Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything

 Nästa

 Nymålat

29 mars

[Kommentera]

Ytterdörrarna i huset målades idag. Det blev att se trevligare ut..

 Ny recensionssida inom kort

28 mars

[Kommentera]

Nä vet ni vad, det här med korta filmrecensioner och grejer här i bloggen fungerade inget bra så med start vid månadsskiftet kommer bloggen att återta sin ursprungliga form igen. Dock kommer en helt egen filmrecensionsida att öppnas! Det kommer bli en "riktig" recensionssida med omdömen på alla filmer jag tittar på, filmtips och dylikt. Jag ska förresten försöka att få vitafrun helt på fötter igen innan sommaren. Detta kommer betyda att sidor kommer att försvinna och bantas ner men framförallt kommer det att betyda att allt ska finnas tillgängligt igen efter ett långt uppehåll. Fast vi börjar med en speciell filmsida som kommer att dyka upp inom kort!

 Påskplaner

27 mars

[Kommentera]

Snart är det påsk och det kommer i år att spenderas ungefär likadant som det gjordes för två år sedan. Fast till skillnad från då så mår man nu både betydligt mycket bättre och dessutom har sällskap i form av världens bästa flickvän! Usch och fy, tänk hur det var vid samma tidpunkt för två år sedan, fyfaaan vad kasst och värdelöst allt var då! Den som känner för det kan ju bläddra bakåt här i bloggen. Men tänk hur allting löste sig till det absolut bästa tillslut! Så det ska bli idel skoj och efter påsk kommer de första riktiga fotografierna för i år att dyka upp! Mitt fotointresse har börjat vakna till liv igen. It's aaaaaaaalive!

 Konverter

26 mars

[Kommentera]

Något jag verkligen borde ha gjort för länge sedan är att sätta vidvinkelkonvertern från kompaktkameran på videokameran istället. Men men, bättre sent än aldrig, för nu har jag nämligen gjort det i alla fall..

 Våfflor

25 mars

[Kommentera]

Idag bjöds det dagen till ära på våfflor. Gott! Idag har jag även en månad på mig att göra klart en film till en filmtävling igen. Vi får se hur det går. Och för någon dag sedan skulle förresten regissören Akira Kurosawa fyllt hundra år. Detta firar vi såklart genom att se någon eller några av hans klassiska filmer tycker jag!

 Nisse Hult

24 mars

[Kommentera]

Det är mycket Kalle Moraeus just nu i både Melodifestivalen och i Körslaget, och jag blir osökt att tänka på den fantastiska serien "Nisse Hults historiska felsteg" som gick för några år sedan på tv och som sedan släpptes på en trevlig dvd. I avsnittet om Gustav Vasa utspelar sig denna härliga dialog..

- Du Nisse, jag har funderat på en sak. Vart kommer du ifrån?

- Jag är från Dalarna

- Det hörs inte

- Jag är från södra Dalarna

- Fyfan

 Survival of the dead

23 mars

[Kommentera]

George A. Romero är tillbaka med en ny zombiefilm vid namn "Survival of the dead". George gick ju tillbaka till zombiegenren för några år sedan med "Land of the dead" som sedan följdes upp av "Diary of the dead" för något år sedan. Två rätt dåliga filmer tyvärr. Och då snackar vi både zombies OCH Romero, hur kan det gå snett? Så mina förväntningar var väl inte så värst stora på "Survival of the dead" heller. Och tja, den är ju mer underhållande än "Diary of the dead" i alla fall även om det inte säger speciellt mycket. Jag tror det största problemet med de här tre filmerna är att de handlar en skock dryga, testosteronstinna macho snubbar och tjejer som jag inte bryr mig ett dugg om. Militärer och skit. Det som var bra med klassikern "Night of the living dead" (1968) och mästerverket "Dawn of the dead" (1978) (av de zombiefilmer regisserade av Romero alltså) var att det var vanliga personer som helt enkelt hamnade i en situation där det handlar om att försvara sig och överleva i en värld av zombies. Så är inte fallet här och mitt intresse svalnar. Jag gillar förresten inte militärer. "Survival of the dead" har väl en del saker som gör att den går att titta på men Romero måste skärpa sig innan han förstör sitt rykte totalt..

 Lovefilm

22 mars

[Kommentera]

Jag har varit medlem hos Lovefilm i många år och det har alltid fungerat felfritt och flytigt på riktigt fint. Tills förra veckan vill säga då de hyrda filmerna inte dök upp. Dagarna gick men postlådan ekade tom, åtminstone från filmer, tyvärr inte från räkningar och annat skräp. Men så idag låg de plötsligt där i lådan, dyblöta och med kuvertet helt trasigt. Vart hade de varit och varför var de så jäkla blöta? Frågorna äro många om man så vill fundera, jag väljer dock att bara vara glad att de kom fram till slut så att filmhyrandet kan fortsätta som vanligt igen!

 Vinter.. igen

21 mars

[Kommentera]

Vintern slog tillbaka.. suck..

 Fyra månader!

14 mars

[Kommentera]

Idag är ingen vanlig dag, för det är Johannes och Lenores fina speciella dag, trallalalalaaa!

 Kameratestning

13 mars

[Kommentera]

I kategorin hemligt värre (som jag egentligen inte får skriva om men let's face it, hur många läser det här liksom?) finner vi idag ett mail från ledningen på Pixbox där jag tydligen var en av fyra (men runt trettio utvalda kontaktades) som skulle få testa en sprillans ny Olympus systemkamera-modell! Man skulle få pilla, fota massor, umgås, experimentera och så vidare med kameran under två veckors tid helt gratis. Sedan skulle sju av ens bilder hamna på Pixbox startsida och om Olympus gillade bilderna så skulle de också hamna på deras hemsida och i deras marknadsföringsmaterial. Sedan skulle det bli stor omröstning på bilderna med kameror som pris. Och herregud vad jag ångrar mig nu när jag skriver det här, för jag tackade nämligen nej. Anledningen är att det ju inte finns något att fota nu, hade det varit vår eller sommar hade det varit en sak men nu är det ju bra slask och fult ute. Och några andra bilder har jag ingen inspiration att ta heller. Då hade jag tagit det för länge sedan med mina egna kameror. Men visst hade det varit grymt kul att testa den där tjusigt coola kameran och jag är också evigt tacksam att Pixbox fortfarande kommer ihåg mig fastän jag varken lagt upp nya bilder eller ens knappt varit inne på sidan på flera månader nu! Det ska i alla fall bli intressant att se hur de genomför det hela. Och sen får jag väl sitta där och skämmas för att jag valde at inte vara med. Tänk vilken uppmärksamhet man skulle ha fått. Annorlunda och cool kamera måste jag säga dock. Dumma årstid!

 Please stand by

12 mars

[Kommentera]

Om några av er märkt att det ibland kan dröja lite väl länge mellan uppdateringarna så beror det oftast på att Lenore är på besök och då kan man ju knappast sitta vid datorn. Men jag försöker fylla på så gott det går i efterhand. Fast om sanningen ska fram så finns det inte så mycket att skriva om överhuvudtaget nuförtiden, det är helt enkelt en sådan period men det kommer ju igång igen till vår och sommaren. Liksom fotografering och dylikt. Håll ut och fortsätt besök vitafrun ändå..

 Twinkies

11 mars

[Kommentera]

Jag skrev för några månader sedan att Discshop numera även har en liten trevlig onlinekiosk med bl.a. amerikansk godis förutom film, spel och dylikt. Och jag har sedan dess testat en hel del sorter utav alla dess slag. Jag efterlyste då Twinkies som inte fanns i sortimentet men nu har de, hör och häpna, fått in det! Yaaaay! De har även fått in Ho-ho's, Ding dongs, Suzy Q's och Cup cakes! Alla från Hostess såklart. Riktigt nice, äntligen får man testa de minst sagt klassiska sorterna som man hört så mycket om genom åren. Nackdelen är väl att det är rätt dyrt men prova måste man ju ändå. Nångång nästa månad kommer de i alla fall så jag återkommer då med ett stort smaktest. Would you like a Ding dong?

 Biograaf

10 mars

[Kommentera]

Så sa en unge angående min lägenhet. Det var en väldigt bra sak tycker jag! På tal om film (hehe, har jag skrivit om något annat de senaste månaderna?) så släpptes ju Voddler på nytt häromdagen i sin "nya version". Det lät ju så bra men låt er inte luras, det är nämligen samma skit fortfarande! Okej, inte riktigt kanske men att det ska vara så himla svårt att bara ha en vanlig sida där man kan titta på filmerna direkt i browsern!? Enkelt och koncist. Nä, låt oss göra det svårt för oss och dåligt för användarna. Så nu måste man fortfarande ladda hem ett riktigt kasst program som stör all annan datatrafik och som man bara blir trött på. Och trött blir jag onekligen. Varför ska man ens försöka vara schysst och trevlig när de filmtjänster på nätet som erbjuds är hur jävla dåliga som helst? Voddler är kasst, så enkelt är det bara och det avinstallerades snabbt och kommer aldrig att installeras igen. Tacka vet jag andra sätt..

 Beaacaan

09 mars

[Kommentera]

Hours and hours of fun! Hehe. Besök sidan här

 Oscars suger

08 mars

[Kommentera]

Inatt var det Oscarsgalan och det finns väl inte så mycket att orda om det egentligen då jag inte ser det som någon stor händelse. För låt oss alla inse att Oscars och bra underhållande film sällan går hand i hand. Nu har jag naturligtvis inte sett alla filmer, det skulle aldrig falla mig in att göra det heller men jag har dock sett de filmer som tilltalar mig såsom "Inglourious basterds" (borde ha vunnit fler), "Upp" (vann två, bra), "District 9" (borde ha vunnit nåt), "Sherlock holmes", "Coraline" och några till. Jag har några guldkorn såsom "The white ribbon" och "Avatar" kvar. Men så har vi årets vinnare som kammade hem hela fem stycken statyetter, "The hurt locker". Jag hade inte sett den förrän idag då jag lärde spana in den bara för att se om den var så bra att den förtjänade så många priser. Det gjorde den inte! Helvete vad urkass och aptrist den är! Skräp! Värdelös! Jag HATAR, VERKLIGEN HATAR "The hurt locker"!

 Älskade flickvän

07 mars

[Kommentera]

Herrejösses vad jag älskar min flickvän! Hon är tammefan helt otroligt underbar och bra på alla sätt! Vi har det bara roligt, tokigt och trevligt tillsammans hela tiden och allt känns så himla naturligt och perfekt! Precis som det ska kännas när man hittat någon alltså. Och så tackar jag ödmjukast alla gudar och gudinnor att hon har riktigt bra filmsmak helt i stil med min egna! I egenskap av cineast och filmfantast så skulle det ärligt talat inte vara kul att ha en flickvän med kass filmsmak. Nu är det säkert någon som utbrister att det ju inte är det som är viktigast i en relation och nej, det har jag knappast sagt heller, men det blir onekligen en himla massa trevligare! Om en vecka har det redan gått fyra månader, tiden går onekligen fort när man har roligt, och tidsnog (även om det för tillfället känns väldigt långt borta) kommer våren också och då jäklar blir det ännu trevligare ju. Älskade Lenore..

Senast sedda filmer

 

Babel

Astroboy

Wolverine

Bedtime stories

Torkel i knipa

Madagaskar

Madagaskar 2

Boog and Elliot

Boog and Elliot 2

Surveillance

The princess and the frog

Niko på väg mot stjärnorna

 Brian de Palma

06 mars

[Kommentera]

Och till en av den senaste tidens besynnerligaste filmnyheter hör att Brian de Palma kanske ska regissera uppföljaren till spökrullen "Paranormal activity". Brian de Palma är en av mina absoluta favoritregissörer med hur många klassiker och superba filmer som helst, men vadfan, "Paranormal activity" är ju en riktig jävla skitfilm! Varför i hela friden vill han göra en uppföljare till den? Men visst, om de nu nödvändigtvis måste göra en uppföljare till den där skräpfilmen så är ju en bra regissör ett steg i rätt riktning åtminstone. Och Brian de Palma är en snubbe som kanske skulle kunna göra en bra film på konceptet, ändå hoppas jag på att han inte gör den..

 Mortemia

05 mars

[Kommentera]

Jag pratade lite om Morten Velands nya musikprojekt Mortemia förra månaden då det hade dykt upp några smakprov från det nya albumet "Misere mortem". Och den senaste tiden har hela skivan gått varm i iPoden. Herrejävlar vad bra det är! En riktigt härlig och trevlig comeback av den Morten vi alla gillar istället för de senaste gäspframkallande Sirenia-skivorna. Mortemia är riktigt bra, fortsätt såhär tack..

 Theatre of tragedy is no more

04 mars

[Kommentera]

Norska Theatre of tragedy lägger ner efter sjutton år. Det är förstås alltid trist när ens favoritgrupper lägger av men så har inte Theatre of tragedy varit det de en gång var på väldigt länge och framförallt den senaste skivan, som kom för inte alltför länge sedan, sög riktigt ordentligt. Men å andra sidan så har Theatre of tragedy också gjort några verkliga milstolpar i både mitt liv och i gothic metal-genren! Kolla bara på mästerverken "Velvet darkness they fear" (ett av de bästa albumen någonsin!), "Aégis", "Theatre of tragedy" och "Assembly". Så ja, vi får väl minnas den gamla goda tiden helt enkelt. Om ni undrar och häpnar över vad det är för bild här ovan så är det alltså omslaget till "Velvet darkness they fear". Rest in peace..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Blogg där diverse ointressanta saker samlas. Här kan du följa vardagen samt avnjuta lite tjusiga bilder samtidigt..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Forumet

Kommentera de olika inläggen snabbt och smidigt! Skapa en diskussion eller ge ris och ros

 Fotografier

Ta en titt bland mina fotografier! Bildsidorna kommer att ändras inom kort så passa på

 Changing life

Changing life. Läs om mina fadderbarn och bli fadder själv

Creeper