Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

01

Den första krönikan

 Nästa krönika

Detta är alltså den allra första krönikan som skrivs på vitafrun, eller jag vet inte om man kan kalla det krönika eftersom det är mer funderingar, dagbok och annat hopbuntat till något som skall likna en någotsånär underhållande text. Om det är det eller ej vet jag inte men jag får i alla fall utlopp för mina tankar om saker och ting. Väl mött!

 Bigelf

Den 28 november besökte det amerikanska bandet Bigelf sin favoritstad i Sverige, Smedjebacken. Något som är ganska svårt att förstå när de står där på scenen - i en biosalong. Först på kvällen, någon timme innan Bigelf började spela visades filmen "Mission:Impossible - Från idé till succé",

som är gjord av någon som i tidningarna beskrivs som "en lovande talang", jovisst, det stod faktiskt så. Skakiga bilder, osynkat ljud där ljudnivån var väldigt högt på vissa ställen och lägre på vissa. Det enda som var något sålunda talangfullt var klippningen men även där fallerar det många gånger och den knappt tio minuter långa filmen blir till slut ett "jaha". Applåder fick han dock, ett plus dock till att man såg några personer man kände igen och att de var väldigt nära att filma mig där vi stod..

Efter någon timme i de hårda biosalongsstolarna var det äntligen dags för Bigelf att ha lite konsert. De skäggiga grabbarna spelar bra rock, vissa gånger influerat av tidiga Black Sabbath men oftast påminner det mer om Deep Purple på Sweden Rock Festival 1999 med väldigt många orgelinslag. Smedjebackens onyktra skara, som troligen ska gå vidare på krogen efteråt, står framför scenen och dansar och en del korthåriga killar headbangar till och med. Man slås av tanken att det är

väl bara i Smedjebacken de kommer undan med det i behåll. Att en person några rader framför lyckades somna mitt under konserten är dock mer en gåta..

 Bigelf

Nu är det ju dock så att det är väldigt lite folk i salongen, något som gör sig mer påtagligt i en biosalong än i en rökig klubblokal. Detta skall faktiskt Goatbridge ta på sig, inte att det var i folkets hus utan att det var dålig affischering! Det enda stället det satt tider var på folkets hus i Smedjebacken. Hur skall man veta när det börjar, inte ens turistbyrån visste och inget på hemsidorna, där är det väl om något lätt att lägga upp tider. Där får Fredrik Gleisner på Goatbridge en bakläxa - om han vill få dit mer folk vill säga!

Snart är det i alla fall jul. Tiden går fort när man har roligt, som det heter, men det gör den ändå..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 29 november 2020

Nästa

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Fick mail av Fredrik Gleisner nåt år efter att denna krönika publicerats och han berättade att det faktiskt fanns många affischer uppsatta inför detta evenemang. Måsåvara, de var likförbannat svåra att se från Saxdalen. Och visst, jag är lite väl hård mot vissa saker i denna krönika, sorry..

(09 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer