Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

41

Hemmafruar och Greta Gustafsson

 Nästa krönika

 Här min goda herre, din nypressade rosendaggsluktande skjorta

Jag pratade i föregående krönika om hemmafruar och det finns en sak som är värre än att faktiskt vara en: Att VILJA vara en! Denna glamorisering av hemmafruar som skett de senaste åren är otroligt tröttsam! Kvinnor vill gifta sig rikt så att de mest bara kan vara hemma om dagarna, köpa dyra grejor för mannens pengar samt kanske uppfostra något barn. Ett barn som helst inte ska vara som barn är mest, jobbigt och förbannat drygt.

På 1940-talet var hemmafruar ett vanligt förekommande ting, mannen jobbade och frun var hemma med barnen. Mannen kom hem, frun passade upp, lagade mat, städade och pysslade. Knappast glamorfullt och knappast ett liv för en kvinna som har hela livet framför sig. Min kusin sa en gång att hon minsann ska bli hemmafru och hon är omkring 30 år, herremingud! Visst är pengar bra men finns det fortfarande de som ser det som en anledning till att gifta sig eller bli tillsammans med någon?

De kvinnor som ser sin partner som någon sorts bank, inkomstbringare och grund för sin egna materiella existens är bara riktigt fåniga och sluta för fan att glamorisera hemmafrurollen, det är inget positivt med den!

 Oweeeii, kul att vara hemmafru

 Greta Garbo

I år skulle Greta Garbo fyllt 100 år. Jag är väl kanske inget direkt jättefan till denna filmikon men det bör ändå uppmärksammas ju. Så varför inte slå sig ner, året till ära, och avnjuta "Gösta Berlings saga", "Christina" eller "Mata Hari"? Grattis..

Det känns som om det kommer hända nåt bra snart! Jag håller mina tummar hårt och hoppas på att det kommer bli så..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 16 april 2021

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

Mm, hur det är nu med kvinnor och hemmafruviljan vet jag inte och jag bryr mig ärligt talat inte heller. Och nej, det hände ingenting bra inom en snar framtid efter det att denna krönika skrivits, tvärtom. Tyvärr..

(20 november 2006)

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer