Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

02

Första advents tankar

 Nästa krönika

För ett tag sedan stod det i tidningen att en liten flicka i Sverige tänkt till och sedan skickat ett brev till stadsminister Göran Persson. I brevet krävde det lilla kjolstyget att datumet 11 september skulle tas bort från almanackan pga. alla otrevliga, massmediahypade, händelser som hänt den dagen. Att Göran Persson inte svarade på flickans brev är ganska självklart, vad skulle han säga? Om man började ta bort dagar ur almanackan bara för att det händer otrevliga saker så skulle vi snart inte ha några dagar kvar och hur blir det då? Någon borde istället lära tösen som skrev brevet att det händer otrevliga saker varje dag, saker som kanske inte fyller tidningarna eller tablåerna men som är minst lika allvarliga. Död är vardag, även om man vill det eller inte, även om det sker den 11 september någon annan dag, face it flicka lilla and learn about it..

Imorgon, måndagen den första december, ligger C. på operationsbordet, förvisso en operation som hon själv valt att göra men det gör ju knappast saken bättre..

 Tystnad

Tummarna hålles naturligtvis och hoppas allt går idel bra. Hon skulle, hör och häpna, ringa mig när hon piggnat till, dvs. några dagar efter operationen, jag väntar otåligt att få höra hennes röst igen..

 Arne Mattsson

I veckan händer det två andra stora saker, dock trevligare än ovanstående ingrepp, den efterlängtade boxen med Arne Mattssons klassiska Hillmanfilmer släpps nämligen! Nästan ett år efter att jag fått veta att den skulle komma så släpps den alltså, tillsammans
med en massa trevligt extramaterial. Detta är utan tvekan min absoluta filmsläppshöjdpunkt då jag är ett stort fan av Mattsons mästerverk. Såg dessutom att den trevliga komedin "Pappa sökes.." också kommer ut på dvd under nästa år..

Bra att Arnes filmer äntligen får den behandling de förtjänar! Det andra släppet är den fullmatade Doro dvd:n "Für immer", en av hårdrockens hårdaste kvinnor får även hon den behandling hon förtjänar. En lång filmkväll, på sådär lagom 20 timmar, väntar alltså inom en snar framtid..

 Hillman

 Tänt va' re' här

Första advent idag, första ljuset tänt och faktiskt första julklappen beställd..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 30 november 2020

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Nä, hon ringde aldrig, föga oväntat och sedan "Pappa sökes.." släpptes har det onekligen varit tunnsått på Mattsson filmer på dvd, tyvärr och synd nog!

(09 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer