Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything - blogg

 Nästa

 Julbord 2007

30 november

Julbord tillsammans med jobbet. I år bjöds det på gott julbord vid Hagge golfbana utanför Ludvika. Om det bara kunde kännas lite som jul också så vore det ju både mysigt och trevligt..

 Glöggtider

28 november

Underbara glöggtider! Lättglögg naturligtvis..

 Sommaren i city

27 november

Vi fortsätter på filmtemat ett tag till för nu finns nämligen en av mina äldre filmer (okej, från 2005) upplagd i en bra version här på vitafrun. Det handlar om "Sommaren i city" som tidigare funnits upplagd i en riktigt kass version samt en halverad 5 minuters preview. Filmen är en av mina personliga favoriter men samtidigt den film som speglar hur jag mådde just då som mest. Den är väldigt dyster och sorgsen men ack så vacker. Dagarna innan den spelades in i Stockholm raserade världen för mig och filmen visar detta rätt väl. Nåja, om ni inte sett den innan så gör det nu, ni finner den här

 Sweden rock 2008

26 november

Nu är de första banden till Sweden rock festival som går utav stapeln i sommar släppta förresten. Får se om man kommer ner dit i år, det var ju ett tag sedan nu men om jag åker ner så får jag se både Blue oyster cult och Judas priest!

 Bannad

25 november

Jag fick se att min film "Croatia" blivit avstängd för minderåriga och icke-medlemmar på Dailymotion pga. "vuxet innehåll" och jag kan inte förstå varför? Att filmer såsom "One for the rope" och "Oops, I did it again" tidigare fått en 18-årsgräns hos Veoh är ju ganska förstårligt då de innehåller både blod och stora krokar genom människoskinn, men Kroatienfilmen, vad innehåller den för farligt? Badande människor?

 Du levande

24 november

Igår var det premiär för Roy Anderssons nya film "Du levande" på Smultronstället i Falun och vi var där! Tyvärr var det inte så värst många andra som också var där då stolarna i den stora salongen gapade tomma. Det var synd det, "Du levande" bör helt klart ses och upplevas, helst på stor duk medan tillfälle ges! Roy Andersson är lätt den bästa regissören i Sverige och även bland de allra största internationellt. Roy har en berättarteknik, bildspråk och blandning mellan tragedi och humor som är unikt och "Du levande", liksom förra "Sånger från andra våningen", bevisar verkligen detta. Nu inväntas DVD-släppet, att se hur det ska gå för filmen på Oscarsgalan samt att Roy ska komma över den bitterhet han verkar ha inför att göra någon ny film. Det MÅSTE du göra!

 Ljuset

23 november

Varför skulle ljusets livslåga i det dunkla mörkret, en temporär förvirrelse och ett desperat rop till en Gud som inte existerar hjälpa? Vi är ensamma på denna jord och vi råder bara över våra egna liv och gärningar. Men tänk om man kunde råda över andras lite då och då också, det skulle ju vara så jäkla mycket bättre..

 Ny film: Norway

20 november

Nu är Norgefilmen klar och den finns att avnjuta här på vitafrun eller på Veoh. Mycket nöje!

 Ett år senare..

19 november

Ett år sedan jag och Malin var i Stockholm. Och ja, så var det den nittonde igen då..

 Dragon shit

18 november

På nya inslaget Blandband här på vitafrun som kommer senare så ska jag börja skriva om film igen men jag kan redan nu passa på att varna er för denna skitfilm, "Dragon wars" eller "D-war" som den också kallas. Jag vet inte varför jag var nyfiken och såg lite fram emot att se denna film, kanske var det det faktum att det var drakar med, men vafan, sämre jävla skitfilm får man fan i mig leta efter! Fyfan, jag hatar den och alla som tycker den är bra. Töntfilm för töntar. Jag blev besviken att se att det dessutom var Steve Jablonsky som gjort musiken men om man bara lyssnar på soundtracket sen så kommer man nog att gilla det. Och i och för sig så har Steve bara gjort musik till skitfilmer (exempelvis bottennappet "Transformers") men där sountracket i sig är ruggigt bra. Nä, "Dragon wars" kan ni skippa och be till gud att vi inte behöver dras med denna dynga på biograferna om ett tag..

 Pannkaka

16 november

Så här ska det se ut! Pannkakspulver i en flaska som det bara är att fylla med lite vatten och sen skaka utav helvete. Sen är det bara att hälla smeten direkt i stekpannan och snabbt få frasigt goda pannkakor. Antar jag, jag har inte hunnit prova ännu men pannkaka är ju liksom gott men det blir ofta jobbig disk efteråt. Denna är inköpt på The english shop och nu inväntas den svenska varianten. För den kommer väl?

 Och tyst vi falla

15 november

Smygpremiär för det nya inslaget Fotogeniskt och vi börjar med "Vi alla täcka denna mark" som kan beskrivas som likheten mellan mänskligheten och.. eeh.. snöflingor. Kom dock ihåg att sidorna inte är riktigt klara ännu. Läs och se mer här

 Redacted

14 november

Brian de Palma har blivit beskylld och bespottad för att vara anti-amerikansk med sin nya film "Redacted". Filmen, som bygger på verkliga händelser, handlar om när några amerikanska soldater förra året mördade en hel familj (däribland en 5-årig flicka), gängvåldtog den 14-åriga dottern, sköt henne i huvudet och tände sedan eld på hennes svårt sargade kropp. Läs mer om händelsen här. Sanningen och verkligheten smärtar och filmen kvarlämnar en starkt unken eftersmak om vad som egentligen händer där nere i Irak och omkringliggande länder just nu när du läser detta. Filmen följer de verkliga händelserna nästan bild för bild och jag har aldrig förstått det där om att man ska vara anti sitt land bara för att man visar och säger sanningen?! Och det är ju som taglinen lyder: "Truth is the first casualty of war"..

 Tänd ett ljus

12 november

Ett tänt ljus. Lyssnade någon? Jag hoppas det..

 Devdas

11 november

Vi besökte Östasiatiskamuseet som ju har Bollywood-utställning just nu. En sjujäkla massa filmaffischer att beskåda och dessutom många av dem handmålande. Fascinerande. På bilden ses en handmålad affisch till mästerverket "Devdas". Ett besök rekommenderas, passa på!

 Stockholm

10 november

På visit i Stockholm. Idel trevligt och bra!

 Snöbollskrieg

06 november

Första riktiga snön! Hyfsat mycket snö dessutom. Snöbollskrieg! Eller kanske inte..

 A grave in your memory

05 november

Nya versioner i fotosessionen "A grave in your memory" från maj iår finns att avnjuta här

 Trolltyg i tomteskogen

05 november

"Jösses, nu, nu, nu har Tim blivit en baseball"

 Glans-kopia

04 november

En dryg Johan Glans-kopia närvarade på förfesten hemma hos Jocke igår. Och snubben som sitter bredvid ser ut som Magnus Betnér, haha, ståupp-Sverige i ett nötskal - en höstkväll i Saxdalen..

 Första riktiga snön

03 november

Första snön som ligger kvar. Nice!

 Tröjor

02 november

För en vecka sedan typ så anlände i alla fall två av tröjorna jag beställde från Howcool för ungefär två månader sedan. En kvar. Det går inte fort om vi säger så så man ska ju inte ha bråttom om man beställer därifrån igen. Billigt och riktigt bra är det dock..

 Telefoni - javisst

01 november

Ah, nu har jag äntligen telefon igen. Jag har varit utan fasttelefon i närmare två månader efter det att jag bytte till Bredbandsbolagets IP-telefoni. Och efter att ha förstått ungefär noll utav deras skitmanualer och tråkguider så blev dosan liggandes för att samla damm. Tills idag då det var en snubbe från bredbandakuten här för att slutligen hjälpa mig att koppla in det. Det är nog en av de första gångerna jag inte klarat att koppla in eller installera något själv. Så det tackar man ju för och nu funkar det som sagt fint. Om jag rekommenderar IP-telefoni eller inte låter jag dock vara osagt men det fungerar ju bara man installerat det, vägen dit var dock svårare än vad jag trodde..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Detta är precis som det låter en blogg där diverse ointressanta saker samlas. Främst i bildform..

 Kommentera

Kommentera inläggen

 Tidigare

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 In focus

 Fotografier