Johannes Graaf's vitafrun.se

 

 Nothing and everything

 Kanske det kanske

30 maj

[Kommentera]

Jajävlar, kanske det kanske!

 Bye bye

29 maj

[Kommentera]

På tal om "Det som en gång var" så var detta lilla och väldigt gamla hus beläget vid Uppegården i Saxdalen med i den första filmen. Det hade bl.a. en karismatisk lampa som fortfarande hängde ner från det inbuktande taket. Japp, den hängde. Huset är nämligen också detta rivet nuförtiden. Ingenting gammalt får stå kvar i Saxdalen för här skall allt rivas jävlaranamma! Väldigt synd..

 Snaaart

28 maj

[Kommentera]

Idag begravdes så slutligen morfar på Grangärdes kyrkogård. Det känns bra att ha en grav att besöka. Idag har jag även filmat en av nyckelscenerna i "Det som en gång var 2" som också kommer bli det sista jag kommer spela in till den filmen. Så om allt går vägen så kommer jag börja redigera den under veckan eller åtminstone inom en väldigt snar framtid! Niiiice..

 Riksettan

27 maj

[Kommentera]

Det här är inte bara en riktigt cool bild utan den är tagen från ett reportage om UE i den trevliga tidningen "Riksettan". Det är från Fredriksbergs bruk och vem är inte med om inte Nanna! Hon jag var ut med på två stycken rostutflykter förra sommaren. Roligt! Idag har förresten jag och Lenore bestämt om en kryssning som kommer ske snart, det ska bli mycket skoj!

 Going under

26 maj

[Kommentera]

En ny film igen! Det var dags för kameran Keoma - The explorer (som jag filmade med i Saxbergsgruvan) att utforska lite nya saker och denna gång får vi följa med under ytan! Jag känner mig smått inspirerad av James Camerons dokumentär "Aliens of the deep" (eller kanske inte) och kommer att göra några sådana här filmer framöver. Det är väldigt intressant tycker jag och det är onekligen en imponerande och fantasifull värld där nere, även om det bara handlar om en helt vanlig bäck. Observera krabban (what?!) som svischar förbi, eller om det är en stor spindel? Cirka 2.10 in i filmen. Nåja, låt oss gå under vattnet i den första delen av "Going under", se filmen antingen på Youtube eller Vimeo

 Sagan om isfolket

25 maj

[Kommentera]

För några år sedan så började jag läsa den enorma bokserien "Sagan om isfolket" av Margit Sandemo. Jag hann till bok nummer sex då jag tappade lusten av olika anledningar. Jag har sedan dess tänk att jag skulle börja läsa dem igen men det har helt enkelt inte blivit av. Trist nog för de är ju sjujävla bra! Men nu har jag i alla fall börjat införskaffa böckerna så nu ska det nog bli av. Pocketböcker på loppis kostar ju typ ingenting men det gäller bara att hålla koll på alla nummer. Många har fått för sig att "Sagan om isfolket" antingen är tantsnusk eller fantasy. Det är ingetdera..

 Next level

24 maj

[Kommentera]

The next level..

 Helgutflykt

23 maj

[Kommentera]

Det är nu en vecka sedan vi åkte på en liten utflykt till ingenstans, eller Lesjöfors som det även kallas. Destinationen var Lesjöfors museum men vi hann med att titta på lite annat också. Bland annat så var vi in till den hemliga övergivna krutfabriken. Eller den är väl inte hemlig nuförtiden men under andra världskriget så fick inte ens de som arbetade där veta vart den låg. Ett riktigt fränt ställe med många intressanta miljöer! Coolast var de bevarade kruttunnorna. Det lilla gruvsamhället Långban besöktes också och museet i Lesjöfors var väldigt imponerande. Det har de gjort riktigt bra och är väl värt ett besök! Bilder från den lilla turen finns att se här!

 Ny film! Water sonata

22 maj

[Kommentera]

Översvämning igår i Saxdalen dokumenterades även på film och nu finns den att spana in! Eftersom det fortfarande regnade när jag var ut så orkade jag inte lägga alltför mycket energi på att få bra bilder men det blev alltid något. Se filmen "Water sonata" här!

 Översvämning

21 maj

[Kommentera]

Översvämning! Efter ett riktigt jäkla regnoväder inatt så förvandlades bäckarna till floder och vägar svämmades över. Så också gräsmattan hemma vid föräldrarna som numera är som en hel insjö! Det har varit såhär mycket vatten förut en gång (fast det är ännu mer nu) och då paddlade jag kanot. Översvämningen uppmärksammades även på Saxdalen blogg som du kan läsa här

 Grattis mamma

20 maj

[Kommentera]

Idag fyller mamma år, grattis!

 Sad ninja

17 maj

[Kommentera]

Sad ninja! Det gick inget bra i filmtävlingen. Inget bra alls. Visst, jag kom till final och det är ju en bedrift i sig, att hamna bland de tio främsta liksom, men bland dessa tio så hamnade jag slutligen på en tionde plats. Sist alltså! Jag trodde ärligt talat att det skulle gå lite bättre än så och vissa andra bidrag var under all kritik, var mitt verkligen sämre än dem? Dock är ju det här röstningssystemet helt åt skogen. Det är kasst och det är framförallt orättvist! Flest vänner vinner typ. Det skiljer liksom 170 röster mellan mig och vinnaren, något som gör mycket när det ändå var såpass få som röstade. Det fanns två klipp som hade över tusen röster och mystiskt nog hade de samma upphovsmän. Fast jag hade väl ingen chans ändå, det var dock värt ett försök och visst, 2000 kronor är alltid något. Stort tack till alla som tog sig tid att rösta i alla fall och nu ska jag fortsätta att göra film och sedan inte bry mig ett dugg om vad andra tycker om dem! Det är bäst och trevligast så..

 Youtube fyller fem år

16 maj

[Kommentera]

I dagarna fyller videoklippssiten Youtube fem år. Detta bör såklart uppmärksammas även om jag inte är sådär heltokig i sidan. Fast den är ju trotsallt kul eftersom det mesta finns där dock..

 Lesjöfors

15 maj

[Kommentera]

Idag blev det en liten tripp till Lesjöfors med mamma, pappa och Lenore! Det var mycket trevligt och jag återkommer om detta om någon dag då jag lagt upp bilderna från utflykten..

 Sex månader tillsammans

14 maj

[Kommentera]

ETT HALVÅR! Idag är det exakt sex månader sedan jag och Lenore träffades! Och efter den där regniga, kalla novembereftermiddagen har inget varit sig likt. Tänk att allt blev sådär superbra och fantastiskt som man tidigare knappt vågat drömma om. Helt ofattbart. Tillsammans med henne är jag världens lyckligaste och tillsammans är vi helt klart bäst! Jag älskar dig massor med hela mitt hjärta min underbara flickvän!

 Ny film ...med Pedobear!

13 maj

[Kommentera]

En ny film! Jag hade tänkt att skriva en massa pga. det kontroversiella innehållet men jag låter filmen tala för sig själv istället och för er som inte har koll på Pedobear kan alltid Googla lite. Se dock filmen enbart som fiktion! Mycket nöje, se "Pedobear - Schoolgirl desire" här!

 Veckans: Ask a ninja

12 maj

[Kommentera]

Det finns vissa sidor på nätet som är klassiker och eftersom det råder lite ninja-tema här på vitafrun just nu så vad passar då inte bättre än sidan "Ask a ninja"? En mycket rolig sida. Besök den här

 Veckan som kommer

11 maj

[Kommentera]

Ja, vad händer då denna vecka antar jag att ni sitter hemma och undrar. Jo, det ska jag berätta! Det första som händer är att jag kommer redigera den nya filmen som går under namnet "PB" än så länge, så den är troligtvis klar på torsdag om allt går enligt planerna. På fredag är det en alldeles speciell dag med stort S, men mer om det senare ty denna händelse kräver helt klart ett eget inlägg! Och på lördag blir det en liten utflykt till ett ställe som jag också kommer att skriva mer om senare. Hehe, fick ni klarhet i det mesta nu? Nä, men vi kan avrunda det hela med att säga att veckan kommer bli en intressant och skoj sådan!

 Root beer

10 maj

[Kommentera]

Root beer var gott tycker jag! Det smakar som det klassiska tuggummit Jenka och det säger ju sig själv att det inte kan vara annat än en succé. Kanske inte i några större mängder dock..

 Övergivet

09 maj

[Kommentera]

Rekar lite inspelningsplatser ute i finnmarken. Stötte även på några övergivna hus, något som alltid är lika trevligt och intressant!

 Sista dagarna i tävlingen

08 maj

[Kommentera]

Okej, vi närmar oss, det är snart bara några dagar kvar innan tävlingen avgörs och nu kämpar vi på in i det sista! För du har röstat va? Jag vet att det står ganska lite på själva tävlingssidan och att instruktionerna helt klart kunde ha varit bättre, därför kan vi gå igenom dem lite snabbt. Du går alltså in här och klickar på "Börja". Du kommer då till den första slumpvalda videon (det är tio stycken) och du behöver inte titta klart på alla MEN du måste betygsätta dem! Detta gör du genom att klicka i någon av de små runda som ska symbolisera betyg 1-10, där liten stjärna är lägsta och stor stjärna högsta betyg. Varför de helt enkelt inte bara numrerat vet jag inte men det var väl snyggast såhär tänker jag. Sedan klickar du på "Rösta"-knappen och du kommer vidare till nästa video innan du tillslut kommer till en sida där det står "Tack för att du har röstat" när du har sett och röstat på samtliga bidrag. Om du vill hjälpa mig och min ninja-film så bör du alltså rösta LÅGA poäng till de andra och HÖGSTA på mitt, därmed sänks medelbetyget på deras och höjs på mitt. Nåväl, ni fattar, men det viktigaste är ändå att om ni bara har röstat på mitt bidrag genom att gå direkt till översiktssidan så bör ni alltså rösta om innan det är försent! Jag tror inte att det räknas om man bara röstar på ett bidrag nämligen. Stort tack till alla som har röstat förresten, jag vet att ni är många och det värmer innerligt! Nu kör vi!

 Salsa-Djävulen

07 maj

[Kommentera]

Salsa-Djävulen strikes again! Troligtvis för sista gången och det med all rätt, enough is enough..

 Startsidebild och finalist!

03 maj

[Kommentera]

Dagen då typ allt hände! Lenore fick sommarjobb (grattis älskling) och jag fick ännu en gång den trevliga äran att ha en bild på Pixbox startsida! Denna gång blev det en bild som togs igår vid grottorna. Bilden tycker jag förvisso inte är så värst speciell men tycker andra det så tackar jag ödmjukast! Detta är fjärde gången en av mina bilder hamnat på startsidan och fler ska det bli! Och så har vi det som är viktigast just nu för dig som besökare, jag hamnade nämligen bland de tio finalisterna (av över fyrtio) i Coolstuffs filmtävling och jag behöver nu ditt stöd! Det är fler professionella bidrag i år (eller ja, sådana som tagit mer än några timmar att spela in i alla fall) och jag har väl ingen direkt chans mot dessa men typ på fjärde plats kan jag väl tänkas komma åtminstone? Om ni röstar vill säga, så rösta fullt på mitt bidrag och evig lycka skall följa er genom livet, annars kanske herr. Ninja kommer och tar er i örat! Sprid sedan länken vidare till vänner och bekanta! Tack på förhand, rösta NU, rösta här!

 Stenåldersbesök

02 maj

[Kommentera]

Besök vid de fräna stenåldersgrottorna! Man kan bara tänka sig hur det en gång var just på denna plats och vilka som en gång i tiden gjort och bott i dessa grottor. Undrar hur det såg ut i området då..

 Choklad

01 maj

[Kommentera]

Hehe, jag hade köpt dessa amerikanska chokladkakor som jag tänkte spara och bjuda på, men så råkade jag smaka lite och då dröjde det inte länge innan de försvann helt! Mmmm, riktigt goda var de i alla fall..

 

 Föregående

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Nästa

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s