Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

62

The return of the krönikor

 Nästa krönika

Måndag

Sådärja, nu är det dags att göra någonting åt dessa krönikor som under så lång tid varit vilande och glest återkommande. Nu är det dags att återuppväcka de från dödens yttersta kant och istället blåsa nytt, friskt, fräscht liv i dessa! Med start från och med nu så kommer det komma ut en ny krönika (eller vad du nu kan tänkas kalla dem) varje veckoslut fullproppat med godbitar från veckan som har gått. Händelser som har hänt, kommentarer om aktuella nyheter, tankar som tänks, irritationer som dykt upp, bra saker, dåliga saker, filmrecensioner, tips och en massa annat skoj. Tja, med andra ord, vad som helst! Det kommer således vara en salig blandning från vecka till vecka och jag hoppas någonting ska falla er i smaken i alla fall. Ni kan självklart också bidra till innehållet men vad det kan vara är upp till er själva och det är bara att höra av er när ni kommit på något. "Nothing and everything" kommer jälvklart ännu finnas kvar med dess "bloggaktighet" men i en mindre form. Aja, nog med introduktion nu och jag hoppas att ni, fastän det är mycket text, kommer ha nöje av de nya krönikor, välkommen!

 

Blades of glory

 Weeei

Avstängda konståkningsrivaler teamar upp för att kunna tävla och blir historiens första man-man-par inom parkonståkning. Och så är det några som vill sabotera detta såklart. Det är ungefär hela handlingen i denna underhållande komedi som vi förvisso sett förut i andra former men som ändå innehåller en del roliga scener och Jon Heder från "Napoleon dynamite" är alltid rolig likaså Will Ferrell (håller du inte med mig så se om "A night at the roxbury")..

Tisdag

Det är ännu en gång många som skaffar barn i ens omgivningen och detta leder mig således in på det här med barnuppfostran. Denna utomordentligt viktiga faktor i varje människas liv! Den period som formar individen, dess tankar, dess fördomar, deras syn på livet och främst deras syn på andra människor. Och i ett samhälle där smygrasismen frodas markant i de svenska hemmen så bådar detta aldrig gott inför framtiden. Man hoppas ju hela tiden att det ska bli bättre med denna trångsynthet och rädsla eftersom samhället hela tiden utvecklas och förändras men jag vet inte om det kommer bli så. Det blir snarare värre. Anledningen är i stor mån föräldrarna och de generationer som fortfarande lever med dessa förlegade, inåtvända och bakåtsträvande ideologier. De smittar av sig. Visst, rasistiska uttalanden nämns oftast bakom stängda dörrar (vilket är så jävla töntigt men ändå lite bättre än att säga dem rätt ut till personerna i fråga och därmed såra dem) men istället vidöppna inför barnen. Barn hör, barn lär, glöm aldrig det! Ett trasigt inre fyllt med äckliga fördomar och tunnelseende bottnar oftast i barndomen och detta skall vägas tungt på föräldrarnas axlar och ansvar. Inför körkort med inkluderat åsiktstest för att få skaffa barn NU!

Rasism är ett annat ord för rädsla och det är inte så jävla tufft att gå runt och vara rädd hela tiden varesig man är en töntigt trångsynt vuxen eller en snorfylld skitunge! Och om man verkligen älskar sitt land så ska man naturligtvis älska det för vad det är och hur det verkligen ser ut, annars älskar man ju det inte! Då älskar man bara sin fantasibild om hur det enligt denne ska vara och det är knappast rätt tänkt eller hur?

 No racism

Det hela kan liknas med att en person försöker ändra på sin kärlekspartner efter sina egna behov, smak och tycke, är det äkta kärlek? Villkorsfylld kärlek byggd enbart på omöjliga, kränkande och ouppnåeliga mål? Nä, jag tänkte väl det! Man älskar nåt för vad det är och inte för vad det skulle kunna vara! Och livet är alldeles för kort för att hela tiden gå runt och hata. Ned med rasismen en gång för alla, precis alla mår bättre av det!

 Clerks

Jag köpte den fullmatade 10-års utgåvan av "Clerks" häromdagen och den är både riktigt rolig och det man kallar en bra regidebut! Tvåan kom förra året och innehåller en hel del skratt den också. Här är två klassiskt hysteriska scener..

Beserker!

Jay & silent Bob

Onsdag

Det är snart slut på denna månaden. Maj är en härlig månad och våren har som vanligt varit riktigt fin! Tiden går onekligen hur fort som helst och under månaden så har jag och min flickvän firat vår ettårsdag. Ett helt år tillsammans liksom och det var minst sagt ett underbart firande! När jag pratade lite lätt om detta med en som har ett treårigt förhållande så sa hon att man efter ett tag, när vardagen smyger på, slutar att tänka på vad det är för datum, slutar att fira och där nyförälskelsen övergår i nåt "ta för givet stadium". Okej, hon sa inte så ordagrant men nästan. De hade firat sin treårsdag med att köpa pizza och det var typ det mest romantiska de hade gjort på ett tag. En slafsig pizza på treårsdagen? Romantiskt indeed. Men varför behöver då det övergå i detta? Behöver vardagen någonsin komma, behöver nyförälskelsen övergå och ska man inte fira ÄNNU mer ju längre tiden går? Det tycker verkligen jag i alla fall att man ska göra! Fira kärleken, ta till vara på varje sekund ni får tillsammans och ta aldrig någonting förgivet! Är det inte ganska fantastiskt att den som just du tycker om tycker om dig tillbaka? Vad är oddsen liksom? Fira varje dag, vecka, månad, halvår, år som du får vara tillsammans med just DIN kärlek, säg "jag älskar dig" gärna en gång för mycket än en gång för lite och ta tillvara på tiden ni får tillsammans. Smyger sig vardagen på så piffa upp den igen och som sagt, en dag i månaden, det datumet ni träffades på så ska det naturligtvis firas lite extra. Lycka till och tacka mig senare..

 Veckans bild

Torsdag

En på jobbet ska ha barn igen och hon har sedan tidigare två stycken söner. Nu är det tredje barnet på ingående vilken vecka som helst och det är enligt ultraljudet också en kille. Detta kommenterade hon när hon var ner och hälsade på för några veckor sedan med de högt irriterande och hemska orden "Bara grabbar, inga tabbar". Eeeh, vad fan menar hon med det? Skulle det vara en tabbe att få en dotter alltså? Uppfostrar hon dessa tre killar med föreställningen att killar skulle vara bättre än tjejer? Frågorna är många och jag vet inte om jag egentligen vill veta hur verkligheten ser ut. Ett otäckt uttalande var det i alla fall, även om det förhoppningsvis var ironiskt, men till vilken nytta skojar man om sådant?

Jag tänkte lite lätt på det här med fjortisar. Uttrycket alltså. Det var ju från början en definition på någon som faktiskt VAR fjorton år men på senare tid har det utökats att kunna vara typ vem som helst i alla åldrar bara man har det där speciella fjortisbeteendet. Och visst, det stämmer väl i viss mån men en fjortis är ändå någon som är fjorton år och om någon äldre har samma beteende så är ju denne bara en efterbliven tönt. Det är faktiskt inte svårare än så..

 Fjortisar

Veckans reklam

Jag kan inte sluta imponeras och skratta åt denna härliga budgetreklamfilm, haha, vilka specialeffekter!

Se den

Veckans fundering

Är inte navelludd typ ett av de största mysterierna någonsin?

Fredag

Nu är vi så inne i juni månad och det är nitton dagar tills jag fyller år. Det kommer nog inte kännas något speciellt att bli tjugosex, jag har ju trotsallt trott att jag varit det några gånger så någon siffra hit och dit spelar ju mindre roll. Dock känns det mindre bra att hamna på andra sidan strecket för att bli trettio. Herregud, det låter verkligen skitmycket i mina öron! Tänk, det är inte alls långt kvar egentligen. Shit, nu fick jag smått panik! Jag, trettio? Mjo, så då kanske den där ynka siffran som snart ändras spelar stor roll trotsallt och även om ålder inte är speciellt viktigt så känns det ändå förjäkligt att bli äldre, det går inte att förneka. Och om tiden går så fort som den gjort det senaste året så står man snart här igen och då är det bara tre år kvar! Jösses, jag måste nog lägga mig ett tag efter detta. Ungdom, vart är du?

 Nonsens

Regeringen ska bjuda på fest och såklart är det du och jag i form av skattebetalare som får stå för notan i slutet av kvällen. Och det är inte vilken fest som helst utan en som kommer gå på över 1,3 miljoner! Vad fan är det för jäkla fest? Varför måste de jämnt överdriva och kan de inte istället slänga in några påsar chips, hyra karaoke och stereo samt så får gästerna ta med sin egen alkohol som vi vanliga dödliga får göra när fest nalkas? Allt ska vara så dyrt som möjligt för det är ju ändå inte de som betalar och de där festerna är det ju ändå inge ös på utan bara stelt och tråkigt. Om det var ett sjujäkla fylleslag hade det kanske varit en annan sak men näe, det är det ju inte..

Nu tror kanske vissa av er att detta är avundsjuka eller någonting annat men det är det inte, varför skulle det? Jag tycker bara att de pengarna kunde ha lagts på någonting mycket bättre och jag ser bra mycket hellre att dessa skattepengar istället går till t.ex. uppehälle och underhåll för några invandrare som tack vare hur Sverige ser ut hamnat på samhällets bottenskikt, bättre vård och omsorg, bättre löner, skolan eller varför inte tak över huvudet för alla de uteliggare som det finns till överflöd av i Sverige? Eller varför inte ge lite pengar tillbaka till alla de som fått det så in i helvete mycket sämre ställt sedan valet? Inte till någon jäkla trökfest för snobbiga överklasskum och nerlusade borgarbrackor, usch!

The promise

En grymt snygg, cool och vacker film i samma anda som exempelvis suveräna "Flying daggers". Enligt uppgift den dyraste kinesiska filmen någonsin och fick oväntat dåliga recensioner och mottagning av både kritiker och publik vid premiären och i dess efterdyningar. Varför vettefan för detta är betydligt bättre än andra filmer som fått bra mottagande såsom "Crouching tiger" och "Hero". Och den finns inte ens utgiven i Sverige, skandal! Skämmes tammefan och för att se trailern, klicka här

 The promise

Lördag

Det är studenttider och det är i dagarna hela sju år sedan jag gick ut ur skolbyggnaden, ut i livet, lyfte på mössan utan att se mig om och för att aldrig någonsin återvända igen. Sju år. Det står inte på förrän det är tioårsjubileum och eventuellt återträff av den gamla handelsklassen..

 Sjung om..

Men nje, det är nog ingen större fara, känner jag min gamla gymnasieklass rätt så kommer var och en sitta hemma, väntandes vid telefonen och undra om det blir någon reunion eller inte. Fast det kanske är någon som faktiskt tar tag i det där, konstigare saker har ju liksom hänt och kommer jag då tacka nej eller kommer nyfikenheten hur det har gått för folk under dessa år ta överhand? Men nä, de kommer ju undra vad jag har gjort under dessa år också ju och ska JAG stå och redogöra vad som hänt och vad jag gjort under dessa år så blir man ju bara deprimerad. Visst, jag lever gott, mår bra, har fast jobb, har nära till fin natur och en större stad. Uteliv intresserar mig inte speciellt mkt och jag klagar inte speciellt högt över någonting men jag har ju inte gjort någon större karriär inom arbetslivet eller flyttat till någon större ort och det är ju så viktigt enligt många. Visst vill jag flytta så småningom men att hitta ett jobb och sedan göra det är en annan sak. Så visst, om någon mot allförmodan skulle lägga ner tid och energi för att fixa en reunion så gör det väl detsamma, jag kommer ändå inte att gå dit..

Det finns en grabb på jobbet som spelar Mix Megapol på hög volym hela dagarna. Han tycker typ det är Guds musikaliska gåva till mänskligheten likaså "Idol". Inget ont om honom, han är riktigt schysst, det är snarare Megapol som irriterar mig. Jag brukar höra detta de dagar jag inte använder någon mp3spelare och ja, vad ska man säga? En monoton radioupplevelse med samma tiotal låtar som vevas om och om igen och (jag tror det är hon i alla fall) Gry Forsell har fan det värsta trugskrattet någonsin! Måste man verkligen skratta högt och intensivt bara för att det ska höras att man skrattar i radio? Hon är tom. värre än hon på Radio Dalarna och då är det illa. Näe, tacka vet jag lugn och ro, mp3spelare är att rekommendera och jag skulle gärna se att grabben använder en bärbar radio istället med hörlurar så kan han lyssna på denna musikaliska våldtäkt i frekvensrymden helt för sig själv. Eller så kan han införskaffa senaste Absolute music-skivan nummer 453 och lyssna på samma låtar om och om igen. Precis som på Megapol och utan att förpesta någon annans ömtåliga hörselgångar..

Veckans site

På 24hshop finns det en hel del intressanta, nödvändiga och trevliga saker att smidigt införskaffa med god och glad min..

Besök sidan

Söndag

På tv4:s hemsida rekommenderar de nu skräckfilm inför rysliga sommarnätter och ja, den är föga imponerande. Låt oss gå igenom den tillsammans! På tipsare nummer ett, Johan, första plats ses remaken av "Dawn of the dead" och visst, den som gillar den nya typen av vilda zombies och så gillar säkert denna. För den som är uppväxt med Romeros original och klassiska trilogi och som dessutom gillar slöa blå zombies är det en annan femma. På andra platsen så kommer helt plötsligt en parodizombiekomedi i form av "Shaun of the dead", vart passar den in? Okej, det är en riktigt rolig och väldigt bra film men det är ju en komedi och varför tipsa om den när man har chans att tipsa om ruggiga skräckfilmer? Som tips tre ses "Jurtjyrkogården" och japp, den är bra, en av de bästa King-filmatiseringarna, så där har jag inget att invända mot. Tipsare två, Anders, drar igång med en scifi-rulle med "Alien", varför denna ofta hamnar på skräckfilmslistor vet jag inte. Andra tipset är trevligt nog David Cronenbergs "Deadringers" men ingen film som kan klassas som skräck och som heller skulle hamna speciellt högt på nån lista i min smak. Tredje är "Seven" och ja, varför? Exakt vad är det som gör att den hamnar på skräckfilmslistor titt som tätt? Tipsare nummer tre, Oskar, har bättre smak, han listar Fritz Langs "M" först och det var idel trevligt, den är verkligen riktigt bra och klassisk. Fast skräck är det inte. På andra plats kommer Kubricks "The shining" och det gör han rätt i, det skulle jag också ha gjort men samtidigt känns den redan självskriven som en av de absolut bästa filmerna ever så varför inte överraska att ta någon annan? Nåja, sedan kommer det svarta fåret "Old boy" helt plötsligt och det är en renodlad thriller och passar knappast in här. Och speciellt bra är den tyvärr inte heller. Slutligen tipsare nummer fyra, Christer, drar igång med klassiska "Freaks" och ja, det är helt klart en riktigt bra film och jag håller med Christer i dess beskrivning av denna. På andra plats kommer "Final destination" och ja, inga invändningar här, den är riktigt bra men del två är ändå den bästa i den trilogin. Och som avslutande film kommer "A tale of two sisters" som jag personligen inte gillar speciellt mycket. Det finns mycket bättre. Så ja, nu är det väldigt svårt att lista sina favoriter i listor och jag vet inte ens själv hur och vad jag skulle lista men försök åtminstone att hålla er inom genren ni tipsar om, vad är det annars för vits att kalla det "skräckfilmstips"?

Se listan här

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

 

28 maj - 03 juni 2007

Nästa

Föregående

Alla krönikor

Kommentera

 Läs fler

 Fotografier

 Månadens fokus

Allt som står i krönikor/ dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa. Ha överseende tack och läs mer om detta här