Johannes Graaf's vitafrun.se

 Krönikor

 Föregående krönika

59

Sex månader av lycka

 Nästa krönika

 Unna dig själv ett paket i jul

Såhär i juletider så brukar de på affärerna fråga om man vill ha det man handlar inslaget. Om man köper någonting till sig själv så tackar man ju oftast nej men varför göra det? Visst, det tar lite längre tid men å andra sidan så får man ett snyggt inslaget paket som man sedan kan öppna när man kommer hem!

Vem säger nej till ett paket liksom? Och om man har riktigt tur så kanske man har glömt vad man har köpt och får således också en överraskning! Jag har själv inte testat detta men det låter ju helt logiskt i alla fall, och skoj..

Specialboendet i Saxdalen hade öppet hus för någon månad sedan. Ett trevligt sätt för de som jobbar och bor där att visa byborna vad de gör, hur det hela fungerar och att dessutom få tillfälle att visa att Saxdalingarnas tidigare farhågor enbart var överdrivna spekulationer, fördomar, skitsnack och allmänt tunnelseende. Det hade bakats goda bullar, bryggts kaffe, satts upp lappar och humöret var på topp. Äntligen skulle dessa före detta alkoholister få visa sina rätta jag och att med öppna armar visa att deras liv nu var på bättringsvägen. Att de tagit ett första steg mot sina nya liv och sin nyvunna chans från samhällets bottenskick. Finkläderna hade tvättats och lägenheterna städats noga. Besökare väntades. Armarna var utsträckta, kom in i min enkla boning! Jomenvisst, det kändes ju bra för en liten stund i alla fall. Det kom tio personer under hela dagen och tittade! Detta är fan i mig skamligt om något och jag riktigt skäms för Saxdalingarna ännu en gång. Visst, många kanske inte visste om det eller missade det men ändå, vilken jävla arrogans och inskränkthet! Fyyy!

Jag och Malin firade den 19 november sex månader tillsammans! Vi var då i Stockholm och ironiskt men ack så fint så var det även där som det en gång började. Detta halvåret har varit det bästa i hela mitt liv och jag kan bara le glatt och med förväntansfull blick se åt vad framtiden har att erbjuda, imorgon, nästa vecka, föralltid. Som jag sagt någon gång i en tidigare

krönika så finns det en osynlig gräns vid halvårsstrecket, kommer man över den så klarar sig förhållandet oftast mycket längre. Jag hoppas verkligen att det stämmer! Och att det skulle bli såhär bra i slutänden, det trodde jag då aldrig..

 Hjärta

Det är idag premiär för den nya versionen av vitafrun! Det är den fjärde i ordningen och jag hoppas att den ska vara till allas belåtenhet. En hel del nyheter finns som ni kommer att upptäcka om ni klickar er runt lite. Rösta gärna i de olika omröstningarna förresten. Mycket finns det att se, läsa och avnjuta och mycket mer komma skall..

Den nya eran har vara börjat!

Det är december nu men det märks ju fan föga. Marken är fri från härlig vit snö och det är fortfarande varmt ute. Att det är julafton om bara några veckor känns konstigt och malplacerat. Det är ju höst nu, eller är det inte? Nåja, plockar man fram lite julpynt och pysslar till det hela lite så kommer nog julkänslorna snart, det tror och hoppas jag på. Det är idag i alla fall första advent och det första ljuset i staken är tänt. Tre kvar. Glöggen smakar förresten ovanligt gott i år och tummarna hålles hårt, så hårt om att snön snart behagar att komma. Mycket snö ska det vara. MYCKET! Det vill vi ju alla ha..

Innan det nya året så kommer det förresten en lång utvärderingskrönika med listor på vad som varit bäst respektive sämst under 2006. Den årliga "looking back"-listan alltså, håll till godo! Skicka gärna in dina egna också..

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Kommentera

Skriven 03 december 2020

Nästa

Föregående

Alla krönikor

 Läs fler

 Vitafrun ser tillbaka

För tidigt än så länge..

 The new era

 Varning

Allt som står i krönikor/dagböckerna är personligt och skrivet under tidsperioder där kanske inte allt stod rätt till, därmed den något negativa framtoningen i de flesta av dessa..

Läs mer