Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

66

03 SEPTEMBER 2007

Häxor och nötter

 Nästa krönika

Specialboendet i Saxdalen, som jag tidigare rapporterat om, går fint och utan några problem. Före det öppnade så var det nästintill uppror i byn och många var rädda att det skulle öppna ett sådant hemskt ställe i just lilla Saxdalen. Protestlistor, upproriska möten, bittra miner, korslagda armar och oändliga samtal i grannskapet följde i dess väg. Såhär ett år senare så har inga rapporteringar alls kommit in om specialboendet enligt Dalademokraten utan det har istället rullat på bra utan några som helst störningar. Detta visar tydligt att rädsla för det okända och främmande oftast är helt obefogat, taget ur tomma luften och inte sant. Nu ska boendet utökas med några till inneboende som samtliga skall hjälpas till ett bättre liv och på en sakta väg in i samhället igen efter år av missbruk. Boendet i Saxdalen är unikt och är en fördel för byn snarare än dess undergång. Om bara de småsinta kunde ha insett detta tidigare, då hade inte den handfull människor som flyttade dit för ett år sedan känt sig så jäkla ovälkomna och oönskade..

 Häxa

Jag har varit sjuk en hel del på sistone och inte känt mig så bra och visst, Apoteket i all dess ära men något jag saknar i dagens samhälle är en riktig häxdoktor! Ni vet en sådan som har en massa örter, pulver och mystiska saker som han/hon sedan blandar ihop till en riktig illaluktande men ack så välverkande häxbrygd som man ska dricka för att snabbt bli frisk igen..

Vanliga huskurer funkar ju typ nada och jag vill fan i mig känna några häxor och läkekunniga mystiska män som snabbt blandar ihop nån brygd för att sedan göra allt bra. Visst, det finns ju folk som sysslar med sådanthär än idag men det är ju ändå inte samma sak som det var back in the good old days. När ska häxan och trollgubben få sin revolt och comeback?

Jahaja, så då har det hänt igen. Karikatyrer på profeten Muhammed har retat upp extrem-troende världen över och som nu hotar på websidor att attackera Sverige. Visst, tryckfrihet råder i Sverige och det är nåt vi ska vara stolta över MEN det är ju så fruktansvärt onödigt att reta upp folk pga. just detta! Bara för att man kan så behöver man fan inte trycka vad som helst. Nu bränns det dockor av Reinfeldt och den svenska flaggan (vilket i och för sig inte var den Svenska flaggan på bilderna) och jag tycker det bara är så jäkla onödigt att reta upp några som faktiskt tar detta på allvar. Det är liksom deras religion och deras förebilder som förlöjligas, tacka fan för att de blir upprörda. Vi i det närmast religionslösa Sverige har svårt att förstå den djupa tro vissa människor faktiskt har i andra delar av världen. Nu hotas Sverige, liksom förra gången Sverigedemokraterna närmast startade krig mot Sverige genom att publicera teckningar på profeten, och orden "Down with Sweden" ekar över nejderna. Tack så jäkla mycket för att dra blickarna mot oss. Jag är inte rädd för terrorattacker, det finns ingen terror från dessa människor här i västvärlden, och om jag ska vara ärlig så ser det där blogg-meddelandet som det rapporterades om i media väldigt fejk ut. Jag tror inte att det är de som protesterar där nere som hackat sidorna och lagt upp meddelandet "Down with! Down with Sweden!" (vad är det för konstig mening btw?), det kan mycket väl vara Aftonbladet själva eller någon annan (icke-muslim) som vill spä på denna nyhet ytterligare och på så sätt propagera mot muslimerna. I sin blogg uttrycker och brännmärker dessutom konstnären själv de som protesterar som "terrorister", men vad fan, väx upp gubbjävel! Jag fördömer de som i tryckfrihetensnamn bringar skam åt Sverige, det är både lågt och väldigt anti-svenskt att reta upp människor som på nåt sätt kan få svenska invånare att råka illa ut..

Något jag undrat över en tid är den varning man ofta möts av nuförtiden. Jag pratar om den varningstext som finns på en del (eller ja, väldigt många) matvaror numera: "Kan innehålla spår av nötter". Visst, det är bra för de som är nötallergiker och de som är känsliga för det men vad jag dock inte förstår är hur fan dessa nötspår kommer in i varan! Om de blandat i nötter så förstår jag att det är nötter i men hur kommer det annars i? Ligger det rester kvar i nåt rör vid tillverkningen, används samma byttor att blanda ihop olika produkter eller hur ligger det till? I don't get it. Eller är det så att tillverkarna tar det säkra före det osäkra och skriver dit varningen utifall att det skulle finnas nötrester kvar? Senast jag såg denna text var på en påse ostbågar och hur fasen kommer det in (jord)nötter där? Och om det kan innehålla spår av just nötter, vad kan det mer innehålla spår utav?

 Brööl

Om 600 krönikor är jag uppe i nummer 666, haha, host host, yeah right, detta är nog det närmaste vi kommer det numret här inne. Jag såg förresten nyss att detta är den allra första krönikan någonsin här på vitafrun som är skriven i september, hmm, konstigt men sant..

Jag har som sagt övergått mer och mer till fotografering nuförtiden (från filmning) och det går idel bra, mycket tack vare Malin såklart och våra fotosessioner! Och kommentarerna på bilderna dräller in, detta trevliga meddelande kom senast idag och det är ett sådant som får en att få energi och med stolthet fortsätta fotograferandet: "Jag gillar dina bilder! Men det tar tid att kolla dom. De får mig att känna en konstig blandning av känslor, en lite förtjust blandning av det nästan hemska och förbjudna och ändå så vackra. Har nog aldrig upplevt detta förut i bilder, men jag gillar det. Undrar hur många som VÅGAR rannsaka sig inför sina känslor i dessa bilder, vad man egentligen tycker. Stå på dig. Du är SUPERDUKTIG!". Vill du också kommentera så titta gärna in på fotografierna här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Nästa

Föregående

Alla krönikor

Psychobillygruppen Tiger army släppte för en tid sedan ett nytt alster vid namn "Music from regions beyond" och visst är det mer slätstruket nuförtiden men fortfarande väldigt bra!

Höstens trevligaste DVD-släpp? Krigsfilmen "The inglorious bastards" släpptes nyligen från nystartade filmbolaget StudioS. En cool film om anti-hjältar, regisserad av Keoma-regissören Enzo G. Castellari och med göteborgaren Bo Svenson i en av huvudrollerna! Att Tarantino just nu håller på med en remake av denna går tyvärr inte att missa då hans namn nämns hela fem gånger på fodralet! Skämmes!

Grymt cool webshop med riktigt snygga kläder och accessoarer!

 Därför flyttar jag int'

I byn Övre Soppero ovanför polcirkeln bor det 287 personer. Nio av dem går i klass 1-3 och de berättar varför de inte vill flytta därifrån. Roligt som attan!

 Fotografier

 In focus

SÄG DIN MENING

Kommentera denna krönika!

OBSERVERA

Allt som står i krönikor/ dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa. Ha överseende tack och läs mer om detta här