Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything

 Nästa

 Happy halloween

31 oktober

[Kommentera]

För någon dag sedan föll den första snön som sagt och det var ju ingenting mot vad det har gjort nu! Fjuttigt! Nu ligger det snarare tre decimeter snö på marken och det känns väl sådär faktiskt, fast fint och mysigt är det ju, det råder det väl inga tvivel om. Trevlig allhelgonahelg önskas förresten!

 Teaser - Den tid som en gång var

30 oktober

[Kommentera]

Teaser till nya filmen "Den tid som en gång var". Vad det är för slags film och vad den handlar om håller jag däremot hemligt tillsvidare. Titta här!

 Första snön

29 oktober

[Kommentera]

Första snön!

 Ljus!

28 oktober

[Kommentera]

Låt det bli ljust! Hur går man vidare nu? Något måste ju ske snart! Varför vänta på något sådant bra och trevligt liksom? Kom igen nu!

 Vinterhalvåret är här

27 oktober

[Kommentera]

Ja men så bra! Då kanske vi slipper höra det obligatoriska och årligt återkommande att det blir trafikkaos direkt första halkan kommer i Stockholm? Det är tammefan helt otroligt att det blir samma sak varje år och att folk är lika jävla förvånade över att det faktiskt blir kallt under vinterhalvåret! Speciellt bilister. Det är så man häpnar. Och visst, några kanske minns hur det brukar vara från år till år och rushar och byter sina däck i tid men desto fler kommer inte att göra det innan halkan slår till. Tragiskt nog..

 Kung fu panda

26 oktober

[Kommentera]

Idag är det en månad tills det bär av till Kina och jag värmer upp lite lätt med "Kung fu panda". Den var bra och framförallt jäkligt snygg! Slowmotion är alltid coolt exempelvis. Visst blir det lite mycket "tjockisprat" ibland men det är väl det som filmen går ut på tänker jag så det kan man väl ha överseende med. Jag är ju faktiskt en sucker för de flesta animerade filmer, några i alla fall, och tycker helt klart att genren för det mesta är intressant, trevlig och nyskapande. "Happy feet" förblir nog dock favoriten. Tätt följt av nya "Wall-E" och så gillar jag också den smått bortglömda "Dinosaur". Men hursomhelst så tänkte jag på soundtracket till "Kung fu panda" vilket är väldigt bra! Det finns mycket bra kinesiskmusik, det vet alla sedan tidigare, inte minst från filmens underbara värld, men när en av mina favoritkompositörer Hans Zimmer nu lagt vantarna på "Kung fu panda" så blir det inget annat än en given succé! En perfekt uppladdning inför resan..

 Grängesberg

25 oktober

[Kommentera]

En av de kändaste (om inte den kändaste) dokumenterarna i Sverige av övergivna platser, Jan Jörnmark, har i dagarna besökt ett av mina favoritställen, nämligen Skärningen i Grängesberg! Mycket trevligt och jag förstår att han var imponerad av det gamla området! Bilden ovan är en av mina bilder men för att se lite mer dokumenterande sådana av förebilden Jan så kan du titta på dem här

 Dagens fråga

24 oktober

[Kommentera]

Hur kommer det att bli med allt?

 Cinematograafen slår upp sina portar

23 oktober

[Kommentera]

Tja, det går ju inte speciellt snabbt att få vitafrun på fötterna igen med den nya versionen, jag ägnar min lediga tid åt annat och så har det varit lite annat på sistone. Men hursomhelst så öppnas i alla fall Cinematograafen nu, stället där du kan titta på mina filmer lätt och effektivt. Eller njae, inte riktigt kanske då jag valt att länka till de flesta filmerna istället för att ha dem på sidan men klickar ni så kommer ni direkt till filmen ifråga i alla fall. Alltid något!

 Ansiktslyftning

22 oktober

[Kommentera]

Äsch, något filmfestivalbesök blir det tyvärr inte i år i alla fall. Det var inga personliga favoriter som fick pris men det var kanske lika bra då jag ju är i fullfärd till Kina just då. Men ändå liksom. Så nu är det bara att hålla tummarna inför nästa år då. En god nyhet är dock att iPoden nu fått sig en ansiktslyftning och nytt utseende igen! Riktigt tjusig blev den! Tänk om man kunde hitta några hörlurar som håller och är bra dessutom, det vore ju inte helt fel. Men men. Spelaren heter förresten Vinur nuförtiden, isländska för "vän"..

 Stockholm filmfestival 2008

21 oktober

[Kommentera]

Hmm, det är ingen som säger nåt men tydligen gick inte "Till fjälls" att spela pga. att jag råkat ha "private" ikryssat, snälla säg till ni hittar nåt sånt, hur ska jag annars kunna veta? Det är dock åtgärdat nu så nu ska filmen gå att se här i alla fall. Eller här. Kommentera gärna sen! Imorgon släpps förresten biljetterna och programmet till Stockholm filmfestival och jag undrar vilka som kommer få pris i år. Jag hoppas på någon riktigt cool och personligfavorit så man får åka ner och titta! Som när regissören David Cronenberg fick pris för några år sedan och vi var där! Jag gillar dock inte att de ska hålla inne med programmet så himla länge, vi som bor på landet behöver liksom planera åtminstone lite i förväg om man ska ner, men hursomhelst så ska det bli intressant att se vilka filmer som visas och vem/vilka som kommer på besök!

 People with mustaches kill people

20 oktober

[Kommentera]

Hehe..

 Frost

19 oktober

[Kommentera]

Vintern smyger sig allt närmare..

 Länge leve filmen

18 oktober

[Kommentera]

Fan också! Filmarkivet fyller 75 år och firar detta med dunder och brak mellan den 26 oktober och 2 november i Stockholm. En massa bra film från framförallt filmens guldålder, en massa gäster (bla. Roy Andersson, Hans Alfredsson, Harriet Andersson, Gaby Stenberg, Stefan Jarl mfl.), föreläsningar och dylikt - och här sitter jag liksom?! Det suger faktiskt väldigt mycket! Kanske kan man lyckas ta sig ner de sista dagarna men ändå, ibland känns världen alldeles för långt bort. Se vilka filmer som visas här

 Ny film - Till fjälls

17 oktober

[Kommentera]

Premiär för nya filmen "Till fjälls"! Filmad i ett höstbeklätt Dovre, Norge i september och har en speltid på omkring tio minuter. Titeln är tagen från en låt av Vintersorg och som vi alla vet så suger online-versioner tyvärr men det är ändå hyfsad kvalitet, titta på filmen här!

 Ålderdom

16 oktober

[Kommentera]

Ålderdomen, den hemska ålderdomen. Måtte allt bli bra igen..

 Det ballar ur

15 oktober

[Kommentera]

Det ballar ur! Synd, väldigt synd, speciellt när jag var en av de som faktiskt trodde, hoppades och förespråkade detta projekt. Jag hatar om de som gick runt i gårdarna med sina protestlistor i slutänden ska få rätt likförbannat!

 Where your dreams come true

14 oktober

[Kommentera]

Over the hills lies a new beginning. Haha, äeh, den var illa men så kan det vara när det känns så bra som det gör just nu! Efter några dagars ovisshet så slår verkligheten tillbaka och överraskar för en gångs skull och det känns verkligen hur bra som helst! Tänk att allt inte är så jäkla inrutat i vissa mönster som man ibland får för sig och att det kanske finns någon som faktiskt ÄR annorlunda. Hur det kommer att gå får tiden utvisa men det ser i alla fall ljust ut. Äntligen! ÄNTLIGEN! Let's do this, J****e..

 Pasta basilico

13 oktober

[Kommentera]

Jäklar vad förbannat gott det är att ha på den här kryddblandningen på pasta! Me like..

 Teasertrailer till "Till fjälls"

12 oktober

[Kommentera]

Man skulle nästan kunna tro att det var trailern till en ny thriller i fjällmiljö men jag gillar missledande trailers, åtminstone när jag gör dem. Och nu finns teasertrailern till den nya Norgefilmen att spana in! Filmen kommer troligtvis att heta "Till fjälls" och jag tror faktiskt att den kommer bli hur bra som helst när den är färdig! Det ser lovande ut. Se trailern här

 Ny film!

11 oktober

[Kommentera]

Som en liten uppvärmning inför klippningen av Norgefilmen så gjorde jag en liten kortis på lite över fyra minuter av material som pappa filmade på Svenska skidspelen i februari. Se den här

 Dead nazi

10 oktober

[Kommentera]

What goes around comes around..

 Kinaskor

09 oktober

[Kommentera]

Nya skor inköpta inför Kinaresan! Inga "kinaskor" som man kanske skulle kunna tro dock. Inte riktigt i alla fall. Men nu kan jag skönt spatsera omkring på kinesiska muren och så är de trevligt nog beprydda av tjusiga döskallar! Oväntat..

 Vote for vitafrun

08 oktober

[Kommentera]

Att det snart är presidentval i USA kan väl inte ha undgått någon. Och ja, självklart vill jag såklart att Barack Obama skall vinna (att ens tänka på någon annan kandidat är fan att vara helt slut i huvudet) men det är väl troligtvis samma skrot och korn i slutänden ändå. Krigen kommer att fortsätta och USA blir den diktatur som så länge varit planerad. Synd nog försvinner alltid de personer som verkligen KAN förändra något, denna gång hade han namnet Ron Paul. Så nä, det är då trevligare att det nu finns en helt ny kandidat att rösta på! En mystisk person vid namn vitafrun är på frammarsch och det finns t.o.m ett nyhetsinslag om det! Hehe, rätt roligt faktiskt, se videon här

 I drink your blood

07 oktober

[Kommentera]

På lördag är det vampyrafton på SVT. Kvällen börjar med en lovande dokumentär om vampyrfilmer och fortsätter sedan med en av mina favoritfilmer och (enligt mig) den bästa vampyrfilmen som gjorts, "Nosferatu - the vampyre" från 1979 av duktige Werner Herzog. Otroligt vacker och stämningsfull film och Klaus Kinski riktigt briljerar i huvudrollen som den blodsugande greven. Om du inte sett, se den!

 Nya bilder

06 oktober

[Kommentera]

Jag har varit väldigt dålig på att fotografera den senaste tiden, i och för sig så tycker jag att ni gott kan titta igenom Norgebilderna några gånger extra, men hursomhelst så finns det några nya bilder längst fram i albumet här

 Löv

05 oktober

[Kommentera]

Snart är en ny tid här. Det gamla faller av och byts ut mot det nya. Det vissna förgångna blir ett minne blott men i dess ruttnande rester växer snart nytt liv. Och du naggade löv har fallit länge nog nu, det är dags att landa och ge liv åt det nya. Allt kommer att bli bra, du kommer att landa mjukt och vinden kommer sedan att föra dig till ditt öde och slutliga destination. Var inte rädd ty jag tar emot dig..

 Zeitgeist

04 oktober

[Kommentera]

En av de absolut viktigaste dokumentärerna någonsin "Zeitgeist" har nu fått sin uppföljare och den har nu letat sig ut på Internet för din beskådan dagen efter premiären! Och jag saknar ord. Allvarligt talat. Det här är en sådan film som ALLA inte bör utan SKA se för att på något jäkla vis inse vilken helt fucked up och fullkomligt bakvänd värld vi egentligen lever i och hur den verkligen fungerar. Och om du har något som helst intresse att förstå detta, vilket alla borde ha för att det angår ju DIG i allra högsta grad, se den nu! Denna gång ligger främsta fokuset på något som är aktuellt just nu, pengar och den rådande ekonomiska situationen i framförallt USA men numera även i resten av världen. Det är minst sagt högst aktuellt för både dig och mig alltså. Sen är det också hög tid att inse hur det egentligen ligger till med terrorism. Se och förstå sanningen, sprid filmen, prata om den, berätta för alla och slutligen, försök göra något åt det! Det kan inte vara försent ännu?! Se första "Zeitgeist" lite överallt på nätet (rekommenderas) och den nya uppföljaren här

 Bollywood

03 oktober

[Kommentera]

Idag fyller pappa år, grattis! Och här sitter jag (värst vad jag sitter nu då) med en rykande färsk hög med nya schyssta Bollywoodfilmer! Nice indeed..

 Vitafrun 4.02

02 oktober

[Kommentera]

Här sitter jag och är halvt förgiftad efter en incident på jobbet idag. Det var inte mitt fel men usch och fy, det är minst sagt farliga grejer man jobbar med om dagarna! En lite roligare sak är att version 4.02 av vitafrun släpps här och nu! Det finns dock en hel del kvar att göra fortfarande men jag ville få ut lite. De närmaste dagarna bör dock sidan komma ordentligt på fötter igen..

 Oktober

01 oktober

[Kommentera]

Redan oktober. Tiden går onekligen fort..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Blogg där diverse ointressanta saker samlas. Här kan du följa vardagen samt avnjuta lite tjusiga bilder samtidigt..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Forumet

 Fotografier