t i l l b a k a

Vitafrun.se - Thy domain di Johannes Graaf

Tips och trix i köket - Del 4

Poppa popcorn ska det handla lite om denna gång. Ja, jag har aldrig påstått att dessa tips och trix bara skulle handla om "riktiga" maträtter. Hursomhelst, när du ska servera dina poppade majskorn så passa på att krydda dem rikligt med både örtsalt och dillkrydda innan. Som jag sagt tidigare, de två allra viktigaste kryddorna i ditt kök!

Till måltiden skall det naturligtvis serveras någon dryck, vad är högst personligt och bestämmes naturligtvis från fall till fall. Men några tips tänkte i alla fall vitafrun komma med och då är det bara att tacka och ta emot! Förutom mjölk och läskeblask (som också är godast) så kan vi gå in på lite andra dryckesprodukter. Glöm vin, vem fan dricker vin till maten, eller föresten, glöm alltid vin, vem fan dricker vin överhuvudtaget egentligen? Troligtvis är det bara fjolliga par men om man å andra sidan är italienare går det an. Nej, dyk istället över en god pilsner, visst kan det vara mättande och alla gillar inte att dricka det till maten. Men vem säger nej till en kall starköl på kvällskvisten? Valfri sort som vanligt men en som jag blir att tänka på just nu är "Newcastle brown ale" som faktiskt är riktigt god. Brukar inte gilla mörkt öl, eller brunt då, annars men detta är fin fint! Till maten kanske det också får lov att serveras en whisky? Goda sorter finns det gott om men varför inte testa en "Ballantines", "Oban", "Grants" eller en ypperligt suverän "Chivas regal"? Skotskt, ja självklart!

Till påsk ska det ätas ägg i massor och varför inte i år piffa till de ovala små rackarna med att koka dem i tidigare recept nämnda vätskor? Tänk er ett ägg som smakar whisky, turkisk peppar, viol eller varför inte påskmust! Ingen aning om det funkar men testa gärna och hör av dig sen. Under tiden kockar vitafrun vidare, smaklig måltid!

Vitafrun informerar

Har du testat dessa tips eller har du egna? Skicka in ros eller ris!

Fler recept

Vitafrun delar gärna med sig så läs gärna fler..

:: Nästa del

:: Föregående del

:: Se alla recept

:: Krönikor

:: Recensioner

:: Teckningar

:: Bilder

:: Recept

:: Tema

:: Nyheter

:: Information

:: Källtäppa Film

:: Gästboken

:: Röstning

:: Kontakta vitafrun

W h i t e   S o r r o w   P r o d u c t i o n s   |   2 0 0 5   |   J o h a n n e s   G r a a f