Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

06

Dessa parförhållanden

 Nästa krönika

 Ho ho, pling pling

Julen närmar sig allt mer. Årets firande kommer te sig annorlunda mot typ alla andra sådana i mitt liv. Det har alltid varit på ett speciellt sätt och det har varit, om inte tradition, så tryggt att veta att det är som så. Men i år blir det alltså annorlunda, vet inte riktigt hur det blir med allt dock, vi får väl se. Jag ogillar verkligen förändringar - oftast..

Nu ska vi istället gå in på ett ämne som tål att gå igenom lite grann och som jag kommer återkomma till lite då och då. När en kille skaffar en flickvän, eller tvärtom såklart, så blir det oftast så att de tappar taget om sina vänner. De kanske inte alla gånger märker det själva och försöker styra upp det hela genom att ringa ibland. De försöker festa tillsammans med vännerna men i slutet på kvällen sitter de ändå och hånglar med sin partner i nåt hörn. De förfestar oftast med sina vänner men möter sedan upp med sin flick- eller pojkvän senare på kvällen och, ja, eeh? De spenderar tiden tillsammans likt i en egen värld där man inte får vara med någon annan, allt ska ske tillsammans, ingen fest på olika håll och helst ska det vara myskvällar lite då och då. Kanske inget fel i det sistnämnda men blir man inte väldigt trött på par som håller på så här? Fattar de helt plötsligt trögt? När man ibland ringer till någon så kan det t.ex. bli så här tokigt:

- Ska du med på fest imorgon?

- Njee, vi har ingen lust..

- Jasså, men jag frågade om DU ville med!

Slutar vissa ha en egen vilja när de blir ett par och varför titulerar de sig plötsligt som "vi" i varje mening?

- Vad gjorde du i helgen då?

- Vi tog det lugnt..

Man ska inte behöva säga något till dem, de borde faktiskt fatta det! Man är också trött att de ska ha med partnern överallt, som om man skulle vilja träffa henne/honom varje gång man ska träffa sin vän. Nu är inte alla förhållanden så här men undantagen är väldigt få, jag känner för tillfället bara till ett par som inte behöver vara tillsammans jämnt och som kan pyssla med sitt på eget håll. Kul för dom. Det hela handlar om att prioritera. Man behöver inte festa tillsammans, man kan vara utan partnern vissa dagar för att göra saker med sina vänner (lättare sagt, man ska göra det) och sluta för guds skull att säga "vi" när man frågar DIG vad DU gjorde i t.ex. helgen! We really don't care about the other one..

 Lill-Emma

Gratulationer går dagen till ära till Joakim och Jessica som söndagen den 14 december 2020 blev föräldrar till en liten flicka!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 15 december 2020

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Julfirandet blev trotsallt traditionsenligt. Och jag ska nog inte kommentera "vi" så mycket, främst för att jag brukar säga så själv ganska ofta nuförtiden. Flickebarnet döptes förresten sedermera till Emma..

(09 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer