Johannes Graaf's vitafrun.se

 

NOVEMBER 2010

30 november

[Kommentera]

Nämen se där, det blev ju julstämning även här hemma! Bilden ovan är dock inte tagen av mig eller så, den är bara för att symbolisera julpyntets intågande..

29 november

[Kommentera]

Neej! Discshop har beslutat att sluta sälja amerikanska kakor! Detta pga. att leverantören inte kan garantera hållbarheten. Detta innebär att det inte blir några fler kakor från Hostess där bla. Twinkies, Snoballs, Zingers, Drakes devil dogs och allt vad de heter ingår. Väldigt synd! Where are the fucking Twinkies? Where are you, you spongy, yellow, delicious bastards? Det finns förvisso andra svenska webbutiker som också säljer amerikanskt godis men det är bara Discshop som haft kakorna från Hostess. Och det har varit dom som lockat mest då man ju självklart vill testa alla! Jaja, man får väl åka till USA för att äta mer då..

28 november

[Kommentera]

Helgen spenderades ombord Birka Paradise tillsammans med min underbara Lenore och några från jobbet (samt en drös från Märsta). Det var trevligt! Jag har sagt det förut och det tåls att upprepas både en och två gånger: Kryssning är kul!

27 november

[Kommentera]

Till havs!

 Grotesco - Blanda upp

26 november

[Kommentera]

Ingen har väl förhoppningsvis missat att humorprogrammet "Grotesco" just nu pågår för fullt med sprillans nya avsnitt?! På tv alltså men det finns förvisso såklart att se på nätet också. Ett av höjdarinslagen hittills iår är låten "Blanda upp". En låt som tydligen vissa personer (gissa vilka) tar väldigt illa upp utav när man kollar kommentarerna. Vissa borde verkligen tagga ner och lugna ner sig lite. Kul låt, ännu roligare serie! Kolla in videon här

24 november

[Kommentera]

Idag är det nästan exakt två månader sedan Epica spelade på Debaser i Stockholm. En ruggigt bra konsert som nu förevigas ytterligare i form av ett tjusigt bildspel! Me like. Se filmen här!

23 november

[Kommentera]

Den legendariska skräckfilmsskådespelerskan Ingrid Pitt har avlidit 73 år gammal. Okej, hon spelade självklart i andra sorters filmer också såsom exempelvis "Örnnästet" men det är framförallt i Hammer-filmerna "The vampire lovers" och "Countess Dracula" som hon är mest känd för. För att inte tala om "The wicker man"! Rest in peace..

22 november

[Kommentera]

Årets första vandring på en isbelagd sjö i ett minst sagt vintrigt landskap..

19 november

[Kommentera]

Den tyska regissören Uwe Boll har jag skrivit om här i bloggen tidigare. Karln är minst sagt kontroversiell och antingen gillar man honom eller så hatar man honom så till den mildra grad att man vill se honom död. Detta är något som inte lär ändras när han inom en snar framtid är aktuell med filmen "Auschwitz" vars teasertrailer fått människor att gå i taket. Folk vill att man ska prata om förintelsen men när någon visar vad som faktiskt hände så är det plötsligt fel? Men Uwe stannar inte där i nazist-kategorin, han har dessutom filmerna "Bluberella" och "Bloodrayne: the third reich" på gång, och här mördas det onekligen nazis på löpande band! Fast visst är det besynnerligt att spela in åtminstone tre filmer samtidigt på samma inspelningsplatser och med samma skådespelare, men är man produktiv så är man! Jag tillhör för övrigt den kategori som gillar Uwe Boll, han kanske inte gör dom bästa filmerna men de är (nästan) alltid underhållande och roliga, se bara på mina favoriter "Postal", "In the name of the king" och framförallt "Rampage"! Uwe lär fortsätta att uppröra och göra de filmer som ingen annan gör och det är också det som gör honom unik..

18 november

[Kommentera]

De animerade filmerna riktigt väller in nuförtiden och det kommer bara fler och fler hela tiden! Kul och bra tycker jag som gillar sådana! Det är sällan jag tycker en datoranimerad film är dålig utan jag hittar hela tiden nya favoriter, något som ju är ganska ovanligt för andra genres. Den senaste i mängden jag sett är "Shrek 4", vilket är den sista delen i serien om det gröna träskmonstret. Jag minns knappt den första delen (har för mig att den inte var så bra), del två är riktigt bra medan del tre var ruggigt kass. Hade dom fått slut på idéer? Del tre var ju bara en skittråkig upprepning! Så vad skulle då den sista delen bjuda på undrade man, ännu en trist film för att mjölka ur de sista slantarna ur ett tidigare så framgångsrikt koncept? Recensionerna blev minst sagt ljumma och de flesta gillade den inte alls, detta bådade inte gott. Men nu har jag sett den och ännu en gång är det bara att konstatera att man inte har lika smak som diverse filmrecensenter. Del fyra bjuder på en betydligt mörkare historia och det är väl det som jag gillar kanske, för det här tycker jag är riktigt bra! "Shrek 4", eller "Shrek forever after" som den i och för sig heter, är min nya favorit i serien..

17 november

[Kommentera]

Jag måste tyvärr meddela att filmen "Livets källa", som ju skulle kommit nu i november, kommer att bli kraftigt försenad. Anledningen är snö, denna jäkla snö som kom några veckor för tidigt och som nu inte tycks vilja gå bort. Detta är förstås väldigt trist men det finns väl inget man kan göra tyvärr då det fortfarande saknas många utomhusscener. I värsta fall dröjer det till tidig vår innan filmen helt kan färdigställas men om tillfälle ges så ska jag försöka ordna det tidigare. När tiden väl är inne så kommer filmen ifråga att bli great i alla fall! Så vad har man lärt sig av det här då? Jo, att man inte ska vänta med att göra saker, man ska göra dom direkt..

16 november

[Kommentera]

Jag är just nu avundsjuk på alla som bor i Stockholm. Söndagen den 28 november visas nämligen Sanjay Leela Bhansalis nya film "Guzaarish" på bio! Bhansali är som bekant min favorit Bollywood-regissör med bla. "Saawariya", "Black", "Hum dil de chuke sanam" samt såklart mästerverket "Devdas" på sin meritlista. Denna gång arbetar han åter igen med Aishwarya Rai som dessutom spelar mot favoriten Hirithik Roshan. Nåja, en annan får väl snällt invänta dvd-utgåvan tänker jag men ett hett tips för dig som befinner dig i närheten är ju att gå på denna visning! Mer information hittar du här

15 november

[Kommentera]

Nu så! Nu är den andra delen av "Autumn sonata" här! Jag skriver lite mer om den inom en snar framtid, ni kan under tiden titta på filmen ifråga antingen på Youtube eller Vimeo!

14 november

[Kommentera]

Låt oss nu sjunga i kör: Vad är det för dag, ja, vad är det för dag idag, det är ingen vanlig dag, för det är våran ettårsdag, hurra hurra hurra! En gång till! Vad är det för dag, ja, vad är det för dag idag, det är ingen vanlig dag, för det är våran ettårsdag, hurra hurra HUUURRA! Helt otroligt att det just precis idag är ett helt år sedan jag och Lenore träffades för första gången där på Ludvika station och den vackraste sagan ever tog sin början, men visst är det så! Ett helt underbart fantastiskt år!

13 november

[Kommentera]

Queen! Musikal! Upplevelse! Jag och Lenore är i Stockholm för att gå på Queen-musikalen "We will rock you" på Cirkus! Riktigt jäkla bra var det och jag rekommenderar den starkt!

12 november

[Kommentera]

Här dricks det minsann Duff öl! Denna smått legendariska pilsner känt som Homer Simpsons favoritöl i "The simpsons". Nja, jag vet inte om Homer har så värst bra smak men den gick fint att dricka i alla fall och om inte annat så är det ju onekligen fränt!

11 november

[Kommentera]

Nu åker jag och min älskade flickvän till hufvudstaden för musikal och firande!

09 november

[Kommentera]

Mm, idag kom snön på riktigt och såklart blev det KAOS! KATASTROF! TRAGEDI! GRÅT! Eller inte..

08 november

[Kommentera]

Okej, lägg datumet på minnet, de första stegen på "Project: Destroyer" är nämligen tagna! Härifrån är vägen lååååång..

07 november

[Kommentera]

Hehe..

06 november

[Kommentera]

Regissören Roman Polanski har gjort ruggigt bra filmer ända sedan början av 60-talet. Seriöst, nämn EN annan regissör som nästan enbart gjort bra filmer under så lång tid och som fortfarande är aktiv? Nej, jag trodde väl det, jag kan inte komma på någon i alla fall. Och hans senaste "The ghost writer" med bla. Ewan McGregor är knappast något undantag! Skitbra film! Tänk om nu bara USA och diverse andra länder kunde sluta tönta sig och glömma det som hände för över trettio år sedan så att karln ohindrat kan fortsätta att göra bra filmer. Tänk vilken bättre värld vi skulle leva i då. På bilden ovan så står Roman med sin dåvarande fru, skådespelerskan Sharon Tate, som vid tillfället var höggravid men som bara ett litet tag senare blev brutalt mördad av Charles Mansons anhängare. Året var 1969..

05 november

[Kommentera]

Tändning av lyktor på kyrkogården. Inte lika fint med blixten på dock..

04 november

[Kommentera]

Jag gillar mina nya hörlurar! Hörlurar är ju en jäkla djungel och de har i mitt fall en livslängd på typ en månad. Det börjar bli rätt tröttsamt men efter omkring en månad så börjar kontakten att glappa. Jag har testat många olika sorter i alla prisklasser men de har samtliga en tendens att börja glappa efter ett tag. Eller så är det ruggigt dåligt ljud. Så jag letade efter något nytt denna gång, något som känns fräscht-2010 och inte glappt-2006. Och jag hittade a-JAYS! Här är kontakten konstruerad på ett annat sätt, sladden är platt och ljudet är skitbra! De är kanske inte de allra snyggaste men de ser ändå riktigt coola ut tycker jag. Boxen de kom i var dessutom väldigt påkostad med en hel del tillbehör och instruktionsbok, hehe. Det ska bli intressant att se om dessa kommer hålla bättre för detta kan mycket väl bli mina nya favoriter!

03 november

[Kommentera]

Vad har superhjältar och Leksands IF gemensamt? Faktiskt mer än du kanske tror. Det är dags för ytterligare ett scoop! Jag och Lenore satt nämligen och kollade på den alldeles superba filmen "Kick-Ass" för andra gången då vi fick se en sak, och inte vilken sak som helst utan det välkända emblemet (åtminstone för några från Dalarna) för Leksands IF! Renny Harlin släng dig i väggen, här snackar vi Leksands IF i en amerikansk superhjältefilm! Och det var inte bara med en gång, utan två! Efter några snabba efterspaningar av detektiv-Johannes och detektiv-Lenore så kom vi fram till att det typ står "Leksands Matte" ovanför emblemet. I eftertexterna står Mattias Lindahl som "visual effects supervisor" och med en enkel sökning så kom vi fram till att han vuxit upp i just precis Leksand. Han jobbar på effektbolaget Fido i Stockholm (tillsammans med bla. Kaj Steveman vars namn jag förknippar med bla. "Elaka rune och sune") och han har redan varit involverad i många välkända Hollywood-produktioner. Kul! Det är dock lite konstigt att detta inte uppmärksammats tidigare, Leksands IF och superhjältar i en stor Hollywoodfilm liksom - och inte vilken film som helst dessutom utan en av årets absolut bästa!

02 november

[Kommentera]

Nya roliga och väldigt trevliga leksaker för en inbiten cineast! Eller ja, filmoholic är nog en mer passande benämning..

01 november

[Kommentera]

Redan november och vädret är verkligen helkasst! Trist. Desto roligare är ju att vi nu är inne i min och min flickväns alldeles speciella månad! Just precis, detta är VÅRAN månad!

 

Observera att denna sida är arkiverad! För att gå till bloggens huvudsida och för att läsa nyare inlägg, klicka här

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s