Poppa
popcorn ska det handla lite om denna gång. Ja, jag har
aldrig påstått att dessa tips och trix bara skulle handla
om "riktiga" maträtter. Hursomhelst, när du ska servera
dina poppade majskorn så passa på att krydda dem rikligt
med både örtsalt och dillkrydda innan. Som jag sagt
tidigare, de två allra viktigaste kryddorna i ditt kök! |
|
Till
måltiden skall det naturligtvis serveras någon dryck,
vad är högst personligt och bestämmes naturligtvis från
fall till fall. Men några tips tänkte i alla fall
vitafrun komma med och då är det bara att tacka och
ta emot! Förutom mjölk och läskeblask (som också är godast) så kan vi gå
in på lite andra dryckesprodukter. Glöm vin, vem fan
dricker vin till maten, eller föresten, glöm alltid
vin, vem fan dricker vin överhuvudtaget egentligen?
Troligtvis är det bara fjolliga par men om man å andra
sidan är
italienare går det an. Nej, dyk istället över en god pilsner, visst kan det vara mättande och alla gillar
inte att dricka det till maten. Men vem säger nej till en kall
starköl på kvällskvisten? Valfri sort som vanligt men en som
jag blir att tänka på just nu är "Newcastle brown ale"
som faktiskt är riktigt god. Brukar inte gilla mörkt öl,
eller brunt då, annars men detta är fin fint! Till maten
kanske det också får lov att serveras en whisky? Goda
sorter finns det gott om men varför inte testa en
"Ballantines", "Oban", "Grants" eller en ypperligt
suverän "Chivas regal"? Skotskt, ja självklart! |
|
Till påsk
ska det ätas ägg i massor och varför inte i år piffa
till de ovala små rackarna med att koka dem i tidigare
recept nämnda vätskor? Tänk er ett ägg som smakar
whisky, turkisk peppar, viol eller varför inte påskmust!
Ingen aning om det funkar men testa gärna och hör av dig
sen. Under tiden kockar vitafrun vidare, smaklig måltid! |
|
|