Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

35

Ett år senare

 Nästa krönika

 Cool pepparkaka

Lucia på måndag. Denna högtid där ljuset skrider fram i mörkret. Vad var det jag skrev förra året i luciakrönikan? Jo, justja, ”Lucia - bringer of thy light”. Jo, tjena..

Det händer inget speciellt numera, det är allmänt kallt ute och världen tycks stå still såhär mot slutet av året. Om ett tag är det jul, inga klappar köpta ännu och det börjar kanske bli lite kris på den fronten. Då är det alltså juldagen snart också, en av de få dagar på året som det skall festas på. Efter förra årets nederlag så är jag dock skeptisk till dagen i fråga. Jag ska i alla fall inte besöka det stället igen, risken finns att C. är där. Något jag inte vill utsätta mig för, då är det bättre att åka iväg till någon annan ort eller bara ta det lugnt. Jag hade inte bett om det här, ändå får jag leva med det både dag och natt. Jag ville bara väl men får ändå leva i svallvågorna från ett av de värsta nederlagen i mitt liv. Det känns som om jultiden kommer bli som förra året, inget speciellt..

 Ho?

Ja, vad kan då det nya året tänkas bringa då? Blir det samma gamla vanliga eller kommer året att invigas i en överraskning utöver det vanliga? Kommer året, ett år försent, äntligen bli bra? Eller kommer samma gamla tankegångar infinna sig och klanka ned på vardagens tristess? Ett nytt år står i alla fall runt hörnet och man kan bara hålla tummarna på att det kommer bli förändringar åt det bättre hållet. Jag hoppas på det och om ett år så vet vi ju resultatet..

Tack och hej, 2004, ett av de värsta åren någonsin, tack för det, verkligen. Trevliga krönikorna blir numera då förra året ska ältas hela tiden men så hade jag också så stora förhoppningar om det året som snart är slut och så fick jag bara se hur allt raseras och snabbt förvandlas till grus. Tänk er själva, om ni kan, hur det känns. Äeh, det kan ni väl inte..

God jul

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 11 december 2020

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Festandet på juldagen skedde faktiskt hemma det här året. Mm, visst blir det ett nytt år alltid, men så mycket bättre blir det knappast, åtminstone till en början men det slutar i ljus!

(12 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer