t i l l b a k a

Vitafrun.se - Thy domain di Johannes Graaf

Exponerad

17-åriga Lena (Christina Lindberg) har det inte lätt, hon är på rymmen, ser onda syner och har nyss fått en flatsmäll av hennes löjliga pojkvän. Hon får då lift av ett till synes trevligt par som åker runt i en risig bil. Lena ska besöka sin löjliga pojkvän Jens mammas sommarstuga och dit hänger paret med. Mannen Lars spelas förresten av en Janne ”Loffe” Carlsson i toppform, speciellt när han slänger sig i ett träd likt en apa och kluckar sitt välkända skratt. De tre badar näck och solgassar nakna på bryggan invid vattnet, då kommer det en bil så par-damen går upp naken för att hämta kläderna vis stugan. Hon är sådär fult solbränd där det ser ut som hon fortfarande har ett par vita trosor och vit behå på sig även när hon är naken. Det är Lenas löjliga pojkvän som kommit för att leta upp Lena. Han har både ett bäbisansikte, en besynnerligt blond oval frisyr och en tantkofta på sig. Lena drar dock ifrån löjl-Jan och följer med Lars och hans fru i deras bil. Det blir en hisklig biljakt men till slut så åker Lena med löjl-Jan istället för drullen kör som en biltjuv..

Lena berättar om Helge, en ond festprisse som både är kär i Lena samt har tagit en hel del avslöjande bilder på henne när hon poserar naken. Helge spelas av en superb Heinz Hopf i suverän form. Han hotar att skicka runt nakenbilderna på Lena om hon inte gör som han säger, t.ex. ha sex med olika personer. Men Lena flyr men får Helge efter sig. Han kommer till hennes jobb på Biologiska museét i Stockholm där hon jobbar som assistent. Hon ber att få negativen till bilderna och det får hon såsmåningom. Lena och löjl-Jan går på bio och ser på ”Tarzan” och här blir det en tråkig paus/avbrott då en lång sekvens från Tarzan-rullen visas. Jag vill inte se en dresserad apa och en halvnaken man i läderkalsonger i en film med Christina Linberg, visa henne god damn it! Efter filmen så går Lena och löjl-Jan hem till Lena för att ha sex och grejer. Men vem smyger omkring utanför huset och vem kommer helt plötsligt in i lägenheten? Vad är sanning och vad är Lenas fantasier?

Regisserad av Gustav Wiklund och ”Exponerad” var också den film som japanerna gillade och kontrakterade Christina för ett par roller i några japanska filmproduktioner. Filmen fick ett varmt mottagande i Cannes och premiären skedde i pompa och ståt, involverandes en helikopter t.o.m. Den unga och helt underbara Christina Lindberg kropp exponeras gladeligen och redan efter sex minuter får man se hennes bröst för första gången. Då i en scen med den gamla film-räven --- som rycker och sliter förbrilt i Christinas fina tröja. Heinz Hopf är som sagt i toppform och han ser som vanligt riktigt cool ut. Hårdare än han blir man sällan! ”Loffe” Carlsson är rolig som vanligt i sin mustasch och kluckande skratt. Han säger ”Titta, här växer det blåbär” men tji fick du, han menar nämligen björnbär. Filmen innefattar dock lite besynnerliga fantasi-klipp hit och dit. Man vet ibland inte riktigt vad som är verklighet och vad som sker inne i Lenas sinne. Fast ”Exponerad” känns ändå som en annorlunda film med en hel del ovanligare bildlösningar, ljudklippning och liknande. Dessutom är musiken riktigt schysst! I mindre roller dyker även både Tor Isedal och Bert-Åke Varg upp. Jösses, Christina är verkligen hur vacker som helst och i denna film är hon nog ändå både sexigast, sötast och snyggast! Den som ändå bara hade varit ung 1971..

Relaterat

:: Rötmånad

:: Sex, lögner och..

:: Thriller - en grym..

:: Alla filmrecensioner

Vitafrun informerar

Skicka in dina kommentarer här

Tema

Denna recension ingår i temat "Christina Lindberg", läs mer här

:: Krönikor

:: Recensioner

:: Teckningar

:: Bilder

:: Recept

:: Tema

:: Nyheter

:: Information

:: Källtäppa Film

:: Gästboken

:: Röstning

:: Kontakta vitafrun

W h i t e   S o r r o w   P r o d u c t i o n s   |   2 0 0 5   |   J o h a n n e s   G r a a f