Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

04

De unga föräldrarna.. syns!

 Nästa krönika

 Svensk filmindustri

Läste att SF nu köpt upp "AMC biografen" som ligger i Kungens kurva i Stockholm. SF, tillsammans med Sandrew Metronome, har, mer eller mindre, total makt över biograf-Sverige..

Konkurrensen är minimal och när nu den amerikanska kedjan säljer till SF, SF som förövrigt vägrat leverera filmer till AMC och där de då gått miste om "stora" filmer som t.ex. "Sagan om Ringen", så blir Kungens kurva ytterligare en i mängden där man kan se samma filmer som på alla andra biografer runt om i landet, samma utbud och där AMC istället kunde breddat utbudet, konkurrera om besökarna i frågan om biljettpris och filmer. Nej, grattis SF, ni lyckades denna gång också, now, fuck off..

Det finns vissa personer som man redan i högstadieålder (främst då) kan räkna ut att de skall bli både föräldrar i ung ålder samt hamna tillsammans med en partner som är mycket äldre än de själva, hur kan det vara så? Det stämmer faktiskt riktigt bra nu när man tittar tillbaka på sin egen högstadieålder och de människor man såg knallandes i korridoren om dagarna. Om vi inriktar oss på tjejerna så är det en viss typ, som vi inte närmare skall gå in på här, som det syns på att de kommer, inom en snar framtid, både ha en pojkvän som är typ tio år äldre samt göra dem med barn. Och eftersom mannen då har mogen ålder (nåja) i motsatt mot kvinnan så är det klart grabben vill ha ett barn. Men att skaffa barn när man själv är barn är en annan sak. Barn skall skaffas då man i ett förhållande vill skänka världen en ny invånare, uppfostra den i trygga händer, i ett moget förhållande och där båda är med på det. Visst, det finns vissa undantag och visst, finns det vissa "överraskningar" i hur livet ter sig för vissa, men se dig omkring, de finns där - och de syns!

 Julmarknad

Det var julmarknad i Nora helgen som gick, mycket folk i rörelse och i de ordinarie butikerna var det närmast omöjligt att vistas pga. trängsel. Traditionsenlig marknad var det i alla fall på bakgårdarna runt om i staden och en massa tingel-tangel såldes lite här och var..

Hursomhelst var det kul att vara i Sveriges trevligaste och mysigaste stad igen även om det var riktigt kallt denna gång. Att nästan hela Nora kretsar kring författaren Maria Lang märks rätt väl, eller är det bara jag som letar mig till saker som har med henne att göra?

 Kung liljekonvalje av dungen

Nu närmar sig julen markant, tiden går för fort många gånger, men håll i er för i nästa krönika påbörjas summeringen av året 2003..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 09 december 2020

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Vet inte riktigt hur det står till med bio-Sverige numera men ja, Nora är en av Sveriges mysigaste städer..

(09 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer