Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything - blogg

 Nästa

 Vindkraftverk

31 augusti

[Kommentera]

Snart börjar det snurra ordentligt uppe i skogarna kring Saxdalen när de nya vindkraftverken just nu sätts upp. Idag dök det upp två nya kranar vid bergskarmen och indikerar därmed vart nästa torn kommer att stå. Jag kommer att se dessa från mitt fönster och jag tycker det är grymt coolt och jag tycker det blir mycket finare med dessa snyggt snurrande däruppe. Jag förstår mig verkligen inte på dem som tycker att de förstör och stör. Det blir ju mycket tjusigare ju! Jag är så jäkla trött på dessa skogsbeklädda berg som finns häromkring som alla ser likadana ut och jag är även sjukt trött på människor som är emot förändringar. Sluta klaga för i helvete, ni vet ju att ni ändå kommer stå där en dag och skämmas för erat agerande och saker ni sagt! Vindkraftverk är grymt fräna och fina, nog sagt!

 Haggard

30 augusti

[Kommentera]

Äntligen är nya skivan med Haggard här och det har definitivt varit värt den långa väntan sedan ryktena först började florera! Så sjukt jävla bra!

 Gruvan i Blötberget

29 augusti

[Kommentera]

Var är ligisterna när man behöver dem? Att Blötbergets unga rebeller inte har en mer äventyrslystnad och fascination till sin gruva blev jag varse idag då jag så gärna ville in på gruvområdet och titta lite. Men vid ingången jobbade det en del människor så jag tänkte det vore lättare att komma in via nåt av alla hål i staketet på andra sidan. Jovisst, det fanns ju inte ett enda hål och det har heller aldrig funnits några! Besvikelse! Vad är det här, hade det varit i t.ex. Grängesberg hade de klippt bort det där jäkla staketet för länge sen! Men hursomhelst så kom jag in tillslut och fick uppleva denna ganska fascinerande plats på nära håll. Lite bilder hittar du som vanligt här

 Key to my heart

28 augusti

[Kommentera]

You are the one with the key..

 Ny serie: Vilja

27 augusti

[Kommentera]

Det var länge sedan sist, närmare bestämt i augusti 2005, men nu är det faktiskt nypremiär för serier igen! Vi börjar dock lite lätt med en serie som jag inte själv ritat utan bara kommit på själva idén till och sedan helt enkelt letat på bilder som passat. Och det är nog det som måste till för att det ska komma nya serier lite då och då, för att att rita serier är väldigt svårt och tidsödande! Visst har jag börjat på en hel del "riktiga" serier under dessa år som inte blivit något, dock finns bilderna färdiga men ämnena är alltför kontroversiella så vi får se hur det blir med dem. Under tiden så gör vi det lite lätt för oss och du kan kolla in serien "Vilja" här

 Cary Grant

26 augusti

[Kommentera]

Att Cary Grant var en av världens absolut bästa skådespelare vet de flesta. Titta bara på de Hitchcockfilmer han medverkade i, därbland en av de allra bästa filmerna ever, "I sista minuten". En av hans finaste rollprestationer sker också i "An affair to remember" som jag tidigare sett på teve några gånger men som jag nu införskaffat på dvd bara för att det är en av de allra finaste romantiskafilmerna jag vet. Och slutet är ju så sjukt jävla sorgligt och fint! Jävlaranamma, den som håller tårarna borta där är fan gjord av sten. Bokstavligt. Det är dock ett lyckligt slut i all elände bör kanske nämnas. Nä, Cary Grant, du förtjänar definitivt att hyllas mer, det kan liksom inte bli för mycket..

 Pryls

25 augusti

[Kommentera]

Nya prylar är alltid skoj och trevligt. Sånt gillar vi!

 Skärningen

24 augusti

[Kommentera]

Gömda från människors ögon står de fortfarande ståtliga byggnaderna kvar där ute i skogen. Krökta, trasiga, raserade och förvrängda men ännu inte bortglömda. Vilken dag som helst kommer marken att börja röra på sig och de kvarvarande resterna av en svunnen tid kommer att försvinna ner i avgrunden föralltid med ett bedövande dån. Skärningen i Grängesberg, dragningskraften till denna fascinerande plats är mäktig! Hur länge kommer den finnas kvar? Jag är inte där då va? Lite bilder finns förresten här

 Saxdals-Elvis

23 augusti

[Kommentera]

Idag är det Saxdalens alldeles egna dag men som vanligt så orkar jag inte närvara i firandet. Jag hade ju tänkt och ville det men när det väl kommer till kritan så sover jag antingen bort halva dagen eller är allmänt trött. Nåja, jag får ta igen det nästa år kanske. På bilden (som jag helt sonika snott rakt utav utan att fråga från Saxdalsbloggen, hoppas det är okej) ses i alla fall Saxdals-Elvis, min gamla granne och numera minilivsinnehavare. Jag hörde han på skiva och det lät faktiskt helt okej, inga invändningar där!

 Lucifer the mangler

22 augusti

[Kommentera]

Hej då Lucifer! Din tid är till ända och du lämnar härmed plats åt en ny generation och en ny tid. Du byts ut men du är gammal och det är nu dags att vila. Det är du värd. Lucifer the mangler has left the building..

 Spring och köp

21 augusti

[Kommentera]

På tal om film så släpps äntligen "L'intérieur" (eller "Inside" som den heter här) på svensk DVD i dagarna! Har ni inte sett den ännu, herregud, kasta er över den direkt! Ondare film får ni fan i mig leta efter - och som dessutom är riktigt bra!

 Watchmen

20 augusti

[Kommentera]

Om ett antal månader så har filmen "Watchmen" premiär och jag kommer nog att se den någongång bara som en liten hyllning till den serietidning som inhandlades 1987 i gamla macken i Saxdalen och som skulle förändra mitt liv för alltid. Typ. Jag var alltså 6 år när mamma eller pappa köpte "Watchmen" nummer 6 för 11:90. Jag var konstigt nog redan då fascinerad av blod och på framsidan rann det bokstavligen i mängder, för att inte säga om inne i tidningen! Herrejävlar, bilderna från exempelvis den stora massakern (eller vad som nu har skett, jag bör nog läsa om den nångång) är otroligt blodiga och väldigt detaljfulla! Jag har studerat dessa bilder många gånger och när jag bläddrar igenom tidningen idag så undrar jag hur jag kunde notera allt och hur stort jag har för mig att allt var. Och kanske var det här min morbida bana började på allvar? Tack i så fall. Jag borde definitivt kolla upp fler "Watchmen" tidningar då det är en riktigt cool serie och jag gillar bl.a. den där ansiktsmasken. Filmen däremot kommer jag nog att hata per automatik pga. att det är samma regissör som gjorde en av de värsta och sämsta filmerna någonsin, nämligen "300"..

 Tissetatt

19 augusti

[Kommentera]

Äsch, jag fick bara för mig en massa strunt ett tag och jag gick ned mig i en svacka som egentligen inte fanns. Men jag är van, jag är världsmästare på att få för mig det mesta otrevligheter när det blir tyst en stund. Oftast har jag tyvärr rätt i mina värsta tankar (för låt oss inse att världen är otroligt förutsägbar) men ibland blir man faktiskt positivt överraskad. Så nu känns det bra igen och resan fortsätter! Resan till kärleken? Resan till ljuset? Resan till Wetmountain? Haha. Only time will tell..

 Syster i Uppsala

18 augusti

[Kommentera]

Här står min syster Jessica och blickar bort mot horisonten medan domkyrkans två torn sträcker sig upp mot himlen. Nu har hon börjat på sitt nya jobb som tandhygienist i Uppsala och jag hoppas och önskar att allt går bra och att hon trivs!

 Horisonten

17 augusti

[Kommentera]

Ibland sitter jag och blickar bort mot horisonten. Jag tycker mig se en smal strimma med ljus komma genom molnen långt därborta eller spelar ödet mig bara ett spratt? Jag sitter där och väntar dag efter dag på att något ska hända och att någon skall komma. Men kommer någon? Kommer någon att någonsin komma? Jag vill så gärna det, varför vill ingen annan? De jag älskat har alla lämnat och glömt bort mig. Varför skulle de minnas? Varför skulle de ens försöka? Jag betydde aldrig något för dem. Ni får hata mig, jag förstår er. Ni kommer aldrig att förstå och veta men jag vet att det inte spelar någon roll heller. Inte för er i alla fall. Inte nu. Kommer jag att få sitta här ensam på bänken in i evigheten, bortglömd, kall och frusen? Värm mig! Värm mig du vackra sol! Kom fram ur molnen, visa dig, dränk mig i ditt bländande ljus! Låt det bli ljust! Ty jag vill inte vara ensam längre. Jag har varit död länge nog..

 Upp eller ned?

16 augusti

[Kommentera]

Varför känns det som skymning istället för gryning helt plötsligt? Går solen upp eller ned? Det skulle ju bli bra nu hörru! Och jag somnade leendes för de första gångerna på ett år och jag vaknade sedan ivrigt för att uppleva en ny dag i din närvaro. Låt det fortsätta så, det kändes så otroligt bra! Det har varit så mörkt och kasst så himla länge nu, kantrat av så mycket egoism, själviskhet, elakheter, lögner, brustna illusioner, hjärtan och drömmar, solen borde väl gå upp snart?

 Till sjöss

15 augusti

[Kommentera]

Till sjöss!

 The world is yours

14 augusti

[Kommentera]

Det är bara att ta för sig alltså?

 Julianna spelar

13 augusti

[Kommentera]

Jag satt egentligen och sökte på något helt annat men kom in på en blogg om Saxdalen som jag i och för sig hört talas om men som jag inte besökt tidigare. Tror jag. Men det var en trevlig liten sak med aktuella nyheter och bilder! Så om du vill veta vad som händer i byn och få rapporter från diverse evenemang så spana in den. Och inte helt oväntat såg jag mamma på nån av bilderna och Julianna som ses på bilden härovan har jag jobbat tillsammans med ett tag. Snäll tjej! Läs mer i bloggen här

 Nära livet

12 augusti

[Kommentera]

Jag tror jag har en nära livet-upplevelse. Jag har förresten, i ett första steg att förändra vitafrun, stängt ner krönikorna. Denna förlegade sektion där det står alltför mycket som jag idag inte kan relatera till. Det kommer dock att dyka upp "The best of krönikorna" i Fotogeniskt vid ett senare tillfälle, en samling urklipp och sektionen kommer att istället bytas ut mot något nytt och fräscht. Jag antar att ingen sörjer ty detta är en bra sak och ett nödvändigt steg för mig att lämna det gamla bakom mig och istället blicka framåt! Det går inte när jag blir ihågkommen av vissa saker och ting. Krönikor är härmed död. 2003-2008..

 Ny spis!

11 augusti

[Kommentera]

Halleluja, har ni sett på fan!? Jag har äntligen fått en ny spis efter en väldigt lång tid efter att den förra gick sönder pga. spänningsfel. Och sedan dess har resan varit lång, kantrad av otur, missöden och allmän misär. Dessutom är jag grymt trött på micromat vid det här laget och jag vill helst slippa känna mig som värsta ungkarlen som inte kan laga mat när jag handlar framöver. Att lasta upp en massa färdiga microrätter på bandet framför en ung kassörska är ingen större hit. Men nu står den där, redo att förse mig med mat och värme! En tung sten har fallit från mitt bröst och det känns ruggigt skönt att det äntligen är klart. Ingen hällplatta som på förra spisen dock men det går nog bra ändå. Dags att fira! Och på tal om mat så finns det förresten ett nytt recept i Fotogeniskt, en fisksoppa denna gång, kolla in det här

 This is the dawn

10 augusti

[Kommentera]

Det tar sig!

 Scream

09 augusti

[Kommentera]

The house that screamed..

 J.

08 augusti

[Kommentera]

Yes indeed! J. har verkligen fått mig att börja drömma och tycka mig se ljuset igen! Jag hoppas och håller mina tummar hårt att det kommer gå bra och att solens strålar äntligen kommer att tränga sig igenom de evigt mörka molnen med sina värmande och tjusiga strålar. Men tänk om det inte går vägen den här gången heller, tänk om det slutar i besvikelse som det alltför oftast gjort? Men nä, man får inte tänka så, jag har väntat länge nog, det är bannemig min tur nu! Låt det vara J. som ställer allt till rätta igen, allt skulle bli så himla fint och bra då..

 Sommarens sista dagar

07 augusti

[Kommentera]

Och sommaren börjar lida mot sitt slut..

 Skullcandy

06 augusti

[Kommentera]

Och så har hörlurarna gått sönder igen. Det är lite fascinerande hur stor åtgång det är på sådana egentligen och ännu mer fascinerande är det när man ska köpa nya. Vilken jäkla djungel! Det är mycket som ska passa in när man köper nya, främst det här med ljudet såklart men även hur sladden är och hur de känns i öronen. Det är då minst sagt ovisst när man köper nya via Internet då man inte har någon större uppfattning om hur detta uppfylls i verkligheten. Hursomhelst så blev det ett par svarta Skullcandy smoking buds denna gång och njee, det var inte bara för att det var en tjusig döskalle på dem fast det är ju onekligen ett stort plus!

 Godmorgon

05 augusti

[Kommentera]

Man kan knappast klandra vissa personer att åtminstone försöka göra tvätten till en trevligare och bättre arbetsplats. Nu var väl det här inte menat till mig kanske men det bidrar onekligen till en trevligare stämning och bättre trivsel. Och det tackar vi ju inte nej till. Tummen upp!

 Sommartorpet är slut

04 augusti

[Kommentera]

Det känns faktiskt riktigt tråkigt och tomt att "Sommartorpet" är slut. Det gamla fina huset står nu färdigt där i Björnhyttan och förändringarna sedan jag var där och fotade och tittade mig omkring senast är minst sagt otaliga. Och det hela blev riktigt tjusigt i slutänden! Jag gillade det i och för sig när det var slitet och förfallet men det är ändå alltid bra när gamla övergivna hus får nytt liv igen så det inte slutar med att det jämnas med marken eller faller ihop av sig själva förr eller senare. Så ja, en epok är över, en ny tar sin början och det återstår väl bara att önska familjen lycka till och välkommen till Dalarna! Förresten så hörde J. av sig idag från Gotland, we are in the next level!

 A clean shave

03 augusti

[Kommentera]

Det här är något jag verkligen saknar i min närhet, ett ställe där man kan slänga sig ner i en stol, slappna av och bli rakad. För ärligt talat, fyfan vad tråkigt och kasst det är att raka sig! Aldrig tycks det bli som man vill heller. Visst, det vore kanske en sak om man var en sådan som rakar sig len som en barnrumpa, bara kör på med apparaten över nästan hela ansiktet och inte sparar polisonger, skägg eller så, men nä, aldrig i livet, en sådan kuf är man ju knappast! Så öppna en barbershop a'la "A clean shave" här i Saxdalen så har ni en given kund. Kosta vad det kosta vill, bara jag slipper göra det själv..

 Rassel rassel

02 augusti

[Kommentera]

Jag vill ner till Medeltidsveckan ju! J. ska dit. Kommer hon att höra av sig och ta vår kontakt till nästa nivå? Jag hoppas verkligen och vill det, gör det ni också vettja. Det är fan i mig hög tid att saker och ting ordnar sig även för mig nu!

 Återuppstånden

01 augusti

[Kommentera]

Vissa saker blir man lite imponerad av, som det här med att återuppstå från det döda t.ex. Det rapporteras nu i media igen att den "galna vetenskapsmannen" Midhat mursi al-sayid (alias Abu khabab al-masri) har dödats i nåt bombanfall. Ni vet han som är med i den beryktade terrororganisationen Al-qaida, haha, eller ska jag säga al-CIA? Hursomhelst så rapporterades det redan 2006 att han hade dödats, och alltså nu i dagarna igen och dessutom är han fortfarande efterlyst så det blir väl om nåt år en tredje gång! Inte illa, inte illa alls. Nä, människor är alltför glömska (eller bryr sig helt enkelt inte) när det gäller sådanhär skitpropaganda som inkommer titt som tätt. Dessa "terrorister" kan typ återuppstå och matas på i oändlighet i media, se bara på Bin Ladin, och folk slukar det med hull och hår. Folk tror verkligen på media vilket fan är helt jävla sinnessjukt! Börja undersök sanningen istället (snälla) för snart kommer vi dras med betydligt mer krigspropaganda om att invadera Iran och gå fan INTE på den! Det är dags att sätta stopp någonstans, att vakna upp och att ta till vara på de allra sista åren som vi lever på denna jord. Ty det är tyvärr inte många kvar..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Detta är precis som det låter en blogg där diverse ointressanta saker samlas. Främst i bildform..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Kommentera

Skriv i gästboken

 Kommentera

Kommentera i forum

 Fotogeniskt

 Fotografier