Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

13

Bröllopstankar

 Nästa krönika

 Andra versionen

Den fjortonde februari släpptes den andra versionen av vitafrun. Enjoy!

Okej, nä, nu lär det fan bli någon förändring och jag lär ta mig själv i kragen. Livet går trotsallt vidare och jag skulle kunna citera en massa låtar och filmer som utav någon outgrundlig anledning tar upp just detta ämne nu, men det räcker nog med den förövrigt suveräna Russ Meyer filmen "Beyond the valley of the Dolls"; "The lady has done her choice, man!"

Hasse Ekman gick förresten bort häromdagen. En av svensk film främsta regissörer och skådespelare, mest känd för sina något lättsamma komedier och musikaler. "Flicka och hyacinter" är en fin film av honom och i bl.a. Ingmar Bergmans "Fängelse" och "Gycklarnas afton" skådespelade han. Rest in peace..

 Hasse Ekman

Ett ämne som vi inte tagit upp ännu är giftermål. Och då snackar vi den äkta varan och inte någon fjortisförlovning som är så ytlig att den inte leder till "the real thing" i slutänden ändå. En sådan förlovning är bara för syns skull för att på något mysko sätt visa att man ska vara trogen varandra. Fel sätt, my friend, fel sätt. Nu är det kanske de som i en ung ålder förlovar sig för att de naivt och blåögt tror att förhållandet ska vara evigt, må så vara, de ser tids nog snart sanningen i vitögat och inser fakta. Om ni vill att er partner ska vara trogen så är det inte rätt sätt att sätta en ring på dennes finger. Och förresten, negativaklubben talar, om er partner vill vara otrogen så kan ni inte göra ett smack ändå, det är dennes val och inget man i så fall kan stoppa. Händer det så händer det. Underskatta inte förlovningen, se det för vad det är, en för-lovning till vad som komma skall, dvs. bröllop! De som trotsallt genomför ett bröllop med stort pompa och ståt i en ålder av, låt säga, tjugo år, vad får de ut av det? Nu skulle jag kunna dra upp det där med att grabben i sådant förhållande antagligen är tio år äldre än kvinnan och då uppnått en mogen ålder för att "knyta sig", och det gör jag också, se på fan, det är troligtvis exakt så! Liksom, ingen vill lova någon evig kärlek när man är tjugo år och på fullt allvar också tro att det ska hålla livet ut. Ytliga förlovningar i en ung ålder, som vissa håller på med, i all ära men bröllop och eviga löften till varandra? Yeah right..

 Tv4

I TV4:s nya program "Singeljakten" gör de folklig underhållning av att personer blir bortvalda. Trevlig underhållning? Nää!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 20 februari 2004

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Att "ta sig i kragen" visade sig vara lättare sagt än gjort, det skulle dröja närmare ett år innan jag "kom över" henne helt. Och ja, förlova er gärna men gift er sedan också!

(10 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer