Den första utställningen

Utställningen på Hammarbacken i somras var som bekant den första RIKTIGA utställningen jag varit med på. Visst har mina filmer visats offentligt tidigare, bland annat i Maskinhuset i Grängesberg, i Folkets hus stora bioduk i Saxdalen och vid den årliga Konstrundan. Men den här gången var det mer "på riktigt" och en egen vernissage var det till och med. Där bjöds det på tillugg och dryck. Sedan följade en presentation och sen fick jag säga några ord i mikrofon. Det har inte jag gjort sedan... ja.. när? Aldrig? Hursomhelst, de veckor som jag hade min film visandes på Hammarbacken var helt suveräna och jag önskar jag fick höra allt som sades om filmen! Jag vet att den var mycket uppskattad och att den fått mycket beröm, men jag vill ju samtidigt höra det själv och också se folks reaktioner.

Nu är Hammarbacken stängt för iår, det var tydligen den mest välbesökta sommaren hittills och filmen "Vår i finnmarken" får nu leva vidare på DVD. Det såldes även en jäkla drös DVD:er under dessa veckor, något som såklart var riktigt roligt. Så nu lever filmen vidare i hem och hus, intressant det där. Ett trevligt arvode från kommunen kom förresten nerdimpande idag och det får väl ses som den första gången jag verkligen tjänat pengar på mitt filmskapande. Och det är ju inte helt fel att tjäna några kronor på sin hobby och det man tycker om att göra!

Nu är det dags att ta nästa steg och utställningen öppnade faktiskt nya dörrar med nya bekanta, det som det ska bli väldigt intressant att se vad detta leder!

Etiketter: filmskapande

Kommentera: