En kreativ tid

Ja nu är påsken över sedan länge och våren är kommen. Eller ja, aprilvädret bjuder ju som brukligt på sisådär-väder och någfon speciell värme har ännu inte kommit. När man ser tillbaka hur det var den här tiden förra året så hade våren kommit längre, värmen tagit fart och jag hade fullt upp med inspelningarna till "Vår i finnmarken". Just nu kan jag inte ens föreställa mig att filma som jag gjorde förra året den här tiden. Att cykla omkring om dagarna? Nu? Nejtack, inte än. Så det vore onekligen skoj om värmen kunde komma snart så man får börja komma ut i skog och mark igen. Jag känner att kroppen och framförallt sinnet behöver det! Naturen, finns det nåt bättre egentligen? Nä, det behövs en energiboost och det är helst NU på en gång. Eller imorgon..

Snart är det valborgsmässoafton och det speciella, udda firandet med att bränna en snögubbe i Saxdalen firar 51 år. Och iår så gör jag faktiskt en film om det hela! Det blir en liten inblick i hur det hela går till samt lite historia. Från dess den byggs till den askhög den lämnar efter sig dagen efter. Dokumentär vill jag inte kalla det, det blir nåt annat helt enkelt ;) Jag vet att det gjorts ett bildspel om firandet tidigare, samt så har jag ju gjort en film om det förut, men annars tror jag det inte dokumenterats på samma sätt. Något som förstås är både konstigt och ledsamt. Så det är ju på tiden. Minst sagt. Till min hjälp har jag Hanna Eriksson, en person som jag har börjat jobba tillsammans med mer och mer på sistone. En duktig filmare och som har massor med bra idéer! Jag har länge velat samarbeta med folk, exempelvis fotografer, men det har hela tiden runnit ut i sanden. Framförallt stillbildsfotografer har jag märkt är svåra att involvera i filmprojekt. Så när filmaren Hanna "dök upp" och det visade sig att vi kompletterar varandra jäkligt bra så var det förstås något att hålla fast vid och fortsätta med! I övrigt så är vi mitt i inspelningarna av dokumentären om Hjalmar Sjöstrand men har även fler intressanta projekt på gång. En OTROLIGT kreativ tid är kommen, kul!

Etiketter: filmskapande saxdalen

Kommentera: