Johannes Graaf's vitafrun.se

 Föregående

 Nothing and everything - blogg

 Nästa

 Winter

31 januari

Looking out on winter..

 Mer pizza åt folket

30 januari

Pizzerian är öppen igen och denna gång med en ny ägare. Hoppas att det går bättre denna gång (den andra gick i konkurs) och det var riktigt goda och mättande pizzor! Personen på bilden har dock föga lite med detta att göra..

 Runnbergsgården

29 januari

Runnbergsgården är nog typ det enda intressanta från svunna tider som finns kvar i Saxdalen. Saxdalen, som egentligen har en lång historia, är närmast barskrapat från gamla byggnader och historia, det är helt sjukt hur det kan ha blivit så, varför just Saxdalen? Varför får inget gammalt finnas kvar? Måste allt rivas? Hursomhelst så ska jag börja inrikta mig mer på Runnbergsgården igen och dokumentera gården så gott jag kan. När vi var där för några veckor sedan var det dock väldigt mörkt så bilderna blev inte så värst bra men så fort vädret blir bättre och det blir ljusare utomhus så ska det fotas lite mer. Eventuellt vill jag nog också besöka stället på natten någon gång i sommar för att kolla om det försigår några konstigheter bland barnkistor, barnvagnar och gamla ting. Se bilderna här

 Mourning

28 januari

A dead heart in a dead world..

 Jag, deppig?

27 januari

Depp-test. Tell me something I don't know..

 Semla

26 januari

Semeltider!

 Mästaren Tim Burton

25 januari

Nu har jag sett Tim Burtons efterlängtade "Sweeney todd - the demon barber of fleet street" och jag kan bara konstatera att Tim ALLTID gör ruggigt bra och snygga filmer! "Sweeney todd" är knappast något undantag, allt är precis sådär gotiskt snyggt som man förväntat sig och den är dessutom överraskande blodig och brutal, bra! Man var lite skeptisk till det först då filmen är gjord för Disney. Något långtråkig kan jag ibland dock inte undgå att tycka den var såhär första visningen och sångnumren (det är trotsallt en musikal) känns sådär, inte för att de inte skulle finnas där utan mest för att det inte var några medryckande melodier utan mest lite lallande. Fast det kan man ha överseende med. Tim är en av de absolut bästa nu levande regissörerna och det är alltid skoj när han kommer med ett nytt visuellt mästerverk. Blodigt och bra, slutscenen är dessutom hur snygg som helst..

 Tvätten

24 januari

Idag blev det offentligt i tidningen det jag antydde lite svävande luddigt den nionde januari. Tvätten ska få en ny chef efter tjugofem år i samma regi. En schysst snubbe från Märsta och jag antar att det kommer att bli bra, det MÅSTE bli bra..

 Hypocrisy

23 januari

Fan vad grymt bra Hypocrisy är! Att sedan två av fyra medlemmar är från Saxdalen gör ju liksom inte saken sämre, kul indeed!

 Kaffe

22 januari

Mmmmmm, livets dryck, kaffe..

 Aaaaaaaaah!

21 januari

Det finns ett skrik i filmer som jag hört hundratals gånger och som jag nästan förväntar mig finns med i närapå varenda film jag tittar på. Vilket det oftast också gör. Du har också hört det många, många gånger. Jag har tänkt några gånger att man skulle skriva ned varje filmtitel som man hör detta vrål i men det har inte blivit av och det behövdes tydligen inte heller. Jag visste att det var en ljudeffekt som typ alla använder sig av, typ som en royalfree-soundeffect cd från Åhléns, men vad jag däremot inte visste var att det har ett namn och att det är en liten "grej" bland redigerare och filmskapare att lägga in. Som en liten hyllning/skämt liksom. Skrikeffekten heter "Wilhelm scream" och förekom för första gången i westernfilmen "Distant drums" på 50-talet och sedan dess har det rullat på. Skriket är rätt irriterande och lätt att känna igen. Visst, det är en kul grej och väldigt intressant, ett stycke filmhistoria som lever vidare i väldigt många nya filmer. En varning utfärdas dock, igenkännandet av skriket stoppar gärna upp filmupplevelsen något, men man kan ju alltid tävla om vem som lyckas höra det eller liknande. Du kan titta på dessa två videos så ser/hör du vad jag menar, här och här. Dessutom så finns det en liten dokumentär att se här. Mina grubblerier och déja vu har fått ett namn - Wilhelm..

 Vy över väsman

20 januari

Jaha, då har snart januari kommit och gått också. Snön är för tillfället närmast ett minne blott här i Dalarna och det var t.o.m båtar ute på sjön Väsman idag. Jag längtar till våren, må den komma snart..

 Let it begin

19 januari

Dag ett..

 Träsk = fränt

18 januari

Finns det nåt coolare än träsk egentligen? Jo, det finns det väl kanske men det är ändå nåt väldigt fascinerande över dem. Alltid gillat..

 En pojkes liv

17 januari

I Fotogeniskt kan du nu läsa "En pojkes liv" men som ytterligare en liten påpekning, som jag även skrev därinne, så är det bara påhittad fiktion och faktiskt inget är självupplevt! Och pga. det något kontroversiella innehållet så är nog en liten varning på sin rätta plats. Läs här

 Idol?

16 januari

Idoluttagningen i Saxdalen i mitten på 80-talet..

 Söt lakrits

15 januari

Gott te! Det skulle nog dock vara ännu godare om det var saltlakrits, mmmm..

 Jesus och hans anhängare

14 januari

När "Da Vinci-koden" kom för några år sedan så blev det ett jäkla prat om Da Vincis målning "Nattvarden" och om vem som egentligen sitter bredvid Jesus. I Da Vincis målning så sitter personen, som ser ut som en kvinna, lutad från Jesus medan samma person i denna målning istället sitter lutad mot honom. Ni som sett någon dokumentär om Dan Browns bok har sett att man kan passa in även Da Vincis målning så att detta sker på digital väg, personen lutar sig mot Jesus axel. Den här målningen fann jag när jag panorerade runt i någon gammal kyrka i nåt obskyrt land för nåt år sedan. Jag minns tyvärr varken adressen eller vart kyrkan låg någonstans, jag tog dock en printscreen och tavlan, som här är uppdelad i tre delar, ser nästan exakt likadan ut som "Nattvarden" bortsett från att personen här lutar sig mot Jesus! Finns det några egentliga tvivel på att det verkligen ÄR Maria Magdalena som sitter där? Om det inte är det, viken gaytavla. Även om "Nattvarden" är grymt intressant fylld av gåtfullheter och frågetecken så tycker jag fokuset istället borde ligga på tavlan ovan..

 Premiär för Fotogeniskt

13 januari

Från och med idag så finns inte sidan Ockult indeed längre. Den hade spelat ut sin roll och ersätts härmed av Fotogeniskt, en sida som är rätt svår att beskriva (jag vet inte ens själv vart detta skall leda) men det är i alla fall en salig blandning mellan text och foto. Här varvas historier och tankar med recept och reseskildringar. Detta innebär dock att sidan jag pratat om förut, Blandband, inte kommer att finnas utan bara Fotogeniskt. Besök här

 Massor av nya bilder

12 januari

Sjukt mycket nya bilder upplagda på bildsidan! Bl.a. från Stockholm, Grängesberg, sommaren, hösten samt även några fler från Norge, Sweden rock festival och Kroatien - och snart kommer det ännu mer! Titta på bilderna här

 Bedårande

11 januari

I ett vykort..

 La terza madre

10 januari

Sådärja! Nu har jag efter många, många års väntan sett den avslutande tredje delen i Dario Argentos moderstrilogi. Den sprillans nya "La terza madre" (som får den engelska titeln: Mother of tears) är den närmare 27 år försenade uppföljaren till mästerverket "Suspiria" (1977) och efterföljande snygga "Inferno" (1980) men var det värt denna otroligt långa väntan? Njae, jag vet faktiskt inte vad jag ska tycka. Visst, den ÄR bra, soundtracket är grymt, det är stundtals väldigt brutalt och blodigt samt manuset är det inga större fel på men det fattas ändå något. Jag hade väl inga större förväntningar trotsatt Argento är en av mina absoluta favvoregissörer och "Suspiria" en av världens bästa filmer men han har på senare år (eller ja, sen 1990 med undantag av "Sleepless") mest gjort halvdana filmer som både känts gjorda i all hast och med rätt kassa skådespelare som förstört det mesta. Det är väldigt synd och jag hoppades innerst inne på den stora comebacken med denna film som man väntat och funderat så mycket på, men tyvärr blev det inte så. Det är inte dåligt, det är det aldrig när det gäller Argento och visst ska man inte jämföra nya filmer med hans storhetstid men ändå, en film som varit under arbete i 27 år kunde man faktiskt förväntat sig mer utav. Speciellt när det gäller denna klassiska trilogi. Kul dock att Udo Kier spelar en präst som heter Johannes och jag inväntar nu den engelskdubbade dvd-utgåvan, vem vet, jag kanske ändrar uppfattning då? Den får "växa till sig" under tiden..

 Förändringar

09 januari

Förändringens vind blåser. Jag gillar inte förändringar men när en tjugofemårig epok snart går i graven så finns det inte så mycket annat att göra än att rätta sig in i ledet och hoppas på det bästa. Beskedet kom idag. Men det kunde ju trotsallt varit värre och det kan ju alltid bli bättre på många sätt och vis såhär, visst då?

 En av årets bästa filmer - Flood

08 januari

Du har väl inte missat att jag listar de bästa, sämsta och medelmåttliga filmerna från 2007? De jag har sett vill säga och jag kommer att fylla på listan allteftersom jag ser fler filmer. Så titta gärna in lite då och då. Få inspiration att se de riktigt bra filmerna samt bli varnade om de förbannade skitfilmerna som folk envisas att göra. Se listan här

 Nassesvin

07 januari

Alltså jag blir så otroligt förbannad och äcklad över att killar som "stolt_vit_raskrigare" tydligen är värd kärlek och har hittat en flickvän. Han är ju för fan inte värd ett jävla skit, en äcklig jävla idiot som inte förtjänar ett endaste jävla piss! Det är ju så otroligt patetiskt och det är fan inte undra på att man tappat typ allt hopp om både mänskligheten, om kärlek, godhet, rättvisa och vad som är rätt och fel. Varför förtjänar inte jag, som inte vill en endaste människa ont, att älskas och älska? Helt värdelöst..

 Dagarna går..

06 januari

Jag har för första gången en almanacka tjusigt uppsatt nere hos mig på jobbet. Vad bra, då kan jag se lite bättre hur alla dessa kassa dagar kommer och går. Alla lika, utan varesig överraskningar eller en gnutta ljus. Bara totalt jävla mörker och en sorgsen tomhet som växer sig starkare dag för dag. Kommer det aldrig att bli bättre och måste verkligheten jämt vara så fruktansvärt förutsägbar?

 I ett annat liv

05 januari

- Är du besviken?

- Nej..

 Tyst mörkt och tomt

04 januari

Lights out..

 Arn

03 januari

Den dyraste filmen någonsin i Sverige "Arn" får nu kritik i pressen för att den tydligen är "full med faktafel". Exempelvis har det aldrig funnits en svensk tempelriddare i verkligheten. No shit? Jag är ingen försvarare av varken filmen, boken eller dylikt, snarare tvärtom, jag har varken läst eller sett men jag tycker dock att det är fel att beskylla en film (läs: film) från att inte vara helt verklig. Det är för fan ingen dokumentär, den SKA inte följa verkligheten till pricka! Film ÄR verklighetsflykt! Dramatisering och historieändring är en del av detta för att skapa spänning och underhållning. Om ni verkligen vill veta hur det var på den tiden så läs i historieböcker eller titta på dokumentärer istället. Visst, det finns undantag men i det stora hela och i synnerhet sånahär filmer. Ni som går till biograferna i tron att ni kommer få en historielektion av yttersta miljonklass borde omedelbart gå och gömma er under den sten ni uppenbarligen nyligen kravlat upp ifrån..

 The end

02 januari

Jag drömde hemska drömmar inatt och när jag vaknade så pustade jag ut för en sekund i tron att verkligheten trotsallt inte är så ond, grym och jävlig. En stund senare sitter jag vid datorn och inser att verkligheten är bra mycket värre! Kan det inte vara nog någon gång? Måste allting bara bli värre och värre hela tiden? Var detta priset jag fick för min väntan, känslor och drömmar? Snälla, gör inte såhär..

 Lakrits

01 januari

Ja, då var det ett nytt skitår då. Jippi. På IKEA kan man förresten köpa lakritsljus som sprider en god lukt av den godaste lakrits in i skrymslen och vrår, ett måste i varje hem!

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

W h i t e   s o r r o w   p r o d u c t i o n s

Detta är precis som det låter en blogg där diverse ointressanta saker samlas. Främst i bildform..

Observera att denna sida är arkiverad. För nyare blogginlägg, klicka här!

 Kommentera

Kommentera inläggen

 Fotogeniskt

 In focus

 Fotografier