Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything

 Nästa

 Samhället

30 september

[Kommentera]

Är det verkligen så att det är hit mitt öde bär mig? Hit till detta lilla samhälle i det södraste av Dalarna inbäddat bland blånande berg, gamla gruvlavar och djupa skogar? Är det här mitt liv skall börja på allvar och som mitt förlorade hjärta finns? Jag hoppas verkligen det! För kanske är det så att mina föräldrars relation speglar av sig även för mig, fast tvärtom liksom och att det är här Hon finns. Hon som skall göra allt bra. I veckan flyttade J. i alla fall hit och vi får nu vänta och se hur det blir med allt. Under tiden så håller jag såklart mina tummar hårt och hoppas på att detta måtte gå vägen bara..

 Krönikor

29 september

[Kommentera]

Nu finns "det bästa" från krönikorna att läsa i Fotogeniskt. Det blev hela fem sidor fyllda med diverse konstiga funderingar, dekadens, vardagsdramatik, upp-och-nedgångar, historier och liknande. Jag har såklart valt att inte ta med väldigt mycket, på gott och ont kanske, men jag känner att jag varken vill ha med det som varit mest negativt ELLER det som varit mest positivt. Evigt prat om brustna hjärtan och tillslut naiva kärleksförklaringar till någon som ändå skulle gå en tid senare klarar vi nog bäst oss utan faktiskt. Det känns bara dumt. Hursomhelst så finns det i alla fall en hel del att läsa här

 Ljus?

28 september

[Kommentera]

Det känns mörkt. Finns det något hopp och något kommande ljus eller är det kanske redan försent? Tänk om ytterligare en dröm går i kras?

 Bakis

27 september

[Kommentera]

Ääh, sådana här "bakfylleprodukter" funkar ju inte! Jag har nu glad i hågen försökt med både Bakis och Revigör utan några som helst rogivande resultat så jag utgår från att det inte fungerar att på ett sådant sätt minska de eventuella bekymren dagen efter. Det hade dock varit trevligt om det verkligen hade fungerat..

 Nygifta

26 september

[Kommentera]

Och priset för årets töntigaste bröllopsfoto går till..

 Norge 2008

24 september

[Kommentera]

Nu finns bilderna från Norge att avnjuta här!

 Ny serie - Chans

23 september

[Kommentera]

Okej, en bra och en lite dåligare nyhet. Den bra är att min syster fyller år idag, grattis! Och den lite sämre är att det nu finns en ny serie vid namn "Chans". Vilket i och för sig kanske är lite trevligt men det är samtidigt den mörkaste och mest negativa serien någonsin! Den behöver nog ingen närmare beskrivning. Läs den här

 Norge vy

22 september

[Kommentera]

Resan till Norge var förresten riktigt trevlig och skoj! Det är ju grymt vackert uppe i fjällen nu på hösten med alla dessa spakande färger och tjusiga nyanser. Så inom någon vecka (veckor?) dyker det förhoppningsvis upp en film (som jag tror kommer bli rätt bra) och inom någon dag så kommer ni kunna beskåda bilderna. Håll ut!

 Återförening

21 september

[Kommentera]

Och så kom den där inbjudningen som jag fruktat så länge. Eller som jag åtminstone inte ville ha. En återförening med högstadieklassen. Det är tio jäkla år sedan man slutade där, jösses! Visst hade det kanske varit lite skoj att se hur alla ser ut och så nu, och höra vad som hände med vissa personer. Inga speciella i min klass kanske men vart tog t.ex. Rebecca i en av parallellklasserna vägen? Det har jag undrat några gånger över. Av henne fick jag t.o.m ett trevligt julkort en gång i tiden och jag har länge undrat varför. Men ifall ni nu sitter som på nålar och funderar hurvida jag ska gå eller inte så kan jag säga att jag hellre skulle skjuta mig själv i huvudet ungefär tvåhundra gånger innan jag skulle gå på den där jäkla festen. Usch och fy..

 Infection

20 september

[Kommentera]

Ibland dyker det upp filmer som imponerar, sticker ut från mängden och som binder en fast likt hypnos. Som t.ex. "Infection" där hela filmen utspelar sig i en enda tagning, filmat med en poliskamera monterad i framrutan och där det enda blickfånget är rakt fram på en ödslig mörk väg endast upplyst av bilens strålkastare. Och visst funkar det grymt bra och effektivt! "Infection" visar verkligen prov på den gyllene regeln (som dagens regissörer alltför oftast glömmer) att ju mindre klipp, desto läskigare blir det! Visst hade den kunnat gjorts lite bättre dock, vissa djurläten känns malplacerade och det hade nog blivit bättre (och bidragit mer till den dokumentära känslan) om man hade skippat bakgrundsmusiken helt. Men helt klart en bra och fängslande film olik andra. Dessutom med eftertexter som varar i över en kvart, en liten bedrift i sig..

 Norge 2008

17 september

[Kommentera]

Det stämmer bra det, nu bär det av till tjusiga Norge igen. Ungefär ett år har gått sedan vi sist var där och mycket vatten har flutit under broarna sedan dess. Jag kommer såklart att både fotografera en massa och filma vilket förhoppningsvis kommer att resultera i en liten trevlig film i slutänden! Om jag nu kommer hem igen vill säga, det är ju trotsallt myskoxland vi skall till. Fast fan, hem ska jag ju, det är ju här J. finns och det vill jag ju inte missa för en endaste sekund! Hon gör mig glad och jag vet att vi kan komma långt tillsammans. Trevlig tur!

 This is the new shit

16 september

[Kommentera]

Värst vad jag är hemlig den här månaden då, censurerar nästan varenda bild, men hursomhelst så måste jag säga att jag är rätt nöjd med hur arbetet med uppfräschningen av vitafrun fortgår. Eller fort, jag tar det hur lugnt som helst och tar det hela lite då och då. Det är ju inge bråttom liksom. Några sidor är redan upplagda men kom ihåg att det inte är de riktiga slutgiltiga versionerna utan jag säger till när sidan öppnas officiellt igen. Men jag hoppas i alla fall att det kommer bli riktigt trevligt när vitafrun version 4.02 släpps inom en inte alltför avlägsen framtid! Vi får la se..

 Mattsson på DVD

15 september

[Kommentera]

I december släpps Arne Mattssons "Mask of murder" på dvd av bolaget Studio S entertainment. Denna seriemördarfilm (inspelad i Uppsala och Stockholm) med bl.a. legenden Christopher Lee och Rod Taylor (som hade huvudrollen i bl.a. Hitchcocks "Fåglarna") är väl om jag ska vara helt ärlig inte så värst bra. Den har onekligen sina poänger dock och snyggt gjorda halsavskärningar så det är trotsallt roligt att den tillslut släpps på dvd. Några Mattssonfilmer som dock ÄR bra är "Damen i svart" och "Mannekäng i rött" som Sandrews nu i oktober nysläpper på dvd i deras trevliga serie "Sandrews filmpärlor" och det som är bra med denna filmserie är att de ju typ säljs överallt, såsom på exempelvis ICA, för en billig penning och därmed kan fler uppleva dessa klassiker! Dessa två filmer tycker jag är de absolut bästa som gjorts i Sverige och de hamnar lätt på min 50-i-topplista över de bästa filmerna någonsin! Äntligen får Arne Mattsson den behandling i filmvärlden som han förtjänar och förhoppningsvis så kommer en ny generation att inse hans storhet och vad han egentligen betydde för framförallt svensk film. Spring och köp! Eller lunka lite lätt, de har ju trotsallt inte släppts ännu..

 Ett år senare

14 september

[Kommentera]

Idag är det ett helt år sedan det här förbannade jävla mailet kom och förhållandet med Malin tog slut för alltid. En väldigt stor del av mig dog den dagen och resten dog ett halvår senare när nästa verklighet uppdagades. Ett år, vilket jävla år. Men nu är det passerat och jag kommer aldrig att nämna henne igen. Enough is enough..

 Omredigerat

13 september

[Kommentera]

Omredigerade bilder till sessionen "Through the window of time" finns att avnjuta här

 Tillfälligt besök

12 september

[Kommentera]

Varför ska alltid de allra godaste lite ovanligare smakerna bara vara på tillfälligt besök för att sedan om ett tag plockas bort från sortimentet igen? Väldigt synd faktiskt. Skramligt nästan..

 9/11 was an inside job!

11 september

[Kommentera]

Truth rising..

 Introduktion

10 september

[Kommentera]

Introduktion..

 Fadderskap

09 september

[Kommentera]

Det här är mina barn! Mina fadderbarn alltså. Det är nästan så att man skäms att man inte blivit fadder tidigare, det är ju liksom det minsta (och enklaste) man kan göra för en annan människa som har det svårt och som behöver hjälp. För låt oss en gång för alla inse att man faktiskt inte kan förändra världen hur mycket man än vill MEN man kan däremot förändra livet för en annan medmänniska och det är i slutänden guld värt! Vi lever alla på denna jord, alla har rätt att vara här, alla får plats, alla är lika mycket värda och vi måste alla hjälpa varandra så gott det går! Speciellt de som inte lever under samma förhållanden och som knappt får mat för dagen. Dessa två jäntor bor i alla fall i Indien och heter Sumita och Premasila och ni kommer att få följa deras resa hädanefter här på vitafrun där de nu fått en egen sida. Jag är massa glad att jag kommer att bidra till att det förhoppningsvis kommer bli lite enklare och bättre i deras och deras familjers liv framöver. Jag försöker i alla fall, så låt oss alla göra världen till en finare plats tillsammans, resan till ett bättre liv börjar nu! Besök sidan här

 Autumn

08 september

[Kommentera]

And autumn came..

 Dailymotion

07 september

[Kommentera]

Jag har noterat att filmklippssidan inte är vad den borde vara nuförtiden. Jag ska fixa det så fort jag orkar tillsammans med allt annat! Jag tittade in vid Dailymotion där jag har några av mina filmer upplagda och upptäckte att "Croatia" hade överlägset flest tittare. Detta mest troligt för att den har fått stämpeln "Explicit innehåll" och som vi alla vet så tittar folk på sånt på Internet. Nu innehåller filmen inte något "explicit" utan den har fått stämpeln pga. några av de sökord jag har skrivit in för att locka fler besökare och se på fan, det funkar ju! Tänk vad besvikna de som tittar och förväntar sig nåt alldeles extra lär bli. Men det bjuder jag såklart på..

 Bollywoodsläpp

06 september

[Kommentera]

Jag nämnde Sanjay Leela Bhansalis nya film "Saawariya" här på sidan för ett tag sedan och nu har den faktiskt släppts på en svensk utgåva! Det är tyvärr inte alltför vanligt att det släpps indisk film här i Sverige så passa på att införskaffa dom som finns! Mycket trevligt tycker jag som är stort fan av Bollywood och jag hoppas att det kommer släppas betydligt fler framöver. Gärna sådana som man inte redan sett..

 Peter Carlsson

05 september

[Kommentera]

Peter Carlsson & blå grodorna i Falun! Mycket trevligt och väldigt roligt!

04 september

[Kommentera]

Det här trasiga lilla huset har jag velat besöka i typ hela mitt liv men det har aldrig blivit av. Men varje gång man åkt förbi det så har man sucktat längtandes. Eller kanske inte. När jag var liten så berättade någon att det bodde rövare där, det var väl när det här med rövare var poppis antar jag (varför kallades min kusin för Poppe förut förresten?), vi trodde såklart inte på det men det är i alla fall något som jag brukar tänka på när jag ser huset i fråga. Hursomhelst så var jag slutligen dit häromdagen och det hela kan beskrivas som ett antiklimax. Det såg precis ut som jag trodde det skulle se ut, det fanns inget speciellt att titta på och det var inte så jäkla intressant. Men jag har i alla fall varit dit och om det hade setat fyrtio rövare uppe på loftet så hade det ju varit en annan sak dock..

 Är det min tur nu?

03 september

[Kommentera]

Det är egentligen förjävligt att det tagit ett år av totalt jävla mörker att börja må bra igen men just nu känns det faktiskt riktigt bra! Det har minst sagt varit en svår tid men jag hoppas det fortsätter såhär istället för det är onekligen en riktigt härlig känsla att må bra, vara glad, tycka sig se ljuset och att ha någon (J.) att bry sig om. Det händer dessutom en hel del och det är en del trevliga saker på gång nu, bland annat kommer jag återkomma med en god nyhet inom kort. Och J. flyttar snart till Wetmountain och förhoppningsvis kommer det att bli startskottet på något väldigt, väldigt bra! Så just nu känns världen och livet som ingen ond plats utan faktiskt rätt trevlig och ljus. Snälla, låt det fortsätta så..

 Kina 2008

02 september

[Kommentera]

Det stämmer bra det! Den tjugosjätte november bär det av till det minst sagt magiskt vackra landet i öster och äntligen kommer man att få tillfälle att uppleva Kina i det verkliga livet, det är minst sagt något att se fram emot!

 The evil eye

01 september

[Kommentera]

Jahadu, så det är september redan? Första dagen på hösten med andra ord. En mörk och kall årstid är här, eller blir den kanske varm, härlig, skön och alldeles, alldeles underbar? Jag hoppas det och det känns faktiskt bra och lovande för en gångs skull. Men tiden får utvisa mitt öde antar jag. Ni håller tummarna ännu hoppas jag! Metal-ungen som så snällt ger oss alla "det onda ögat" härovan är förresten en liten ledtråd, ty en resa är på gång! Och på tal om ingenting så finns det nu en ny omröstning som du kan rösta på omgående! Jag testar en ny röstningsfunktion och denna gång lyder frågan "Dricker du kaffe?". Röstar gör du här

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Blogg där diverse ointressanta saker samlas. Här kan du följa vardagen samt avnjuta lite tjusiga bilder samtidigt..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Forumet

 Fotografier