t i l l b a k a

Vitafrun.se - Thy domain di Johannes Graaf

Tips och trix i köket - Del 2

Steka saker i stekpanna är hopplöst ute, speciellt om det handlar om kassler eller liknande. Tillaga detta i ugnen istället och när du ändå håller på kan du, i formen, hälla i en skvätt whisky. Vem säger nej till en kassler, schnitzel, korv eller liknande som smakar god skotsk whisky? Inte många och en klar hitvarning vid måltiden. Om budgeten inte är den bästa så går också Jack Daniels fin fint..

Jag pratade om pastakokning med smak i förra receptet och visst kan man använda vadfan som helst till detta ändamål. Varför inte exprimentera lite själv och kanske hälla i kaffe (färdigbryggt?), sprit, whisky, glögg, öl, ofärdigblandad saft, vin, juice eller oboy? Nja, okej, kanske inte det sistnämnda men praktiskt taget kan man nog blanda i det mesta som finns i flytande form. Dela gärna med dig av dina innersta kökshemligheter och skicka in ditt förslag till vitafrun så läggs de sedan upp i recepten. Skicka även in kommentarer på matresultatet om du testat något av vitafruns tjusigt inspirerande kökstips!

Apropå ingenting så är jag vegetarian sedan årskurs åtta så jag menar självfallet kycklingkassler tidigare (och div. vege-produkter. Och ja, jag äter kyckling, blame me. Okej, jag äter vitt kött också), men det går säkert lika bra att tillaga det röda köttet på detta vis. Jag menar, det suger ju mer..

När du tillagar färdig pastasås från påse (ja, jag sa att det skulle bli mycket pastasnack) kan du hälla i lite färdigriven ost för att göra den lite mer matig, eller varför inte strimla i lite skinka (i mitt fall, kalkon eller kyckling) i tunna, fina strimlor. Självklart kan du även krydda dessa färdiga såser mer med bl.a. örtsalt, dillkrydda, vitlök och curry. Och när vi ändå pratar om kryddor: pommeskrydda på kokt potatis! En given succé på kvällskvisten. Lycka till..

Vitafrun informerar

Har du testat dessa tips eller har du egna? Skicka in ros eller ris!

Fler recept

Vitafrun delar gärna med sig så läs gärna fler..

:: Nästa del

:: Föregående del

:: Se alla recept

:: Krönikor

:: Recensioner

:: Teckningar

:: Bilder

:: Recept

:: Tema

:: Nyheter

:: Information

:: Källtäppa Film

:: Gästboken

:: Röstning

:: Kontakta vitafrun

W h i t e   S o r r o w   P r o d u c t i o n s   |   2 0 0 5   |   J o h a n n e s   G r a a f