Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

10

Unga kvinnor med äldre pojkvänner

 Nästa krönika

Ett "ämne" som alltid upprört är det här med att gamla killar (ja, jag menar de som snart är trettio) som skaffar sig unga flickvänner, då menar jag sådana som inte fyllt tjugo år ännu. Har aldrig förstått mig på det där och kommer troligtvis inte att göra det heller, visst, några år hit eller dit är väl okej men när det börjar bli uppemot tio år emellan de två så ska man väl börja undra. När kvinnorna gick på mellanstadiet eller högstadiet fanns det kanske en viss grund, killarna hade ju då körkort och kanske jobb, lite eggande kanske, från båda kanter. Killen fick ju då troligtvis en oskuld och naiv tjej. Men vilken sund kille över arton år skaffar sig en tjej som går på mellanstadiet? Det är här tankeverksamheten sätter igång, är det så att killen i fråga inte kan skaffa tjejer i sin egen ålder utan måste söka sig ner i unga tonåren efter någon att hålla kär (okej, tror faktiskt inte att kärlek är inblandat i dessa förhållanden dessvärre)? Känner kvinnan sig trygg att ha en äldre pojkvän eftersom hon har fått för sig att killar i sin egen ålder är omogna (hur länge håller det argumentet?) och vad säger hennes kompisar samt, främst, vad säger hans kompisar?

 Fjortis raggare

Jag menar, skaffar sig en kille på, låt säga, 28 år, en flickvän som är 18 år, vad tänker han, att kärlek inte har någon åldersgräns (yeah right), eller bara det att

han har en chans att utnyttja denna unga kvinna, att ev. ta hennes oskuld, att "glassa" inför sina polare (as if, som om de skulle bli imponerade att han skaffat sig ett barn till flickvän). Folk borde se till detta för vad det är, nämligen halvpedofili. Eller enbart massa löjligt - från kvinnans sida. Som sagt, jag tror inte kärlek har nåt att göra med detta från hans sida, visst, kvinnan kan förvisso bli förälskad i denna klumpeduns som har stadig inkomst, bil, lägenhet och hela rasket men som snart tappar håret, får grisig hy och åderbråck. Okej, så farligt kanske det inte är (får vi hoppas) men ni förstår säkert vad jag menar? Nu lever vi dock i ett samhälle där detta är mer vardag än undantag och där det är accepterat att flickor skaffar sig pojkvänner redan i mellanstadiet som har moppemustasch och som med svajande röst förklarar att han funnit kärleken i detta barn som knappt lärt sig hur man stavar till "mustasch". Om vi går upp lite i åldrarna så hamnar vi omkring 22 års-strecket, vad får kvinnorna då ut av att vara ihop med äldre pojkvänner, nu har troligtvis hon själv inkomst, bil och lägenhet, då har hon också skaffat sig, i motsats till de yngre tjejerna, en grund i livet, hon vet mer vad livet går ut på. Troligtvis är det fortfarande samma sak som avgör valet av äldre kille, mer pengar, bättre bilar och snyggare lägenhet. Tyvärr är hälften av kvinnorna ytliga och tänker mer på detta än om äkta känslor..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 31 januari 2004

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Väldigt lärorikt, eh, kanske, jag håller väl inte med om allt jag skrev då nuförtiden..

(09 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer