En era är slut, en annan tar vid

Som en del av er kanske märkte så var det ett litet avbrott här på vitafrun för någon dag sedan. Detta berodde inte på själva hemsidan utan på adressen. Det är nämligen så att jag flyttat både vitafrun.se samt whitesorrowproductions.se så att de nu pekar direkt till den nuvarande hemsidan på Hemsida24.se och inte till den gamla servern där man fick klicka sig vidare för att komma in. Det här är förstås inte intressant information förutom för mig själv men eftersom en del undrat om avbrottet, och att det märktes mer än vad jag hade tänkt, så kan jag likagärna skriva om det. Anledningen till detta är att den gamla servern ska läggas ner inom kort. Som "tur" är så använder jag inte den längre, förutom för den där "klicka dig vidare-sidan".

Serverutrymmet på den gamla sidan fick jag faktiskt av en snubbe vid namn David, varför vet jag inte riktigt men det var hursomhelst otroligt schysst och det innebar startskottet på hela vitafrun.se. Domänen vitafrun.se registrerade jag 2003-04-25 och sedan dess har det rullat på! Fram till för några år sedan då jag tröttnade på att göra hemsidan själv och sidan blev stillastående under långa perioder. Skittrist! Så något lärde göras, ett krafttag i form av att antingen liva upp den igen eller lägga ner helt . Jag valde förstås det första alternativet! 

Men att fortsätta göra sidan själv var uteslutet. Så för ungefär ett år sedan startade jag vitafrun här på Hemsida24, ett ställe där man inte behöver göra sidan själv från grunden utan där de istället tar hand om allt. Det är typ bara att dra, släppa och klicka på publicera. Perfekt för den som snabbt vill ha en fräsch hemsida utan att lägga ner en massa onödig tid på annat. Snabbt och enkelt, sånt gillar jag. Den gamla servern övergavs men ändå inte helt eftersom adresserna fortfarande var pekade mot den. Tills nu då. För någon vecka sedan fick jag mail från David att han skulle stänga servern och det skulle innebära att gamla vitafrun försvinner. Arbetet att flytta över adresserna så att de istället pekar mot det nya stället påbörjades. 

Visst är det synd att den gamla sidan försvinner för gott, söker man på exempelvis mitt namn så kan man fortfarande komma in på den sidan och då få sig lite härligt skön nostalgi. Sidan var ändå aktiv ända från 2003. Men allt har ett slut och där en era tar slut, tar en annan vid. Så är det i det verkliga livet och så även här på nätet. Jag vill tacka än en gång till David som ställde upp med serverutrymmet under alla dessa år, jag är dig EVIGT tacksam! Utan det hade varesig vitafrun eller typ nåt hänt. Otroligt snällt och fint gjort av en för mig okänd person. Godhet finns i världen och personer som är villiga att ställa upp och hjälpa till :)

Nu börjar den nya eran på allvar, nu kör vi tammefan!

Etiketter: vitafrun

Kommentera: