Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

40

Stundande framtid

 Nästa krönika

 FI

Sverige ska få ett feministiskt parti, FI. Något som varenda kvinna borde jubla och hoppa högt över..

Och visst är det nytt och ovisst om man inte är insatt, men principerna finns ju där, så varför jublar inte kvinnorna i teves intervjufrågning i centrala Falun? De flesta kvinnor ska fan klaga på att det är orättvist fördelat mellan könen i vårt samhälle och att man måste göra någonting åt det. Och det är klart man måste det och, guess what, detta är första steget! Jag själv vill självklart att det ska vara lika för både män och kvinnor, eller jag tycker förresten att det ska vara bättre för kvinnor. Om ni kvinnor (och män) inte röstar på detta parti ska ni heller inte yttra er om orättvisor, ni vill ju ändå inte ändra på dem. Jag blir så trött på kvinnor som går i gamla banor och fortfarande ser hemmafrurollen som ett kall här i livet. Var hemma med skrikande, skitiga barn och samtidigt passa upp och behaga mannen på kvällskvisten. Nä, glöm det där era mammor sagt och ändra samhället nu. Kanske inte genom att sluta raka er eller slå ner män på stan utan genom att ändra löner mellan könen och förhållandena för de som jobbar inom vård och omsorg. Det är dags att förändra saker till det bättre nu..

Jag har tidigare klagat på barn som gör kluddiga påskteckningar till deras tiggarrundor vid påsktider, men viss respekt ska de ändå ha. En kyckling är fan inte så enkel att rita som man kanske tror. Så här blev min i år, haha, omg..

 Pip

 Äntligen ensamma

Vad ska man hitta på här i livet och vad ska man syssla med? Varför måste man jobba? Fan vad jag önskar att man kunde bli miljonär, då skulle jag inte jobba en enda sekund till. Det känns som en kliché men det är ack så sant. Det är ju pengar man jobbar för och om man skulle ha det i massor,

varför skulle man då utsätta sig för den dagliga tristess ett arbete medför? Nä, jag vill två saker här i livet, att bli filmregissör samt att ha underbara M. vid min sida..

Våren är här och efter den hiskligt kalla vintern så är den mer än välkommen! Att det åskade den sjunde april i Saxdalen är dock en annan femma och en tråkig påminnelse om den stundande sommaren med sitt skiftande väder..

 Regn, regn, regn..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 07 april 2021

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Det gick inte så bra för Feministiskt initiativ i årets val och njee, jag måste erkänna att jag inte röstade på dem heller. Men att ändra i samhället kan man ju göra på egen hand ändå, så gör det! Och ja, miljonär vill jag gärna bli nu på en gång..

(13 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer