Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

61

Tio år på nätet

 Nästa krönika

Ja, då var det ett nytt år nu då. Eller ja, det var ju ett tag sedan det skiftades nu. Ett nytt år, nya möjligheter och tyvärr också en ny ålder. Tjugosex skiftar siffran till denna gång och detta sker om bara några månader. Usch, det känns ju mindre bra om vi säger så. Men nu är ju åldern inget bekymmer (eller är den det?) så ja, de tankarna kan vi ju skaka av oss ganska omgående. En annan sak istället, det är i år faktiskt hela tio år sedan jag började göra hemsidor. Nittonhundranittiosju var året och i början gjorde jag dem med skriven html-kod vilket inte var speciellt fint och designmässigt effektivt. Snacka om att det är ute att skriva sådan! Detta ändrades ju ganska snabbt som tur var och mina "inofficiella" personliga hemsidor och de mer eller mindre kända Saxdalssidorna såg snart sitt ljus. Sedan var rulliansen i full igång. Nu, tio år senare, sitter jag här med vitafrun och betraktar mina retro-år på nätet som ganska tillfredställande. Visst har det varit mycket skit men också ganska roligt och innovativt. Nåväl, jubileum är det i alla fall så det är bara att passa på att fira, hälsa och skåla från mig..

 Kött

Förstår verkligen inte hur ordet "vegetarian" blivit detsamma som "en person som fortfarande äter vitt kött". Det tror tydligen vissa och så är det ju knappast! En vegetarian äter inget kött överhuvudtaget! Äter man dock fortfarande vitt kött såsom t.ex. kyckling och fisk så är man demi-vegetarian. Så om du ska bjuda över en vegetarian på mat så är tonfiskröra inte att föreslå..

Det finns verkligen inget värre än rasister, nazister och allmänna antisemitiska tankegångar! Det är fan hemskt att det finns sådant överhuvudtaget. Snacka om att ha en jävligt skev människosyn. Visst, i vissa fall är det kanske befogat, det går inte att bortse ifrån MEN det är det fanimig mot svenskar också! Har alltid hatat rasistiska åsikter och kommer så alltid att göra. Värst är väl egentligen vardagsrasismen, den där som hörs över matbordet, det som tänks när man ser en mörkhyad person på gatan, det faktum att butikspersonal håller ett vakande öga på utländska personer när de är inne och handlar i en affär, den där otroligt löjliga debatten om vad man ska kalla en chokladboll (vafan, är det så förbannat svårt att kalla den för nåt annat än det man växt upp med? Enspåriga jävlar!) och en massa annat. Vardagsrasism är så jävla lågt liksom all annan form av hat och rädsla. Tänk om, tänk rätt, för allas skull..

Såg på den andra säsongen av Twin peaks för ett tag sedan och slogs av tanken att det bor hela 51201 personer i den lilla staden enligt den ökända skylten i vinjetten. Det är ju fan en riktigt storstad så borde inte en mer realistisk siffra vara 5120? Och mycket riktigt, när jag kollade på nätet nu så stod det såhär: "The population of the town, according to the sign in the opening credits, is 51,201. Initially, the population was only 5,120 but ABC deemed this to be too small a number, and instead added a digit to the end, making the population inordinately high. At the time the show took place, that would have made it one of the top ten largest cities in Washington. This was explained as a typo in the Access guide book"..

 Twin peaks

Utanför rasar vintern och snön ligger tjock. Ännu har vintern några månader kvar att delge oss både kyla och allmän misär. Vill att det ska vara sommar, sol, varmt och härligt nu, eller i alla fall skön vår. Nere i Göteborg där jag var för en vecka sedan så fanns det däremot inge snö alls, vilket istället kändes konstigt, det är ju trotsallt bara februari ännu. På tal om Göteborg förresten så är det om bara någon dag hela nio månader sedan jag och Malin blev ett par. Och som jag sagt innan, shit vad tiden går fort egentligen..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 17 februari 2007

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

För tidigt än så länge..

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer