i Runnbergsgården. Med bastant och trist röst kom han in när vi var inne i affären och frågade vilka vi var. Jag hade inte sagt något mer än hälsat på de två gubbarna som var utanför och grejade när vi kom pga. att jag inte visste vilka det var. Det kunde ju ha varit vilka hantverkare som helst och jag har ingen lust att säga mitt ärende och dra mitt släktträd bara för att, dessutom hade vi nyckel och grejer så det borde inte varit någon större hemlighet att vi faktiskt hade någon anknytning till byggnaden och att vi inte var där i något dåligt uppsåt! Visst han kände inte igen mig men det ger han inte automatiskt rätt till att klampa in med sin bestämda stämma och sina allmänna fånerier. Nä fyfan, gubbjävel. Det kan ju ses i kontrast med gårdagen då vi träffade på en äldre snubbe i blå overall inne i bruket, han frågade bara lite snällt om det blev bra bilder. Nåja, som tur var så kom jag på andra tankar när vi besökte HSB-huset och dagens intag av rost och skrot fick mig att må bra igen. Hehe. Däremot kommer jag inte besöka Runnbergsgården något mer på ett tag..

 Bruket

23 juni

[Kommentera]

Fredriksbergs övergivna pappersbruk! Vilken otrolig plats och vilka miljöer! Bilder kan ses här!

 Läs och lär

22 juni

[Kommentera]

Bra budskap från Peace and love. Läs och lär!

 Disponentvillan

21 juni

[Kommentera]

Och idag blev det ett annat ställe som jag velat besöka en längre tid, nämligen den övergivna disponentvillan! Och jäklar, detta var verkligen en upplevelse i sig! Sjukt imponerande, tjusigt och stort hus! Det är faktiskt riktigt tragiskt att det nu står öde och att de förra ägarnas saker fortfarande finns kvar i massor. Vad hände? Varför övergav de plötsligt huset omkring juletid? Och hur länge har de batterier som nu håller på att ta slut i brandvarnaren egentligen suttit där? Pipet är nu det enda som hörs i det annars så stilla, slumrande ödehuset. Återbesök? You bet! Bilder kan ses här!

 Tonfisk-horsemountain

20 juni

[Kommentera]

Jag har velat besöka denna byggnad en längre tid och nu blev det slutligen av! Den såkallade "Kyrkan" i Tuna-Hästberg är riktigt fin, frän och imponerande. Det är en gammal gruvbyggnad vars smeknamn såklart kommer från att den ser typ ut som en katedral och enligt rykten ska arkitekten också ha byggt kyrkor. Ett återbesök är i planeringsstadiet men då i ett lite annat ändamål! Jag har förresten börjat använda fisheye-objektivet igen, det har varit ett tag nu där jag förvisso haft det med mig på mina turer men sedan inte orkat byta. Men jag ska börja använda det flitigare nu. Har ett telezoom-objektiv på ingående förresten, det är ju något jag saknar nästan helt på systemkameran, möjligheten att kunna zooma. Och fan, jag måste verkligen komma ihåg att dra ned ISO-värdet dessutom!

 Födelsedag

19 juni

[Kommentera]

Många kanske förknippar den här dagen med att det är midsommarafton. Visst, det är det förvisso men det är faktiskt också min födelsedag! Det var även midsommarafton den dagen jag föddes och då blir det ett extra grattis. Stort tack för alla bra och fina presenter!

 SEMESTER

18 juni

[Kommentera]

Nu har jag äntligen semester!! Det är inte helt fel om vi säger så! Ändå känns det konstigt och vemodigt på nåt vis. Svaret är A-L..

 Bröllopsinbjudan

17 juni

[Kommentera]

Jag fick min första personliga inbjudan till bröllop häromdagen. Förut har man bara blivit bjuden via föräldrarna typ. Det är min kusin som ska gifta sig i alla fall och allt såg väl lovande ut ända tills jag läste "klädsel: kavaj". Emh, ärligt talat, kavaj?! Finns det något värre klädesplagg egentligen? Varför inte bara valfri klädsel? Jag förstår inte det där riktigt och man kan undra vad som egentligen är viktigast när man gifter sig. Dessutom kommer vi från Dalarna, folk ifrån Dalarna bär inte kavaj!

 Grålle

16 juni

[Kommentera]

Läste lite i det lokala annonsbladet Byrundan. Såg att det blir ett besök vid Runnbergsgården den 29 juni, blommor och framförallt visor! Om vi är hemma då. Och så såg jag att Sunnansjö anordnar sin traditionsenliga grålleparad inom en snar framtid, och ja, grålleparad är ju rätt definition, de brukar ju kalla det grållerally också och det är ju tämligen att luras lite. För visst har man blivit lurad alltid! Jag minns för länge sedan när jag och en gammal kompis, Kent, cyklade till Sunnansjö för att se detta grållerally som vi faktiskt trodde var ett rally med gamla traktorer! Vi fantiserade under resan om att det kanske var som folkrace där de krockade och härjade med sina trimmade grållar och förväntningarna för vad vi skulle få uppleva var stora. När vi väl kom fram till Sunnansjö så sköljde den trista verkligheten över oss och besvikelsen lade sig som ett svart lock. Där puttrade de gamla grålletraktorerna längst vägarna i sakta mak. Den dagen cyklade vi hem tämligen snopna.. 

 Ny omröstning

15 juni

[Kommentera]

En ny omröstning finns det förresten, det var ju ett tag sedan sist. Frågan denna gång är om du ska gå på någon festival i sommar? Festivaler finns det ju gott om, både inom musik och annat så sannolikheten att du åtminstone kommer att besöka någon utav dessa är ju tämligen rätt stor, eller? Rösta nu, rösta här

 Tombo gruvor

14 juni

[Kommentera]

I ett hiskeligt regnoväder besöktes idag Tombo gruvor! Det är en drös olika gruvor på en ganska liten radie som mest är kända för att isen ligger kvar året runt inne i berget. Därav benämningen isgruva. Väldigt fascinerande och ett återbesök när vädret är bättre är självskrivet..

 Övergivet hyreshus

13 juni

[Kommentera]

Ytterligare ett övergivet hyreshus i rostiga Grängesberg. Ett sjukt besynnerligt och mörkt hus som det inte finns någon som helst fason på! Arkitekten måste ha varit full. Hursomhelst så finns det några (ganska dåliga) bilder att spana in i det nystartade albumet "A closer end". Återbesök kommer att ske snart, dock ska jag nog inte besöka huset ensam några fler gånger. Se bilderna här

 Snart semester

12 juni

[Kommentera]

Snart har jag semester!! Jösses vad skönt det ska bli! En resa till väster blir det bland annat. Good times ahead!

 Husgrunder

11 juni

[Kommentera]

Ibland hittar man intressanta saker där man minst av allt anar det! Som exempelvis de här husgrunderna som jag hittade idag på ett ganska besynnerligt ställe. Det fanns även ett tjusig källare som ska undersökas vid ett senare tillfälle..

 Kriss kross

10 juni

[Kommentera]

Det är faktiskt ganska intressant hur länge det som vi idag kallar "80-talet" egentligen pågick. För visst är det så att det var 80-tal långt in på 90-talet! Omkring 1995 började det ändras lite men innan dess så var det alltså fortfarande 80-tal i både musik, mode och såvidare här i världen. I Indien verkar det ha pågått ända fram till år 2000 när man tittar på vissa filmer. Och jag kommer osökt att tänka på den kortlivade rapgruppen Kriss kross som 1992 hade superhiten "Jump" som faktiskt fortfarande är ganska svängig. Byxorna bak och fram hade de också, Det är alldeles för få människor som har byxorna bak och fram idag! Undra hur det skulle mottagas om man försökte sig på att börja ett sådant mode igen? Troligtvis skulle det inte funka nå bra - och det är kanske lika bra det..

 Butiken upphör

09 juni

[Kommentera]

Fan också, den enda sidan i Sverige som bara säljer Bollywoodfilm ska stänga. Väldigt synd!

 Filmkväll två

08 juni

[Kommentera]

Filmkväll nummer två med Jennie och denna gång spanade vi in "Kung fu panda"!

 Rösta rätt

07 juni

[Kommentera]

Yes..

 Bristande inspiration

06 juni

[Kommentera]

Jag hade ingen bra bild som passade men jag åt ju kräftor för några dagar sedan så det fick bli den här. Hursomhelst så har vitafrun haft en paus i några dagar, detta pga. bristande inspiration. Jag vet inte riktigt varför, jag borde ju ha massor att skriva om! Men nu ligger jag i alla fall efter i planeringarna ytterligare! Jösses, hur ska detta sluta? Nåja, jag ska ta mig i den där beryktade kragen och försöka få sidan på fötter igen och på riktigt denna gång. Men först och främst så står det redigering av en viss film på tur som tyvärr inte skett ännu det heller..

 Gott kaffe

05 juni

[Kommentera]

Äh, glöm det där jag sa tidigare, Kopi Luwak ÄR gott! Kanske inget jag skulle betala flera tusen för dock, men ändå..

 Återbesök

04 juni

[Kommentera]

Snabbt återbesök vid de övergivna hyreshusen på Öraberget, se några bilder här

 Livet kommer åter

03 juni

[Kommentera]

Naturen håller så sakteliga på att återhämta sig efter den stora skogsbranden i skogarna häromkring förra året. Branden som bl.a. höll på att sluka det gamla Bränntjärnstorpet men som mystiskt och mirakulöst klarade sig utan några skador! Skogen står nu svart men på sina ställen sprider sig grönskan igen och livet kommer åter..

 Happy feet

02 juni

[Kommentera]

Idag var Jennie hemma hos mig och vi tittade på lite film, närmare bestämt på "Happy feet"! Bra film, trevligt sällskap, väldigt svårbjuden..

 Juni

01 juni

[Kommentera]

Och så var vi inne i den första sommarmånaden då. Månaden då jag både fyller år, har semester och Peace and love-festivalen inträffar. Sweet..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Blogg där diverse ointressanta saker samlas. Här kan du följa vardagen samt avnjuta lite tjusiga bilder samtidigt..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Forumet

 Fotografier

 Changing life

Creeper